婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

前日睇婦科, 心血來潮叫醫生照埋陰照..
一照就發現左邊有粒2.x cm疑似畸胎瘤右邊就好清好靚仔..
當時嚇到我腦海一片空白..
醫生乜都無講淨係叫我4個月後再照過.. 如果大到4cm就要割... 跟住就出去約期

大家有無一個好既婦科醫生(男&女都得)介紹? 想睇多個醫生確定& 比意見...最緊要細心同識做微創手勢好...
因為睇呢個好hea.. 乜都無講無解釋就叫我走..

仲有想問下大家如果有畸胎瘤要點做? 要介口? 可吾可以做運動?

謝謝!!!

複式洋房

我舊年有畸胎瘤四個月由2cm變到7cm, 個瘤大得好快, 我睇昕財敏醫生,手術復原得好好,

男爵府

你feel唔feel到粒瘤變大ga? 聽你甘講怕有日突然爆...

忻醫生細心嗎? 難book嗎? 微創手勢好嗎? 要幾多日可以落床&好返?

Sorry太多問題.. 因為好㥬惶好驚呀!!!

複式洋房

Maggie905 發表於 17-8-27 14:32
你feel唔feel到粒瘤變大ga? 聽你甘講怕有日突然爆...

忻醫生細心嗎? 難book嗎? 微創手勢好嗎? 要幾多日可 ...

我 feel 唔到粒瘤大,因為我另外還有子宮肌瘤12cm,听醫生不太難book,他很好人,很細心,安排手術好快,我的情況不能做微創, 我是開刀的 ,第二日已經可以下床, 你不用擔心 ,現只須觀察 ,聽從醫生的忠告。

大宅

我有過2個,1個12CM 1個3CM, 都做手術割左,醫生話無咩需要特別注意,若果你突然間好肚痛就要去急診睇....
我係搵養和阮邦武醫生睇同做手術,手勢好好,心機好好。

男爵府

amipulou 發表於 17-8-29 15:21
我有過一個12CM 同1個3CM, 都做手術割左,醫生話無咩需要特別注意,若果你突然間好肚痛就要去急診睇....
我 ...

想問下系咪要連卵巢割架?

謝謝你介紹.. 我會上網再看看阮醫生評價..

大宅

回覆樓主

我早十日前開刀割左個畸胎瘤
其實開刀生個女個時醫生已經發現
但開刀醫生並非割瘤醫生
當時情況下又唔知係咩黎
所以開刀醫生就話要之後跟進番
總之一個月期間個瘤大左一陪有多
7月頭照4cm,月尾痛個時係9cm
我痛到想死、即去左港安
打左3支止痛先止到痛
到最尾都係要開刀
我個女岩岩4個月、又比人劏多下
本身念住做微創搞店
但太大喇,而家仲休養中
我係盧乃本醫生,拒係港安都出名
幾細心,幾好
埋單6日5夜9萬5

大宅

回覆 Maggie905 的帖子

唔洗割卵巢架,你睇下阮醫生評價,真係唔錯嘅。我個瘤好大,但都可以微創,阮醫生係微創聖手。
我之前分享過一篇係我大肚時做嘅切除畸胎瘤手術,比你參考下 =)
分享 - 懷孕期間切除畸胎瘤手術
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19088991&fromuid=1782629

複式洋房

回覆 amipulou 的帖子

多謝你既分享! 請問揾阮醫生做微創割畸胎瘤既費用係幾多? 可否PM? THX!

禁止訪問

大宅

回覆 beargguy 的帖子

Sure. please check =)

複式洋房

多謝你既回覆!

大宅

BB防敏心得分享勳章

我有左時照到有一粒 8cm,開刀生bb時順便切埋,全程7萬幾 仁安生
我搵盧永傑 ,傷口ok 喎😊

別墅

beargguy 發表於 17-9-4 12:36

多謝你既分享! 請問揾阮醫生做微創割畸胎瘤既費用係幾多? 可否PM? THX! ...

我妹妹之前都搵阮醫生做畸胎瘤微創,佢照果陣話個瘤有13cm,有頭髮牙齒骨骼
都做微創果陣,原來係2個痴埋左,手術好順利,住左5日,埋單13萬,大房
聽妹妹講手術好有少少陰陰痛,阮醫生手勢好好,而且講解得好詳細

子爵府

FLORENCE1988 發表於 17-9-4 14:45

如果信中醫可以睇吓,我有粒朱古力,食中藥7cm縮到2cm, 仲一路食緊 ...
麻煩JM PM 我, THANK YOU

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

FLORENCE1988 發表於 17-9-4 14:45

如果信中醫可以睇吓,我有粒朱古力,食中藥7cm縮到2cm, 仲一路食緊 ...

可pm我中醫資料嗎?thx

大宅

Maggie905 發表於 17-8-27 09:38
前日睇婦科, 心血來潮叫醫生照埋陰照..
一照就發現左邊有粒2.x cm疑似畸胎瘤右邊就好清好靚仔..
當時嚇到 ...

我果時有2個 其中一個7cm 做做下手術 爆左
做完手術後經常肚痛,醫生話可能傷口癒合時痴住左隔離d位

別墅

bobo_chan201314 發表於 17-8-28 01:25

我 feel 唔到粒瘤大,因為我另外還有子宮肌瘤12cm ...

你好,請問昕醫生的收費如何?Thanks.

大宅

回覆 ring_888 的帖子

係呀! 我另外有朋友都有個子宮肌瘤,睇左好多醫生都話佢要開刀,最後我介紹佢去睇阮醫生,結果都微創搞店,手勢好好喎..
你妹妹現在復原如何呀? 

別墅

amipulou 發表於 17-10-17 16:18
回覆 ring_888 的帖子

係呀! 我另外有朋友都有個子宮肌瘤,睇左好多醫生都話佢要開刀,最後我介紹佢去睇阮 ...

十分好,做完手術後10日覆診,醫生都話傷口好oK, 上星期再覆診,已經完全無事了

首頁

尾頁

跳至