自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

更新:一定要呻下!!
終於同個補習老師講唔會再prepaid, 除非月結或者遂堂俾, 但討論期間感覺佢係好需要錢果隻, 已經唔想再請, 所以叫佢考慮下!!

本來諗住佢會say no, 因為講到又話好多學生, 個個都係prepaid仲一次過俾定好多堂, 但佢最後竟然話可遂堂俾佢喎!! 但我最後答返佢都係暫時唔請補習老師, 叫佢補返餘下果幾堂算!!

本身今個星期佢會黎四日幫阿囡考試補習, 點知頭先whatsapp我話今日病咗黎唔到!!

原先想最後一堂同佢講話唔再請佢, 但又唔想咁衰咁遲先㗕, 於是就提前講佢知, 點知即係起我飛腳!! 呢個故事教訓我都係唔好做好人!!

而家剩返個三堂好大機會hea教或者拖到唔知邊日同幾時上!! 我呢個老師仲係在EK度搵, 攪到我無晒信心, 去返補習社或者搵agent算!!

啱啱同佢再講餘下果幾堂幾時上, 佢竟然話要再覆我!!

續, 我又有問題呀~
我之前搵既上門補習都係半個月俾一次學費, (但後尾轉去補習社所以唔知行情), 但最近新請既要我一次過俾10堂, 仲要上咗6堂後又再俾定下次10堂, 對我黎講都幾大負擔!! 同埋仲要我寫無抬頭既支票, 其實咁係咪正常架?

伯爵府

上門就睇學歷,
F6,約$80。
大學約$100-120

男爵府

bbkq 發表於 17-1-26 19:17
上門就睇學歷,
F6,約$80。
大學約$100-120

唔係上門呀, 個老師大學程度, 但有經濟
而家要收$250一個鐘, 我覺得好貴, 所以問下市價係咪真係咁貴!!

伯爵府

Aeiing 發表於 17-1-26 19:25
而家要收$250一個鐘, 我覺得好貴, 所以問下市價係咪真係咁貴!!
...
吾係上門,咁係補習社嗎?嘩……貴!!!你不如再揾過個。
其實你最好要求埋畀DSE成績單睇。

wcpcelia    發表於 17-1-27 09:50

男爵府

bbkq 發表於 17-1-26 19:35
吾係上門,咁係補習社嗎?嘩……貴!!!你不如再揾過個。
其實你最好要求埋畀DSE成績單睇。

係呀, 要去補習社上堂
今年開學開始補, 一直都覺得貴, 諗住如果補得好都算, 但係就係考完試都仲係好多唔識!!

下學期又呈分, 諗緊好唔好轉第二個

珊瑚宮

Aeiing 發表於 17-1-26 19:38
係呀, 要去補習社上堂
今年開學開始補, 一直都覺得貴, 諗住如果補得好都算, 但係就係考完試都仲係好多唔識 ...

我小孩既男補習老師,大學生,$120/1鐘上門(幾個5**)(未來專業人仕)

男爵府

12312 發表於 17-1-26 19:50
我小孩既男補習老師,大學生,$120/1鐘上門(幾個5**)(未來專業人仕)

成績咁好 做要唔貴喎!!
我都想搵到呢啲!! 你係經咩途徑搵到既?

珊瑚宮

Aeiing 發表於 17-1-26 19:54
...

電話補習社agent

珊瑚宮

12312 發表於 17-1-26 19:59
電話補習社agent

Agent費是收老師的。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

...
大學程度即係未畢業,又唔係現職老師,仲要去補習社補,超貴,小五數驶鬼咁貴咩⋯⋯

nanata    發表於 17-3-7 09:14

水晶宮

畀面勳章

引用:想問下一對一補數學, 小五程度, 唔係上門一

原帖由 Aeiing 於 17-01-26 發表
想問下一對一補數學, 小五程度, 唔係上門
一個鐘大約要幾錢?
補習社?貴呀!我女高中,坐係屋企等補習老師上門,都係$250,但個半鐘

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:12312 發表於 17-1-26 19:50 我小孩

原帖由 Aeiing 於 17-01-26 發表
...
唔好做幫凶,剝削學生哥呀!補習agent工作簡單,但食水好深,補習老師頭三堂白做,好無陰公!想小朋友有進步,都要幫佢積福!上EK免費搵老師啦!唔好助長無良中介

侯爵府

響補習社1V1補, 有啲錢去左補習社度吖嘛, 補習社要比燈油火蠟.
我知而家有啲高中會約1V1去M記補, 但小學難啲, 搵上門既平啲啱啲

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 17-1-26 20:39
大學程度即係未畢業,又唔係現職老師,仲要去補習社補,超貴,小五數驶鬼咁貴咩⋯⋯ ...

睇黎真係要的起心肝再搵過~ 唉!!

男爵府

701003 發表於 17-1-26 20:43
補習社?貴呀!我女高中,坐係屋企等補習老師上門,都係$250,但個半鐘

...

睇黎我果個真係特別貴!!

珍珠宮

減齡達人勳章

...

我識個真係小學老師,上門補都係$200一個鐘

男爵府

701003 發表於 17-1-26 20:49
唔好做幫凶,剝削學生哥呀!補習agent工作簡單,但食水好深,補習老師頭三堂白做,好無陰公!想小朋友有進步 ...

EK有呢啲服務咩?好少留意添!!
無計, agent有網絡一定會收費用⋯

男爵府

imlook 發表於 17-1-26 20:50
響補習社1V1補, 有啲錢去左補習社度吖嘛, 補習社要比燈油火蠟.
我知而家有啲高中會約1V1去M記補, 但小學難 ...

你講得啱, 之前都覺得貴, 所以開舖問下

男爵府

FennieMan 發表於 17-1-26 21:18
我識個真係小學老師,上門補都係$200一個鐘

小學老師仲有時間出去幫人補習?

水晶宮

畀面勳章

Aeiing 發表於 17-1-26 21:19
EK有呢啲服務咩?好少留意添!!
無計, agent有網絡一定會收費用⋯

我係EK搵過好多位補習教琴語言之類的導師,大家都免佣金!大學生好醒目,會上網搜尋,EK係人氣網,所以一定搜尋到另一途徑係經BK姐妹介紹,家務助理、補習老師、裝修師傅......出於熱心好心,師奶網絡都好強大,但不收佣金

首頁

尾頁

跳至