婦女醫護

跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

我廿歲度第一次生念珠菌
之後無事咗好幾年 到依一年 我差不多每三個月就發一次
心情真係差到爆之餘 荷包就大岀血
到近日又嚟過 有做藥房嘅朋友介紹我買隻藥可以自己塞
塞完無再流豆腐渣 但就到外陰痕
我有用醫生比我嘅藥膏 但暫時未有改善
有咩方法可以斷尾?

• 見好多人都話著純棉底底 其實有無100%棉底?因為係6ixty8ight個啲都唔係100%
每三個月換一次 又唔想買太貴

謝謝

子爵府

考慮中醫

子爵府

回覆 sharonlyt 的帖子

我幾年前好似你咁,睇醫生睇到怕,後來上網睇到資料話食益生菌,我就買黎食下,食咗1瓶已經開始好轉,到現在都冇番發過,依家我都一直食緊冇停過。PS. 最初我在藥房買,後來知道上網買平好多,所以依家上網買。

子爵府

sharonlyt 發表於 17-3-21 14:55
我廿歲度第一次生念珠菌
心情真係差到爆之餘 荷包就 ...
有無試過浸盤?(粗鹽+白醋開水) 呢版好似有JM介紹話WORK.

Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

別墅

jayk_1030 發表於 17-3-21 23:05
有無試過浸盤?(粗鹽+白醋開水) 呢版好似有JM介紹話WORK.

有見到人講 但自己真係唔敢下身亂浸嘢 好怕更加嚴重(emoji)

子爵府

sharonlyt 發表於 17-3-22 11:45
有見到人講 但自己真係唔敢下身亂浸嘢 好怕更加嚴重(emoji)
鹽同醋只係殺菌, 如果你唔係嚴重可以試下.
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

禁止訪問

大宅

clkv 發表於 17-3-21 18:00
回覆 sharonlyt 的帖子

我幾年前好似你咁,睇醫生睇到怕,後來上網睇到資料話食益生菌,我就買黎食下,食 ...

可否提供網址?谢

子爵府

回覆 sharlang 的帖子

Check

大宅

我同前男友都個個月黎料,只係得看睇醫生,之後就開始唔睇醫生自己買野搽,塞藥,有時半夜痕到要起身用水沖先得,諗起都驚,至後分左手,竟然完全無再發出來,之後就知道,如果有伴侶,其實要兩個一齊醫先得㗎!

男爵府

我廿歲度第一次生念珠菌

有冇用過 daily 用的 napkin 先再著 under?

男爵府

我廿歲度第一次生念珠菌

買雞仔嘜!全棉100%

複式洋房

我每年都總會復發一次....通常都會係4,5月呢啲回南天黎料...但上年竟然係冬天返發!去返睇開個個睇醫生度睇....佢話有機會係沖涼啲水太熱都會有咁既機會...後來我沖涼時都盡量唔沖咁熱...發現真係有好到冇再痕

別墅

食益生菌,同女性supplements, 我都係上網訂。之前食台灣益生菌,之後,睇到話唔好,就轉左上網訂美國貨。
同埋伴侶都要注意清潔,伴侶唔乾淨,會惹到自己! 我以前成日都痕,後來仲發現有黃黃綠綠,點知幾年後變左子宮頸癌前病變,做埋手術,之後,冇乜野, 到而家個女都5歲。
塞藥係要塞幾天先可以斷尾,除非婦科醫生特效藥。。。

男爵府

我以前有呢個問題, 不停發作, 塞藥, 益生菌, 紅莓汁全部都不停試.

自從依家一個禮拜飲幾次生熟薏米水之後, 已經有一年冇發過.

大宅

回覆樓主:

維他命B雜,對我好有用。

大宅

回覆樓主:

完全介食甜嘢!

大宅

畀面勳章

dor88 發表於 17-4-2 23:01
我以前有呢個問題, 不停發作, 塞藥, 益生菌, 紅莓汁全部都不停試.

自從依家一個禮拜飲幾次生熟薏米水之後, ...

請問生,熟薏米水點煲? 每星期飲幾多次?,會寒涼嗎?thx

別墅

我同前男友一齊咁多年都冇中過,換咗男朋友就成日中,之後我逼佢沖涼洗JJ洗干淨d,and 一定帶套,我覺得好關事,自此冇中過!

複式洋房

我同你一樣,由2015開始念珠菌不停返發,塞完藥揸藥膏就無事,但過幾日又返發,我咩都做齊,但都係返發😭😭😭你唔好再用藥膏了,有類固醇成份嫁,揸多左會上隱,一唔揸就痕,另外推薦你用塞陰道益用菌,我塞完醫生開嘅藥之後keep住每晚一粒陰道益生菌真係有用,如果你想知多啲資料就pm我,我再腥相比你,希望幫到你了,大家都係女人知道有念珠真係好慘!

首頁
12345...8

尾頁

跳至