自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

澳洲 David Jones 減價, Sealy 的價錢真係好吸引
https://www.davidjones.com/home-and-food/bed-and-bath/mattress-and-protectors?filter&aspect=Brand%5eSealy

雖然佢地唔會deliver 來香港, 但係計埋代購運費都仲係太平喇

諗左一輪都忍唔住, 點都要搏一搏, 冒住風險去搵代購買啦 (因為要先過數俾代購)....
點知....個代購今日幫我去買 (仲用FB直播XD) .... 唔知係咪佢已經買咗幾張, 個 sales 竟然 extra 俾多 10% discount

不過一日未運到來屋企, 一日都仲係有少少擔心, 希望冇穿冇爛送到啦~~~~

大家諗住買 sealy 真係可以去睇睇, 真心抵!!!

**** 不過風險自負, 同留意於尺吋同香港唔同, 又冇得訂造尺吋****

男爵府

BK Milk勳章

loklokpa 發表於 18-5-25 01:12
澳洲 David Jones 減價, Sealy 的價錢真係好吸引
https://www.davidjones.com/home-and-food/bed- ...

可以分享下你買了那款嗎?
運費要多少?

男爵府

同問:
可以分享下你買了那款嗎?X2
運費要多少?X2
謝謝

男爵府

同問:
可以分享下你買了那款嗎?X2
運費要多少?X2
謝謝

大宅

回覆樓主:

你有冇去香港sealy試下先?
因為佢哋喺香港張床褥個名同出面唔同架

複式洋房

回覆 wingwing888 的帖子

我㨂了 Viadana Ultra Plush Mattress
運費要3千幾4千, 要睇下最終有幾多張褥一次過運返來
(其實運費我未俾)

男爵府

loklokpa 發表於 18-5-25 01:12
https://www.davidjones.com/home-and-food/bed- ...

運費幾錢呢?剛想在bid4u買張 king size sealy extra firm, 全部計埋運費7千8左右.

jadentwiggy    發表於 19-9-30 09:58

複式洋房

回覆 SandyBabyChu 的帖子

我梗係有試過啦

佢地個名係唔同架, 就算澳洲唔同百貨公司的 Model 名都唔一樣
但係個 series name 一樣, e.g. exquisite

最最緊要就係睇個 Specification,
你留意下佢用邊種彈黃 (ReST v SRxII), 邊種床面 (Material & Finishes), 就可以分到佢究竟係邊隻級數

複式洋房

回覆 Doris 的帖子

bid4u 好似係美國?
我係澳洲喎

你可能係空運, 我應該係船運....

大宅

Poo得好勳章

運過黎要好遠,不過真係抵ge

男爵府

loklokpa 發表於 18-5-25 11:00

bid4u 好似係美國?

sorry 我表達不到位。我意思是7800左右連床褥和船運(船運大約hk1500)。

澳洲這邊船運是否要3千左右呢?

複式洋房

要3×××

複式洋房

回覆 雞比媽 的帖子

係好抵!!因為我係換床褥,唔趕,等耐啲都冇所謂
其實我有問過呢度showroom,如果佢冇現貨,一樣要等3-4星期

子爵府

回覆樓主:

樓主你好厲害呀~
係咪第一步去sealy試啱左,再上網搵,再搵代購買,可否提供邊間代購?
希望搭單可以運費平d

子爵府

澳州買, 是澳州製造嗎? 我在香港買, 是泰國製造, 個sales話大部份sealy都係泰國製造

珍珠宮

回覆樓主:

祝一切順利!
真係好好用架,找到較平的方法就好啦!

loklokpa    發表於 18-5-25 14:21
loklokpa    發表於 18-5-25 14:20
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

複式洋房

回覆 sandypink 的帖子

係呀,我自己去試完,記住個spec,睇下鐘意邊個軟硬度香港好似得三種,但係澳洲嗰邊有7種硬度架
上網揾相同規格,就會揾到相等型號

至於代購,我係上fb search 澳洲代購,用咗P字頭嗰間
你試下揾,唔得就pm我啦

希望你會買,分擔下啲運費啦

複式洋房

回覆 tracyyan2015 的帖子

你去sogo睇?嗰度擺的都係泰國造你去專門店睇,就有澳洲造和泰國造,但係泰國造都和sogo不同款

澳洲買的當然係澳洲造啦

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

複式洋房

Hello 想問下大家澳洲SEALY 同美國SEALY 係咪唔同級數呢? 我睇美國response 果啲大約$4000-$6000 就有交易, 但澳洲網果啲都要成一萬.

係香港門市試左rosenberg 幾鍾意但成 $38,000 想睇下有無辦法match 到類似訂返黎

首頁

尾頁

跳至