興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

近期貓貓唔知點解,貓貓將自己個肚舔到冇曬毛,又將頭的抓損曬,有時連最鐘意食嘅魚仔都冇乜反應,真系好心痛。請教各養貓JM。到底乜事?(想帶佢去睇醫生,但佢寧死都不肯入袋人貓齊見血。好慘

大宅

回覆樓主:

有好多可能性,睇醫生隱陣d,有d醫生可上門睇的,價錢都唔係貴好多,你住邊區?

大宅

鋼琴與貓 發表於 17-4-18 15:08
有好多可能性,睇醫生隱陣d,有d醫生可上門睇的,價錢都唔係貴好多,你住邊區?
...

我都好想啊,但佢真真超超抗拒入袋。住TKO,可有醫生上門?

大宅

catlili 發表於 17-4-18 15:11
我都好想啊,但佢真真超超抗拒入袋。住TKO,可有醫生上門?

有上門獸醫→pulsevet hong Kong
你可在facebook找到佢地個page, 我試用過,其實唔係好貴,正常獸醫淨睇係收350, 但佢地淨睇係收500, 其他收費(藥錢、打針錢)就差不多。個page有佢地電話,你打比佢約時間,再whatapp地址、動物類別、求醫原因比佢地就得

大宅

vliu 發表於 17-4-18 15:51
有上門獸醫→pulsevet hong Kong
你可在facebook找到佢地個page, 我試用過,其實唔係好貴,正常獸醫淨睇係 ...

好,謝謝你

大宅

我都係睇pulsevet. 計埋的士錢真係差唔多或平D
快D睇左醫生先. 有可能病左唔開心. 有可能壓力問題.

伯爵府

2018復活節勳章

catlili 發表於 17-4-18 14:50
近期貓貓唔知點解,貓貓將自己個肚舔到冇曬毛,又將頭的抓損曬,有時連最鐘意食嘅魚仔都冇乜反應,真系好心 ...

抓損曬,睇到都心痛,希望睇左医生快啲好返啦!

大宅

tabbytabby 發表於 17-4-18 17:14
我都係睇pulsevet. 計埋的士錢真係差唔多或平D
快D睇左醫生先. 有可能病左唔開心. 有可能壓力問題. ...

真唔知啊,因上綱睇過話白貓天生免疫力差,已有買補充劑佢食。點知攪到咁,真好心痛

大宅

c9c99 發表於 17-4-18 17:17
抓損曬,睇到都心痛,希望睇左医生快啲好返啦!

系啊,真好心嗡。小毛孩又唔識講,想帶佢睇醫生。自佢做完節育果次後,佢真超超超憎入袋。試過3人都捉唔到佢入袋。仲要人貓都見血。佢直頭似人咁,流曬眼淚,自果次後,衹要見有人擺貓袋,佢即跳上乾衣機頂

伯爵府

2018復活節勳章

catlili 發表於 17-4-18 18:00
系啊,真好心嗡。小毛孩又唔識講,想帶佢睇醫生。自佢做完節育果次後,佢真超超超憎入袋。試過3人都捉唔到 ...

佢地好鬼記仇㗎

大宅

c9c99 發表於 17-4-18 19:04
佢地好鬼記仇㗎

佢真唔系小氣啊,我D朋友D貓貓先少氣啊,邊隻手打過佢,佢過后一定咬番果隻手我只貓貓咁怕入袋,系因節育次,個姑娘勁粗暴對佢,連我系隔離都忍唔住出聲叫姑娘細力小小。自此后,我隻貓貓大半年後先冇咁怕人

瑪瑙宮

近期貓貓唔知點解,貓貓將自己個肚舔到冇曬毛,又將頭的抓損曬,有時連最鐘意食嘅魚仔都冇乜反應,真系好心 ...

皮膚咁樣。要睇醫生。
入袋咁難。真係要搵醫生上門睇先得。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

陰公豬 快點睇獸醫

大宅

moonlight9198 發表於 17-4-18 20:20
皮膚咁樣。要睇醫生。
入袋咁難。真係要搵醫生上門睇先得。

系啊!要约放假日.

大宅

TwinWong 發表於 17-4-18 21:28
陰公豬 快點睇獸醫

約緊!真要快

大宅

catlili 發表於 17-4-18 18:00
系啊,真好心嗡。小毛孩又唔識講,想帶佢睇醫生。自佢做完節育果次後,佢真超超超憎入袋。試過3人都捉唔到 ...
我果隻都係咁. 先搵上門VET. 不過VET黎到佢都係哩埋. VET叫我幫手捉. 我同佢講. 因為我捉唔到佢先搵你地咋, 哈哈..下個月帶佢去絕育. 我而家已經好擔心.

大宅

catlili 發表於 17-4-18 17:55
真唔知啊,因上綱睇過話白貓天生免疫力差,已有買補充劑佢食。點知攪到咁,真好心痛
...
記得話比醫生知佢食左咩SUPPLEMENT.

大宅

tabbytabby 發表於 17-4-19 11:02
我果隻都係咁. 先搵上門VET. 不過VET黎到佢都係哩埋. VET叫我幫手捉. 我同佢講. 因為我捉唔到佢先搵你地咋, ...

想請問,你隻貓貓依家點啊?你又講得啱,有人剛入屋,我隻貓貓又系跳上乾衣機頂或入床底,起碼幾個鐘後先出嚟,醫生有冇時間?

大宅

catlili 發表於 17-4-19 11:08
想請問,你隻貓貓依家點啊?你又講得啱,有人剛入屋,我隻貓貓又系跳上乾衣機頂或入床底,起碼幾個鐘後先 ...
我地經過左3個月試用期. 佢終於比我地摸佢. 當然唔比抱啦.
佢地好專業同耐性. 雖然論盡少少. 都捉到佢. XD 當然要主人臨場配合下啦.

大宅

tabbytabby 發表於 17-4-19 11:19
我地經過左3個月試用期. 佢終於比我地摸佢. 當然唔比抱啦.
佢地好專業同耐性. 雖然論盡少少. 都捉到佢. XD ...

3個月?咁醫生每次來是否都要收費?請問你系揾邊間?

首頁

尾頁

跳至