自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我岩岩去完東京自由行,諗住下年5月頭同媽咪去一次東京,本諗住自由行,又撞正日本黃金週,但最後應該會跟團。
問題就黎啦,我想買果啲野,怕跟團太趕,會買唔到。想知道通常跟團,會提早幾多到機場架?同埋有無jm知道係新宿有無唔同口味嘅kitkat買呀?

大宅

回覆樓主

有無jm可分享下?

大宅

iammisslee 發表於 17-11-18 11:20
我岩岩去完東京自由行,諗住下年5月頭同媽咪去一次東京,本諗住自由行,又撞正日本黃金週,但最後應該會跟 ...

你可以揀d有一日自由時間嘅團,其實你都去過東京,點解今次唔自己去?如果同媽咪兩個人自己去仲free,鍾意食咩就食咩,去邊就去邊。
另外激安或一般藥妝都有kitkat賣

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

通常跟圑預早3個鐘到機場, 團體check in, 再由領隊分座位, 逐個團友行李過磅, 再過關, 如果遇上多人, 時間真係啱啱好。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

禁止訪問

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

我岩岩去完東京自由行,諗住下年5月頭同媽咪去一次東京,本諗住自由行,又撞正日本黃金週,但最後應該會跟 ...

我6月去東京跟 EGL, 9點3機,7點集合。坐港航 (非亷航) 各自 check in,我哋 6點9到,導遊原來 6:30 已到,即取 pass 去 check in,跟住去食早餐。有一日大半月在新宿自由活動,夠時間食 lunch 同掃藥妝店,我老公仲有時間買小電器。兩晩5星東京灣喜來登,正到暈,又近迪士尼。

大宅

gracelam 發表於 17-11-18 12:02
通常跟圑預早3個鐘到機場, 團體check in, 再由領隊分座位, 逐個團友行李過磅, 再過關, 如果遇上多人, 時間 ...

我仲諗住會早到機場,可以有多啲時間再買手信。

大宅

welove1006 發表於 17-11-18 11:47
你可以揀d有一日自由時間嘅團,其實你都去過東京,點解今次唔自己去?如果同媽咪兩個人自己去仲free,鍾意食 ...

自由行岩後生,有老人家我諗跟團會好啲。

wcpcelia    發表於 17-11-18 17:54

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

唔同口味 Kitkat 四圍都有~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

11B 發表於 17-11-18 12:15
我6月去東京跟 EGL, 9點3機,7點集合。坐港航 (非亷航) 各自 check in,我哋 6點9到,導遊原來 6:30 已到 ...

我就係睇中呢個團呀!就係可以住迪士尼附近。大半日係新宿,如果夠時間唔知去唔去到上野。
回程早到機場,應該都夠時間再買手信?

男爵府

回覆樓主

早幾年四個太太去立山黑部(四個都懶安排交通)最後尾程留東京,我地去完立山黑部即離團,自己租了在新宿住酒店、約好領隊在機場等!

當然我地四個都識日文,自己攪掂曬交通,晚上都有同領隊聯絡一下,同埋簽埋自願離團免責書!

至於唔同口味的kit kat、好多時自駕經過sa油站,都會見到市面少有或限定的口味!

男爵府

11B 發表於 17-11-18 12:15
我6月去東京跟 EGL, 9點3機,7點集合。坐港航 (非亷航) 各自 check in,我哋 6點9到,導遊原來 6:30 已到 ...

我10 月頭 (1 大1 小)都係跟呢種團,住兩晚 Tokyo Bay Hilton, 間房睇到迪迪尼煙花.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你都自由行去過,咪再自由................會好的同合自己心水,參加團體活動好多時有幾個人唔準時就

琥珀宮

唔同口味既KitKat ,東京周圍都有,d連鎖大藥妝店都有

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

iammisslee 發表於 17-11-18 12:20
我就係睇中呢個團呀!就係可以住迪士尼附近。大半日係新宿,如果夠時間唔知去唔去到上野。
回程早到機場, ...

我無去 out of 旅行社行程嘅地方呀!新宿好多嘢賣啦! 100yen 店又平又靚,我買 sanrio 啲保温袋連稅都係 105yen,港幣 $10有找, 香港精品店賣 $79。kitkat 週圍都有,連 7仔,family mart 都有唔同口味。我買咗期間限定嘅玫瑰+杏仁味 kitkat,食就玫瑰味怪怪哋,似花茶咁,杏仁味就正常好多。 個包裝好靚,為港幣 $12 一盒,做手信一流。
我 join 嗰個叫咩 東京5日抵玩團,呢個 ok 架。

珍珠宮

回覆樓主:

跟團通常到機場的時間都會預早無遲, 應該有時間最後衝刺

大宅

mmya 發表於 17-11-18 12:57
跟團通常到機場的時間都會預早無遲, 應該有時間最後衝刺

我就係怕跟團啲時間會遇到啱啱好, 會冇時間最後衝剌

大宅

11B 發表於 17-11-18 12:50
我無去 out of 旅行社行程嘅地方呀!新宿好多嘢賣啦! 100yen 店又平又靚,我買 sanrio 啲保温袋連稅都係 ...

我今次自由行冇乜行到新宿啊,咁睇來新宿都真係可以行成日都得喎。

大宅

Umelee 發表於 17-11-18 12:35
早幾年四個太太去立山黑部(四個都懶安排交通)最後尾程留東京,我地去完立山黑部即離團,自己租了 ...

咁你識日文真係方便好多。

大宅

木土土 發表於 17-11-18 12:40
唔同口味既KitKat ,東京周圍都有,d連鎖大藥妝店都有

我今次去係新宿,係啲大連鎖藥妝店見唔到有唔同口味嘅Kitkat,就係擔心要周圍搵囉。怕唔夠時間

首頁

尾頁

跳至