自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

個3個人渣唔洗講, 理應終身監禁!!!!

但我想問:
臨臨生母幾個月都冇見對仔女?如果前夫唔俾見對仔女咁多個月點解唔報警?如果警方冇接立佢應該企出嚟講!即使冇人幫佢,咁多個月佢大可以喺前夫屋企樓下等或者去學校等放學,咁多表面傷痕或者唔需要見到傷痕, 對仔女一見到親生媽咪一定攬住佢係咁喊, 佢都應該知咩事!個仔8歲一定識講咩事! 點解臨臨生母和臨臨嫲嫲或其他成年親友少少野都無做到?即是有新生活唔代表可以唔關心對仔女?我當然覺得佢都係受害人,但係保護仔女作為親生媽咪係到未死嗰日都應該努力去保護佢哋!

以上問題亦想問琳琳嫲嫲!

校方也有問題, 但以上兩位係對兄妹的致親, 施虐者你管唔到, 點解致親都唔用少少時間去關心?

希望唔好再有類似嘅事情發生, 小朋友嘅親人特別係佢哋嘅媽咪, 請花少少時間去關心一啲離左婚嘅仔女, 根本大人肯做少少野就唔會搞到依家呢個局面!

男爵府

wingwingyee 發表於 18-1-10 13:30

但我想問:

我估:

個男人咁兇殘,可能唔止打小朋友,甚至大人都可能唔放過......

要知道,佢哋兩公婆應該唔係善男信女

大宅

****有無JM係律師公會或者任何公會, 可以發起聯名簽署活動, 去信律政司要求判嗰三個人渣終身監禁, 唔好放過佢地!*****

大宅

回覆 JAlove 的帖子

咁正常如果知佢哋兩個咁兇殘,寧願自己俾人打,都要醒水幫自己啲小朋友?????

水晶宮

但我想問:
我對嬚嬚既家庭教育都有好大疑問, 一個咁既人係點樣教育出來架?

大家都要留意下自己點教小朋友, 小心教出個魔頭

我識個朋友成日話自己唔識, 呢個唔係EXCUSE, 自己的仔女自己教, 點都要找辦法, 睇書, 講座, 同仔女傾多D偈, 良好身教, 培養好品格, 人生觀, 價值觀, 做個好人, 貢獻社會, 愛人...

寶石宮

2023年兔年勳章

但我想問:

謀殺入到罪 依例判終身監禁

別墅

回覆樓主

早知早知、如果如果、點解點解!如果早知有咁嘅結果,全香港人都會扑倒去救小臨臨啦,中間發生咩事你又唔知,如果單純就「唔俾見小朋友」呢樣嘢而報警,警察會做到啲咩阿?會唔會走上去拉個人落黎俾你見,如果個繼母/生父以小朋友唔舒服為理由唔帶出黎,真係連個官都未必吹得佢漲架,過去呢幾個月,臨臨接觸過咁多人,都無人察覺、無人做到嘢啦,何況個阿媽見都見唔到?人哋無咗個親生女已經好慘架啦,唔好再喺人哋傷口上撒鹽啦好冇阿

日月水火    發表於 18-1-10 20:17
zicat    發表於 18-1-10 16:17
Felix223    發表於 18-1-10 16:02
焦糖媽    發表於 18-1-10 15:54
Lihoma    發表於 18-1-10 15:37
jpangel    發表於 18-1-10 15:32
aimenchan    發表於 18-1-10 15:19
Hemi    發表於 18-1-10 14:36
esmehouse    發表於 18-1-10 14:30
Reema    發表於 18-1-10 14:24
布甸小狗    發表於 18-1-10 14:17

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Kytse1110 發表於 18-1-10 14:07
早知早知、如果如果、點解點解!如果早知有咁嘅結果,全香港人都會扑倒去救小臨臨啦,中間發生咩事你又唔知 ...
同意
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

早知早知、如果如果、點解點解!如果早知有咁嘅結果,全香港人都會扑倒去救小臨臨啦,中間發生咩事你又唔知 ...

同意, 而家怪責其他人有咩用

男爵府

熱血勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

但我想問:

呢2件畜牲咁既嘢做得出,背後可能有好多你想像唔到事發生呢

男爵府

同意!
有d把口衰到見到生母張相又話人似40歲,又話人虎紋深個樣殘,講嘢都無腦!

水晶宮

同意,有時d野外人邊知咁多,邊有咁多早知呢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

生母都好似 有自己家庭

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

其實純粹猜測於事無補,如果點如果點。。。邊得咁多如果,衰人係要受懲罰,相信法律唔夠制裁,個天都會有後著等佢地受番,至於生母同嫲嫲佢地某程度上都係受害者,對於自己救唔到臨臨都已經會自責,我地旁人就唔好呢個時候踩多一腳。

叉燒媽    發表於 18-1-10 16:16
wcpcelia    發表於 18-1-10 14:48
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

同意

珍珠宮

好媽媽勳章

同意!

這個世界任何事
永遠
沒有‘如果’
只有‘蘋果’

子爵府

mctl1995 發表於 18-1-10 14:29
同意!
有d把口衰到見到生母張相又話人似40歲,又話人虎紋深個樣殘,講嘢都無腦!
...

贊同!有些人好似癲咗咁,周圍咬人,
發生慘劇大家都唔想,何必指責佢親生媽媽及嫲嫲呢?何況大家都不是當事人⋯
一個社會制度幾完善的地方都會發生不同程度的慘劇,因為變態的人防不勝防

水晶宮

bmw6828 發表於 18-1-10 14:22
同意, 而家怪責其他人有咩用

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

問來做什麼,一家唔知一家事,她自己都是做超級市場,應該收入有限,未必有能力照顧他們,而且絕對想不到會死人吧!無謂講無謂問啦!

水晶宮

做咩逐個抽出來鞭呢 ?
有啲言論衰到連鄰居管理員都鬧埋, 真係失理性

首頁

尾頁

跳至