自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

唔係崇洋,但台灣日本新加坡外國個個地方都有勁多廁所,人哋差唔多個個地鐵站都有,街又有公廁,商場廁所任用, 香港除咗大型商場有好d嘅廁所外, d小型商場廁所全鎖, 旺角成幾條街都冇公廁, 有個mcdonald廁所排長龍到打晒蛇餅,又超噁心, 間間店鋪廁所唔外借, 地鐵站竟然要問先可以借廁所。

作為一個旅遊業為主嘅城市,d配套真係好差,你叫d旅客去邊度搵廁所? 有好多仲扶老攜幼, 尋日見到有一個媽媽問一間店員邊度有廁所,個仔好急,個店員態度超差咁話唔知,真係好涼薄。

題外話,愉景新城個商場配套超好,勁啱有小朋友嘅去行下。

子爵府

所以好多時出街,係全日都無去廁所,唔敢飲水。一來唔係度度有toilet,二來d toilet 真係太dirty ... 忍到番屋企先去

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

印象中記得,金聲戲院對出有公園,有公厠

子爵府

醒目開學勳章

大商場有很多洗手間
旺角朗豪坊同新世紀都有
大家樂同酒樓都可借用

男爵府

BK Milk勳章

fanny4 發表於 16-12-26 09:18
大商場有很多洗手間
旺角朗豪坊同新世紀都有
大家樂同酒樓都可借用

就係只有大商場有,我尋日行西洋菜街附近, 完全見唔到有。 如果我係旅客, 點會知邊度揾廁所?
又放假!!!

伯爵府

little_chamo 發表於 16-12-26 09:11
唔係崇洋,但台灣日本新加坡外國個個地方都有勁多廁所,人哋差唔多個個地鐵站都有,街又有公廁,商場廁所任 ...

係旺角真係好難搵廁所, 商場有都大排長龍, 公廁巧 dirty

同意愉城新城廁所好正又大又乾淨

子爵府

little_chamo 發表於 16-12-26 09:25
就係只有大商場有,我尋日行西洋菜街附近, 完全見唔到有。 如果我係旅客, 點會知邊度揾廁所?
...

如果旅客行到果個位真係唔知邊度搵廁所,如果街頭可以上酒樓去,之後就要行到兆萬

子爵府

回覆 little_chamo 的帖子

我好少搭地鐵。旺角地鐵廁所要借先可以用?

侯爵府

回覆:香港真係超難揾廁所(尤其旺角)

認同,旺角難搵廁所同比較dirty

複式洋房

little_chamo 發表於 16-12-26 09:11
唔係崇洋,但台灣日本新加坡外國個個地方都有勁多廁所,人哋差唔多個個地鐵站都有,街又有公廁,商場廁所任 ...

認同,次次去旺角搵廁所真系好難.

珍珠宮

little_chamo 發表於 16-12-26 09:25
...
我去旺角行街. 無論行邊度.. 想用廁所都一定行去朗豪坊去... 因為出面廁所點都無朗豪坊既咁乾淨...

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆:香港真係超難揾廁所(尤其旺角)

如果喺西洋菜街,我會上教協借廁所,唔洗鎖匙架

公爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

始創都有,不過多人,聯合以前有而家唔知,中間就先施,家樂都有廁所

男爵府

銀行中心有厠所係二樓商場內。

雅蘭中心都有厠所。

旺角道垃圾站有個公厠。

通常揀番朗豪坊個厠所。

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

回覆樓主:

MTR都有厠所

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

歐洲,去麥記廁所都要俾錢啦,香港唔算好差架啦。

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

我上次去家樂隔離間星巴x借廁所,居然無廁所要上n層樓先有
之後去斜對面地下賣冷面個商場先有

公爵府

florapang0426 發表於 16-12-26 09:44
如果喺西洋菜街,我會上教協借廁所,唔洗鎖匙架

教協排隊上lift 都有排呀

珍珠宮

你唔住香港?原本港島/荃灣/觀塘綫係冇W C,鐵路同新線有。
旺角大商場、茶樓快樂店有呀,街頭公園,街市一定有喎。

水晶宮

昨晚去the one女廁排左半個鐘

首頁

尾頁

跳至