家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyPanel勳章

新手, 用緊渣打asia miles卡
本地消費$6/里, 食市海外$4/里

想問下除左保險費, 食飯, 搭車買咩都用都用八達通信用卡自動轉帳

仲可以點草得快d??? , Thanks

利申: 不是廣告

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

申請唔同信用咭食佢嘅迎新

侯爵府

pokiyin 發表於 17-6-24 13:19

迎新+refer 人最快,refer 1個人申請AE Elite 已有3000
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

回覆樓主

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

waiwai_wai 發表於 17-6-24 13:49
有張信用卡唔洗簽都有方法拎迎新+每月賺1500蚊到9月30日. 有興趣就pm我拎推薦碼. 每人多200.
...

Pm plz

男爵府

唔好為賺am而簽晒佢張卡
根本係難換飛,除非你只出一張來回
如果一張,好多時出面買仲平(頭等/長線商務除外)
如果一次出3人或以上,我未成功過⋯(已經經濟/特選/商務都殺)(搞到好多分到期都未處理到⋯唉⋯)
一班機多數只放幾個位(唔同等級)或者唔放

東亞flyer $5蚊/里(佢回積分,如簽1萬,今個月1萬分,下個月額外入多6千,16000分換到2千里,積分到期前先換都得)

男爵府

你有無用 Asia miles iShop 網上購物?

好似百佳online shop 都係Asia Miles iShop 的合作商戶
你係iShop個Page 度咁嗰條專屬link 去百佳online shop, 完成付款,佢會計番里數落你asia miles account (要asia miles等approval, 可能要幾個月)
今期推廣購物每1美元可賺取2.5「亞洲萬里通」里數
Asia Miles iShop

加埋你信用卡簽賬換/迎新獎嗰D asia miles ,就等如雙重獎賞

大宅

想問下asia miles 是否沒有e pire date ?

禁止訪問

男爵府

Diesel0202 發表於 17-6-27 21:34
想問下asia miles 是否沒有e pire date ?
有。3-4年。用你開戶月份計

大宅

pokiyin 發表於 17-6-24 13:19

我用建行eye-網上簽賬5倍積分+日常用paywave 開支(食飯、超市、便利店)都係5倍積分.....咁好快就儲到.....即HKD3....1 miles

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

jazzcode 發表於 17-6-27 19:45
你有無用 Asia miles iShop 網上購物?

好似百佳online shop 都係Asia Miles iShop 的合作商戶

之前asiamile ishop好似淘宝都得,而家係咪一冇左?

男爵府

回覆 vivian0919 的帖子

依家無左

男爵府

2023年兔年勳章

開新卡食迎新最快.

但依家D 機票咁平, 除非你一次去幾個地方, 否則AM+埋稅可能同你自己買差不多.

男爵府

回覆樓主

我去年4月開左渣打asiamiles 卡,買野集中用尼張卡,儲分真係易儲。但是,頭先都有人講左,真正換機票時,好難先換到!

大宅

回覆 missyoungforeve 的帖子

請問點難換,係時間唔靚既意思嗎

大宅

回覆 katy_mama 的帖子

請問換時係咪要俾手續費,TAX,幾百袂蚊嗎

男爵府

pokiyin 發表於 17-6-29 16:32
回覆 missyoungforeve 的帖子

請問點難換,係時間唔靚既意思嗎

六樓有人講左。熱門地點我從來都換唔到。當然有人可能提早一年前就換可能容易d。 我同我老公好難提前好耐book定晒d野。所以,不如自己俾錢買機票好過,選擇多d。

男爵府

2023年兔年勳章

pokiyin 發表於 17-6-29 16:33
回覆 katy_mama 的帖子

請問換時係咪要俾手續費,TAX,幾百袂蚊嗎
里數係換機票only, 那些機場稅, 燃油附加費和香港機場安檢費係另外俾的幾多錢要睇你去邊, 機場稅個個機場唔同.

不過如果你想換熱門地方(好似直航北海道咁) 就要好早換, 淡季自己買分分鐘仲平, 旺季差不多要早成年.

大宅

waiwai_wai 發表於 17-6-24 13:49
有張信用卡唔洗簽都有方法拎迎新+每月賺1500蚊到9月30日. 有興趣就pm我拎推薦碼. 每人多200.
...

Pm pls

首頁

尾頁

跳至