夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有時諗吓自己老公D優點,自己都會開心D....

我老公唔飲唔嫖唔賭,無不良暏好仲好上進返工果隻。好孝順,但同時有關我同奶奶嘅事都好尊重我意見。

平日除咗返工就係陪我同D細路。佢自己公司,所以好多時可以係屋企做,我完全知佢行蹤。對我無秘密,電腦手機任我睇。我仲check過佢D history,全部都係同我或者D細路有關(學野,買野之類)。一放工即主動同D細路去公園。放假一定陪我地。相反如果我約咗人shopping佢會自動波睇細路。

我大肚果時佢一個人做哂D家務,買餸同煮飯。仲要受哂我D脾氣(大肚荷爾蒙影響)都唔會出聲。唔會對我大聲呼喝。到而家每朝都早過我起身整定早餐比我。

當然佢都有缺點,講真缺點我都唔少。

不過多D欣賞佢既優點會令大家感情好D。大家老公/老婆有咩優點?

333s    發表於 17-10-13 20:27

大宅

回覆樓主:

佢會成日好快覆我嘅msg,唔會hea覆或唔覆我。無論佢幾忙都會間中send個msg俾我話我知掛住我。

尊重我父母,會同佢地傾計唔會自己坐埋一邊㩒電話。

唔煙,間中一兩杯紅酒,唔打機只鍾意打波。會做家務。

顧家,乜都係佢plan, 識理財,有計劃。
其實仲有好多優點,缺點佢當然都會有,但我都勁多,但我仍然好慶幸搵到一個適合自己嘅人,有時睇bk睇到個人會好灰,太多第三者嘅問題,但越睇,就越覺得自己嘅老公好好,希望我唔洗開post呻佢有小三啦。

做人伴侶的確要放大多啲身邊人嘅優點而唔係缺點,咁樣關係會好啲。人都開心啲。

333s    發表於 17-10-13 20:27

大宅

我C6平時工作好忙亦會好快復我whatsapp, 午飯時間同放工都會打比我,手機電腦密碼我都知,平時除左佢去打golf(我唔會晒太陽所以我唔會去),所以時間都陪我

會做家務,都有少少浪漫的,對我家人朋友也尊重,同埋佢工作上遇到什麼情況都會同我傾下,算是朋友又是愛人

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主

識做晒家居所以維修,水電通渠冇難度

333s    發表於 17-10-13 20:26

男爵府

DHA勳章

回覆樓主

收工返屋企,買野應酬都問過我先,叫佢陪個女有親子時間都會,放假一定留比我地

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

比極高自由度我

大宅

zacc 發表於 17-8-30 16:28

我老公唔飲唔嫖唔賭,無不良暏好仲好上進返工果隻。好孝順,但 ...

C6 好錫我,雖然佢返工要返shift,但一放假就會同我分擔下家務(我同C6同2隻狗住)。無野做或者放工就會上我舖頭幫手或者接我收工,因為佢怕成日掉底我一個人。

平時返工message佢都會好快覆,又會同我分享facebook見到既趣事,同我啲朋友都好夾。
就算平時要睇波都只係屋企睇(佢話出去睇波好side錢)或者約埋啲朋友上黎吹水。

唯一既缺點可能係理財方面比較差,所以佢會將佢個儲錢account張卡比我keep,當第時既bb基金。
好開心C6肯揀我做佢老婆,因為我自己脾氣唔係好好,多謝佢由大學拍拖到而家都仲會俾驚喜我

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

尊重我,主動做家務,會湊仔陪仔

成個家庭生活佢會同我共同參與

公爵府

pomanlife 發表於 17-8-30 21:39

咁真係好好wor,好難得有個咁好架老公

男爵府

我老公唔飲唔嫖唔賭,無不良暏好仲好上進返工果隻。好孝順,但 ...

只要欣賞多D老公嘅優點、互相遷就,夫妻之間就少D爭吵

珍珠宮

回覆樓主:

我老公既優點:

唔講粗口不煙不酒不嫖不賭,斯文有禮,鍾意整齊乾淨、
樣貌正常,身材肥、
咩都就晒我,家務唔洗我做,唔洗我湊仔教仔做功課溫習、
會幫外家做家務、
價值觀相同、
幫我吹頭、切生果比我食、
而家大緊肚心情唔好可以任發脾氣仲會氹返我、
幫我按摩、接我返工、
每日lunch 必定會打電話比我及whatsapp 我等等數唔晒。

總之就係我嫁左比一個會對我好既男人,而唔係嫁比一個要我照顧既仔

333s    發表於 17-10-13 20:28

大宅

pomanlife 發表於 17-8-30 21:39

公爵府

choco_soup 發表於 17-9-6 13:17
我老公既優點:

唔講粗口不煙不酒不嫖不賭,斯文有禮,鍾意整齊乾淨、

咁真係好幸福wor

複式洋房

"有時諗吓自己老公D優點,自己都會開心D當然佢都有缺點,講真缺點我都唔少。D欣賞佢既優點會令大家感情好D。"

人像一張白紙,上面有一些黑㸃。有些人有較多的黑㸃,有些人有少些。總要多看白色的地方,別老是注意黑點。若忘了白色的地方,也是不現實,對感情沒有幫助。

男爵府

回覆樓主:

佢唔嫖,唔煙,係應該,唔係優點黎
佢幫我做家務,只係睇唔過眼做,唔係真心想我休息黎幫,做完係會埋怨的,放假佢最會陪仔女做嘅野,就係訓覺
佢最大真正優點係,顧家,不過係佢自己同99嘅家

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

放工返屋企,如果揸車返工嘅日子會接送埋,錫我錫囡囡,對我唔孤寒,重視我睇法

大宅

回覆樓主:

顧家。細心。

伯爵府

回覆 zacc 的帖子

超顧家,好多事都以我同個女行先,每月主動俾家用我。我都好心滿意足,唔會要求咁多。

Nancyb    發表於 17-9-16 12:41

禁止訪問

大宅

畀面勳章

回覆樓主

吾煙吾酒吾混吾賭 會做家務識煮飯識整電器
懷孕時佢反兩份工 孝順我媽咪 有餘錢會比我
我想要乜都盡量滿足我

333s    發表於 17-10-13 20:29

首頁

尾頁

跳至