自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

p.s. 多謝咁又位姊妹既意見。我明白點做了。

個miss係補習社入面已經經常鬧我個囡,其他小朋友都經常俾佢鬧,話我個女做功課做得慢,做唔到額外嘅練習,要比多啲錢星期六補做加強練習,後來我都交左錢啦。交完錢嗰一堂就冇比佢鬧過,之後都一樣俾佢鬧,過分到當住全班小朋友面話唔同我女補習,要踢我個女出補習社。我女都成日喊住返嚟屋企話唔去補。
我個女俾佢鬧係因為佢唔識做功課,成日做錯。如果我女叻,識做功課,我都唔會放佢係補習社啦。

仲有,我另外一個朋友個女都想去補習,因為冇位,講Miss竟然同我朋友講話一早就想踢我個女出補習社。
我朋友聽到佢咁樣講我個女都唔想俾miss去補,就叫另一個阿Sir幫佢個女補,點知嗰個Miss就WhatsApp 問我朋友係咪做乜嘢唔俾佢個女到佢補習,係咪因為我個女既事。我講咗好多我個女嘅壞話俾我朋友聽。
我已經去補習社投訴,我話個女當住咁多人小朋友嘅俾你鬧,話要踢佢出補習社,你覺得個女心靈會唔會受到創傷,叫佢點樣去面對啲朋友。補習社既人話會內部處理,但成個星期都冇答覆,我因為呢件事晚晚都訓唔好。我仲可以點樣做?

已刪除用户

珍珠宮

搵過第二間啦,明知佢係咁,點解仲要留係度比人傷害自己個女?

lojo11    發表於 17-3-6 13:47

男爵府

回覆樓主:

搵第二間啦,小朋友心靈受傷好大件事
你住邊區?

子爵府

開心吸收勳章

轉補習社!小朋友補得唔開心,想進步都難!何必呢!

侯爵府

tiffchong 發表於 17-3-6 10:45
個miss係補習社入面已經經常鬧我個囡,其他小朋友都經常俾佢鬧,話我個女做功課做得慢,做唔到額外嘅練習, ...

咁你仲係呢間補?
揀過第二間啦

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

點解仲要繼續比錢買難受?唔轉過第二間囉?

男爵府

AGa1111 發表於 17-3-6 10:47

我已經換咗另一個阿Sir補,因為考緊試,想補埋呢幾日。我係想補習社俾個答覆,好似呢啲事情我係咪應該要投訴?

珍珠宮

AGa1111 發表於 17-3-6 10:47

咪係囉!

水晶宮

回覆樓主:

去过第二間。

公爵府

個miss係補習社入面已經經常鬧我個囡,其他小朋友都經常俾佢鬧,話我個女做功課做得慢,做唔到額外嘅練習, ...

咁多補習社,轉第二間啦!仲咩俾錢佢賺仲要搞到自己咁激氣?

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

早走早著!

象牙宮

2024年龍年勳章

吓,你仲唔快D轉第二間,對你女嚟講,簡直童年陰影。

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

其實做得慢,
我仔又係咁
因為人太多,專注唔到
最後上左一星期後無再上,
之後請左個上門補習

男爵府

回覆樓主:

我最主要想問有沒得係邊度投訴個miss?如果補習社唔理

大宅

回覆樓主:

補完曉飛咩,係我一定走

mrsmacaroon    發表於 17-3-6 11:13

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

除非你認同個miss,如果唔係道不同不相為謀,快閃

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

仲唔轉過第二間? 撞鬼佢, 咁衰都有架?

子爵府

妳真係怪,寧願投訴都唔肯轉補習社,個女一直受到傷害,冇晒自尊,妳都由得佢繼續比人傷害個女,而唔係轉走。

伯爵府

冇愛心, 又冇耐性,太過分了。
搵過第二間啦 ? 冇必要留個女係到傷害自己。

首頁
12345...6

尾頁

跳至