自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

很令人不安

子爵府

回覆樓主

望下先
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

伯爵府

回覆樓主

係邊度睇?

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

侯爵府

2018復活節勳章

bks2014 發表於 18-4-15 20:22
很令人不安

請問係邊度睇到呀

子爵府

回覆樓主

有冇詳請?

珍珠宮

回覆樓主:

copy 過來吖謝謝謝
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

貓頭雀 發表於 18-4-15 20:38
copy 過來吖謝謝謝

我都想有人copy

侯爵府

2018復活節勳章

很令人不安

好難想像3歲K1小朋友會咁做

唔知可唔可以copy內容過來呢

wcpcelia    發表於 18-4-16 17:33

琥珀宮

回覆樓主:

??

男爵府

淘寶 發表於 18-4-15 20:41
好難想像3歲K1小朋友會咁做

唔知可唔可以copy內容過來呢

我都係咁諗
但如果佢咁做得出,會唔會有人曾經咁對佢

校長個part有啲唔可信⋯⋯

珍珠宮

回覆樓主:

?完全唔明吸9?係邊到有得睇呢?

男爵府

很令人不安

隔離台好多舖不可信的

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咩事咩事?邊度?
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

邊到睇?搵唔到既…

侯爵府

2018復活節勳章

很令人不安
Copy from other group

囡囡今年3歲,就讀九龍城球場旁邊的一間幼稚園下午班,在復活節假期前幾天,囡囡跟我太太說學校裏有一位同班男同學摸我的奶奶,因為之前她是埋身餵奶的BB,所以囡囡很淸楚位置,囡囡也能講出是同學A摸她,咁我太太問有沒有其他小朋友看到,她也說一位要好的女同學B也看到,於是太太就whatapp那位B同學的媽媽問過究竟,因為大家有時放學也會到旁邊的遊樂場一齊玩,所以大家都有交收的,於是B同學家長問B有沒有看到,B說是從衣領位伸手入內摸的,於是太太知道囡囡發生這件事之後一天在帶她上學後詢問兩位教囡囡班的正副老師,正老師說沒有看到,而副老師說好像是,已告訴同學A不可以這樣

因為要上學了,所以只好放學後再問過究竟,但當放學後詢問的時候,大家已經夾晒口供 説沒有發生這件事,太太聽到後覺得事態嚴重, 一個三歲多的小朋友,怎麼懂得夾口供去屈A同學呢,因時間有點晚,之後太太決定第二天早點帶囡囡番學然後去找校長問個究竟,當太太一五一十說出情況,但校長俾我太太感覺是第一句就問其他家長知唔知道這件事、有幾多位知情,太太説有家長,但唔會講,因為太太唔想自己小朋友事牽涉其他家長,因為我自己家長有兩個group, 一個大group,一個是圍內幾位熟的家長group,學校發生什麼事情大家也會在圍內group討論,有開心的相片分享,也有約埋
一齊放假的時候去玩,所以應該有幾位家長知道依件事,因為每班K1每位小朋友也有分組的,校長說其實太太不説她也大概估到是那一位小朋友睇到,她說她會親自徹查,之後惡夢開始了,正老師和副老師為要擺平依件事,其實太太沒有打算追究,只是希望學校要認真處理,教A同學這樣做是不對的,但怎樣教老師應該有經驗過我們父母,但她們竟然用言語去嚇小朋友叫小朋友唔好同家長講,洗小朋友腦,同見証人講同學A只是幫我個女整番好條褲,唔係伸手入衣領內,又特別請見証人食糖,好了,同學B成功被洗腦了,同學B也認為那天同學A只是幫我囡囡攝衫,囡囡知道這件事完全被扭曲哂,自己最好的朋友也因為所謂老師被洗腦而有少少被背叛,我兩公婆冇嬲任何小朋友,因為做教育要洗小朋友腦談何容易,軟硬兼施,同小朋友講再講就叫警察拉同學A,到時正副老師會好傷心,最慘是我囡囡同媽媽講連佢最好的朋友
也說同學A只是幫你攝好件衫,我太太聽得出她是何等絕望,我太太即刻喊出,太太也和我討論可否偷偷放攝錄機或者錄音筆上學,但這樣給學校發現,到時學校告番你轉頭,真係估唔到學校可以唔正視學生問題,而係用任何手段去滅聲,解決發聲的人便能解決問題,在放完復活節假後,小朋友番了兩三天學後,放學回家同媽咪講 pat pat痛痛,有女同學在排隊去洗手間的時候用手指在肛門位置打轉,之後太太查看發現pat pat比平時紅,因為太太每天也跟囡囡沖涼,也會查pat pat膏,所以馬上影低(重要部位用紙巾遮住),之後又問有沒有其他小朋友有被插pat pat,囡囡説有,之後太太馬上打給被插小朋友的家長問過明白,被插的另外一位小朋友馬上對家長說有,他還用動作表達用自己的手指指向自己肛門,這次實在太過份了,欺凌對小朋友影響很大的,於是馬上在第二天在上學的時候找校長處理,當太太和校長談話的時候, 有另外一位被插pat pat家長馬上增援,校長立刻黑面,其實另外有小朋友被欺凌,包含幾位小朋友一齊除一位小朋友褲子、鞋子、伸手摸奶等,只是有些小朋友因為年紀少,沒有我囡囡表達能力比較強,我真不知道平時老師是怎樣教小朋友,是你們學校資源有問題還是你們學校
老師校長也存在很大問題,可以任由同學去欺凌另外的同學,這些事不是第一天發生,小朋友在學校只會變成壞種子,因為連老師校長也沒有教小朋友體美,任由小朋友亂咁黎,之後發生的事更加令我倆公婆非常驚訝,在校長知道整件事後倆天,太太跟我說我囡囡放學回家
她喱在自己讀書的底半小時也沒有出來,而且用書包用其他書本遮住自己,我太太了她很久她才說校長在校內一樓窗邊嚇她,說你如果再跟媽媽說pat pat的事就叼你落街,之後校長叼了我個囡一次在椅子上、一次叼我個囡落放有書本的地上,我囡囡清楚說出校長怎樣對他
最令我倆公婆痛心的是她怕我們不信所以話佢最好的朋友同學B也看到,試問校長要咁樣做又點會俾其他小朋友見到,呢一刻我倆公婆唔需要再同學校任何一位師生再交涉了,因為我倆公婆要扶番正個囡,因為她本性跟校長老師不一樣,不是一個不分事非黑白的人,妳們的教義也會告訴妳們,妳們死後必下地獄!

esmehouse    發表於 18-4-16 10:55

男爵府

回覆樓主

Dis咳一入去封面就係個個post

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

睇完,好恐怖 ,快退學

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

香討

樓主出完 post 之後好似冇回應過,如果間幼稚園咁差就真係早d退學

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

淘寶 發表於 18-4-15 20:48
Copy from other group

囡囡今年3歲,就讀九龍城球場旁邊的一間幼稚園下午班,在復活節假期前幾天,囡囡跟 ...

原來咁

男爵府

回覆樓主

哇咁恐佈~~堅定流

首頁
12345...7

尾頁

跳至