自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

套劇唔錯!令千佑做得好好,雖然胡定欣同煎PAN合作太多,睇到有小小悶,但佢哋哩套幾搞鬼,幾吸引~易先生都好正,同鮑姐夾好有台型。
其實我想估吓套劇令千佑同易先生會唔會反令小姐呢?有時我得易先生D眼神有點奇怪,唔係咁簡單~~~
大家傾吓~~~

大宅

同意鮑姐好有台型

男爵府

我覺得好好看,雖然劇情都是老老套套,一貫TBB的公式化劇情,但起碼全劇的演員都恰如其份,沒有差的,而且集集都有溫情+搞笑+打戲,男女主角都打得型,好快又一集~~

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

清清bb 發表於 17-8-17 12:51
我覺得好好看,雖然劇情都是老老套套,一貫TBB的公式化劇情,但起碼全劇的演員都恰如其份,沒有差的,而且集集都 ...
同意 "集集都有溫情+搞笑+打戲"

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

都幾好睇,不過我唔喜歡胡太做作

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

jackieman640 發表於 17-8-17 12:46
同意鮑姐好有台型
係個髮型唔多掂

珍珠宮

清清bb 發表於 17-8-17 12:51
我覺得好好看,雖然劇情都是老老套套,一貫TBB的公式化劇情,但起碼全劇的演員都恰如其份,沒有差的,而且集集都 ...
攪笑---> 前一集講G-force 同煎pan整古胡...食面同lemon tea果集...笑屎我

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

回覆樓主

我覺得今次煎pan個角色唔太討好,個角色同拳佬有d似,都係熱血青年,但比拳佬更衝動,做任何事都完全唔經過思考,令我諗起最初蔡思貝做個d角色,有異曲同工之妙。講真,我真係覺得煎pan唔適合做熱血青年,佢都係做返有謀略、成熟穩重嘅人好d, 感覺比較charm

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

好好睇,每晚都追

子爵府

回覆樓主

同盟係黑社會?特務組織?
(我睇d唔睇d)

珍珠宮

jtw_ki 發表於 17-8-17 13:20
我覺得今次煎pan個角色唔太討好,個角色同拳佬有d似,都係熱血青年,但比拳佬更衝動,做任何事都完全唔經過 ...

我鍾意佢做十一貝勒同乘勝狙擊

男爵府

lovebabyking 發表於 17-8-17 13:06
攪笑---> 前一集講G-force 同煎pan整古胡...食面同lemon tea果集...笑屎我 ...
食面和LEMON TEA那段真係笑到碌地,煎PAN和唯唯的表情好搞鬼~

子爵府

虎到金來勳章

我覺得千祐sharp過子杰

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

so far我都覺得幾好睇, 劇情算緊湊, 暫時晚晚都有追

子爵府

回覆樓主

呢套劇劇情背景老土,但細節位加了好多攪笑情節令套戲唔會悶,套劇監製講明同盟sell 孝義,所以除動作、攪笑戲份外,會有好多親情感動位,好似尋晚鮑姐同煎pang大家揸住電話幾分鍾,得幾句對白,但兩位演技好到位睇到我好感動。 總括來說每集都節奏明快,好快又播完一集。

子爵府

我覺得今次煎pan個角色唔太討好,個角色同拳佬有d似,都係熱血青年,但比拳佬更衝動,做任何事都完全唔經過 ...

我反而覺得子杰比拳佬有腦同會防人, 拳佬性格係熱血「我為人人」,子杰心思較細密、機智,還有比較佻皮喜歡捉弄人,最初微姨遇害子杰憑一張纖文就揾到線索,就算回港後杰同劇中唯唯咁老死,杰都刻意隱瞞返港目的。 展鵬跟唯唯、定欣好合拍,他們碰頭的情節好好笑,定欣、展鵬都做得好放,唯唯做慣呢類角色有他在拍這類攪笑戲零舍到位。

禁止訪問

珍珠宮

睇法一樣

侯爵府

回覆樓主

最Like 山葱

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

好睇

首頁

尾頁

跳至