夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔係我本人,係我朋友。講講佢background 先,佢有一仔一女,囝囝5歲,囡囡9個月,佢自己係fulltime mom,老公超錫佢,一家四口好幸福。

佢最近同我講,話囝囝學校有個同學o既Daddy,成日有意無意撩佢講野,雖然兩個未去到好熟好熟,但係係言談間佢話好明顯feel 到個男o既對佢有意思。佢話個男o既其實都幾吸引佢,佢話佢會掛住o個個男人,甚至有時會有性幻想 佢問我佢係咪好衰,問我呢種精神出軌係咪等如出軌?我唔知點講。我覺得雖然行為上冇做過d 乜野,但係思想上已經越軌我就會當係囉。我問番佢:「如果佢老公識o左一個女人,好吸引佢,雖然佢兩個冇做過任何野,但係你老公對個女人有性幻想,咁你得唔得?」佢又話絕對唔得。

講真,佢日日都會見到o個條友,好難保遲早會出事。我唔想佢頭家散,佢老公份人好好o架。雖然一家唔知一家事,講到底我都只係朋友,我做唔到d 乜,但係我唔想見到d 唔開心o既事發生o係佢身上。

我有時唔明,其實點解d 人會有double standard 呢?唔容許身邊人犯錯,但係容許自己犯錯。佢同我同年結婚,o岩o岩過o左7年,婚姻係咪真係咁兒嬉,係咪真係7年就會癢?

男爵府

開心吸收勳章

你最好唔好理啦, 人地係點, 你買定花生算啦.

翡翠宮

諗下唧
我成日元神出竅, 如果連發夢都唔比真係惡過仲慘黨.

蘋果mama    發表於 17-10-11 04:07

子爵府

回覆樓主

一個人太幸福

就會忘記自己擁有既野

蘋果mama    發表於 17-10-11 04:04

瑪瑙宮

我會答佢: 任何事要付代價, 你付得起咪得, 唔好到時後悔.

水晶宮

姣婆遇著脂粉客....專食人妻.....衰咗仲有冇面見人呀? 日日對住咁多家長, 咪以為其他人盲架啦......好自為知啦, 俾人呃咗蝦條咪喊呀叫 "佢"

男爵府

回覆樓主:

冇架,自己引以為戒就算,認同樓上jm講,唔少幸福嘅人會忘記幸福嘅存在,直至佢行錯一步,滿盤皆落索。

瑪瑙宮

~小樹兒~ 發表於 17-10-9 11:17
冇架,自己引以為戒就算,認同樓上jm講,唔少幸福嘅人會忘記幸福嘅存在,直至佢行錯一步,滿盤皆落索。
...

重有一句, 飽暖思淫辱, 你睇佢為口奔馳, 瞓都無得瞓, 重有無咁得閒望男人.

蘋果mama    發表於 17-10-9 21:56

琥珀宮

...

無嘢好做,咁大個人,自己有思想判斷邊D可做邊D唔得,有頭安穩幸福的家,係都要自己親手拆散的話,外人無咩可幫到

男爵府

Nancy20090615 發表於 17-10-9 11:52
重有一句, 飽暖思淫辱, 你睇佢為口奔馳, 瞓都無得瞓, 重有無咁得閒望男人.

...

幻想下明星都仲可以接受

男女都係,成日現實咁多幻想好惡頂

大宅

你個fd似係悶得濟
If you never abandon,I will in life and death

珍珠宮

回覆樓主:

其實佢幻想下又有乜所謂嘅,唔好有行動咪得囉,其實我覺得你朋友諗多左就真

珍珠宮

環保接龍勳章

蘋果mama 發表於 17-10-9 07:31
唔係我本人,係我朋友。想大家比下意見佢。
佢有一仔一女,囝囝5歲,囡囡9個月,佢自己係fulltime mom,老 ...

傾多幾句就有性幻想?
呢d咪正宗死姣婆囉

珍珠宮

happyb_happyb 發表於 17-10-10 01:24
傾多幾句就有性幻想?
呢d咪正宗死姣婆囉
世間事,人夾人緣。
有種情況,正因為個人夠姣至吸引到有個如樓主話 有個好錫佢既老公(或老婆,speaking with 男女平等)

又有種情況,既然個人有本事錫到個老婆 (或老公,speaking with 男女平等 )連旁人如樓主都認為係好錫既,那個人亦有本事如此錫其他人,錫左其她人都未可知。

所以,我對此聞 好平心,無需鄧他人不平,或不值的,或抱打不平的。

有時,也無需低估她人的能力。或者樓主朋友可以做到我從一位朋友聽回來的人妻 這麼經營有她的道。自己老公就看到緊,又check電話,又check 行蹤來證明畀自己知老公冇第個。但自己就同個年齡細她好多的未婚男人話自己係單身,還有外家撐她的未婚錯誤資料。同個男人談婚論嫁,自己老公已經好有錢同養緊她同好錫她,但就都要接受個較為窮的單身男子畀曬D血汗錢她,個個月供的樓落她名,個個月畀錢落她銀行戶口。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

複式洋房

回覆 蘋果mama 的帖子

通常初初都係精神上, 如果雙方都有意, 好快就撘上
不論男女, 我估都有部份人專係學校揾食

我Ex都係, 發現時我都唔敢相信, 兩家人都有細路, 大家都互相認識

呢個年代, 無嘢係信得過

蘋果mama    發表於 17-10-10 21:03

大宅

蘋果mama 發表於 17-10-9 07:31
唔係我本人,係我朋友。想大家比下意見佢。
佢有一仔一女,囝囝5歲,囡囡9個月,佢自己係fulltime mom,老 ...

作為朋友,你都勸過佢,如果佢都係堅持去馬,你都冇辦法啦⋯⋯

不過嗰個男人都衰啦,喺個仔幼稚園攪其他家長,搵食行遠啲啦。擺明係搵有家室,諗住冇手尾跟。

大宅

858D 發表於 17-10-10 06:07
世間事,人夾人緣。
有種情況,正因為個人夠姣至吸引到有個如樓主話 有個好錫佢既老公(或老婆,speaking w ...

嘩... 財色兼收喎

大宅

s7824 發表於 17-10-10 11:04
作為朋友,你都勸過佢,如果佢都係堅持去馬,你都冇辦法啦⋯⋯

不過嗰個男人都衰啦,喺個仔幼稚園攪其他 ...
真係估唔到而家搵食搵得咁揚,o係學校埋手,好恐怖...
係呀,我都理唔到咁多

大宅

858D 發表於 17-10-9 17:07
世間事,人夾人緣。
有種情況,正因為個人夠姣至吸引到有個如樓主話 有個好錫佢既老公(或老婆,speaking w ...
我唔明點解而家d 人咁雙重標準!另一半唔可以對自己唔住,但係就容許自己對另一半唔住。咩思維?好自私!

大宅

tammy2008 發表於 17-10-8 22:14
姣婆遇著脂粉客....專食人妻.....衰咗仲有冇面見人呀? 日日對住咁多家長, 咪以為其他人盲架啦......好自為 ...
有個咁o既老公真係執到都喊3聲

首頁

尾頁

跳至