跳至

首頁

尾頁

男爵府

交流下丫~

民房

你好呀!我係住荔景的,你個bb幾大呀,我的bb九個月大啦

男爵府

hi,我bb就黎5個月..你住荔景邊度呢?
有冇心水幼稚園呀?

複式洋房

hi, l live in cho yiu, my son almose 4 yrs old , heard from some ma ma said 救世軍吳國偉紀念幼稚園 is nice, a lot of peoples apply it

預產期係4月13日啊 10/03 -小B而家約重2.4kg 01/04 - 小b而家重約3kg 好緊張, 就快小B出世啦 :-P 小b終於係08/04出左世啦, 重2.71kg 好開心 :-P 11/05小b重4.01kg啊 08/06去打針, 小b重 5.45kg 今個月去打針又重左啦, 成15磅 10月20日去健康院打針是磅有 8.4 kg

男爵府

原帖由 keroppigrace 於 09-2-18 03:47 發表
hi, l live in cho yiu, my son almose 4 yrs old , heard from some ma ma said 救世軍吳國偉紀念幼稚園 is nice, a lot of peoples apply it

我都係住祖堯喎,岩岩都睇緊呢間幼稚園,但返學好似唔係咁方便喎

複式洋房

原帖由 ho_yan2406 於 09-2-18 20:55 發表

我都係住祖堯喎,岩岩都睇緊呢間幼稚園,但返學好似唔係咁方便喎

hello, 我住啟敬啊, 間學校好就無所謂, 搭校車咪ok囉.
預產期係4月13日啊 10/03 -小B而家約重2.4kg 01/04 - 小b而家重約3kg 好緊張, 就快小B出世啦 :-P 小b終於係08/04出左世啦, 重2.71kg 好開心 :-P 11/05小b重4.01kg啊 08/06去打針, 小b重 5.45kg 今個月去打針又重左啦, 成15磅 10月20日去健康院打針是磅有 8.4 kg

男爵府

原帖由 keroppigrace 於 09-2-20 23:26 發表

hello, 我住啟敬啊, 間學校好就無所謂, 搭校車咪ok囉.

我住啟勉,你係咪申請三代同堂o個個plan而住呢度架?
但我睇過呢間學校個網頁,佢d校車冇話經呢邊...

複式洋房

係啊, 我剛入伙, 啟勉係咪係中學隔離個到啊

男爵府

原帖由 keroppigrace 於 09-2-23 23:31 發表
係啊, 我剛入伙, 啟勉係咪係中學隔離個到啊

no...係最高個度

男爵府

咁你個仔讀緊邊間?

複式洋房

佢而家係將軍澳讀, 黎緊9月搬過黎, 同佢in個幾間, 美孚宣美, 佳寶及大窩口循道衛理, 華荔村保良局, 都未決定邊間好, 佢係tko讀開循道, 佢就返得好開心, d miss都幾好

男爵府

原帖由 keroppigrace 於 09-2-28 18:49 發表
佢而家係將軍澳讀, 黎緊9月搬過黎, 同佢in個幾間, 美孚宣美, 佳寶及大窩口循道衛理, 華荔村保良局, 都未決定邊間好, 佢係tko讀開循道, 佢就返得好開心, d miss都幾好 ...

wah~你住開咁遠,搬黎呢度咪好唔慣囉?
我住青衣,搬左黎呢度百冇,超唔慣,得個平租吸引
你個單位係幾多個窗架?

複式洋房

我住開祖堯啊, 跟著申請三代同堂, 所以無咩野, 4個開到既窗, 太概400呎到

男爵府

原帖由 keroppigrace 於 09-3-3 18:37 發表
我住開祖堯啊, 跟著申請三代同堂, 所以無咩野, 4個開到既窗, 太概400呎到

哦?即係你住祖堯再搬去tko再搬返黎呀?
4個窗?乜最細唔係5個窗咩?

複式洋房

原帖由 ho_yan2406 於 09-3-6 01:38 發表

哦?即係你住祖堯再搬去tko再搬返黎呀?
4個窗?乜最細唔係5個窗咩?

做女時係祖堯住, 結左婚同老公和奶奶係tko, 跟著申請返祖堯, 應該係8個窗, 你係到住左幾耐啊, 應該你個到都係44方方咁啊

男爵府

原帖由 keroppigrace 於 09-3-11 00:31 發表

做女時係祖堯住, 結左婚同老公和奶奶係tko, 跟著申請返祖堯, 應該係8個窗, 你係到住左幾耐啊, 應該你個到都係44方方咁啊

我07年3月結左婚就住呢度囉
我屋企係7個窗,你係咪3個人住呀?可以住咁大間咁好呀?

複式洋房

係啊, 我3個人住, 房協無咩CHECK, 以前4個人都係一樣SIZE, 你好多人住啊

男爵府

原帖由 keroppigrace 於 09-3-11 00:51 發表
係啊, 我3個人住, 房協無咩CHECK, 以前4個人都係一樣SIZE, 你好多人住啊

我初初2個人,舊年生左變左3個人囉
初初申請俾5個窗勁細間,同佢講第日會生b先俾呢間...
不過早幾個月有人黎家訪,話老公阿爺唔係度,要我再生多個,如果唔係就冇呢間喎....:;pppp:

複式洋房

但本身戶籍得3個人啊. 因佢黎家訪時你放晒d用品出黎佢地就無野啦

別墅

hi 我係住荔景架... 我係0809mama ar~

首頁

尾頁

跳至