婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我要講出一件事, 發生係我朋友身上, 我替佢好不值, 我都係討論區講出黎, 可能有人有另類睇法, 可以有唔同意見, 但我個人認為佢姑仔同奶奶既行為係好可恥!! 另外牽涉有D 邪術之類, 見人見至, 如果唔啱睇, 就唔好再睇, 但一切都係真實故事!!
朋友個老爺奶奶好想朋友個女同姑仔個仔一齊玩, 其實冇問題, 但佢姑仔個仔, 唔知係邊度學埋淫賤嘢, 同佢個女係房度, 話玩埋D老公老婆遊戲, 玩到除埋褲仔, 朋友夜晚個女講俾佢知, 嬲到發巔, whatapp俾佢個姑仔, 點解佢個仔會咁, 想佢個仔道歉, 佢姑仔whatapp回佢一句話"我個仔話冇玩過, 我地唔會道歉!", 朋友嬲到回佢一句 "報警", 佢姑仔話"你咪報咯咯", 朋友個女4歲, 佢姑仔已5歲半, 我都有同朋友講, 點解個小朋友識咁玩, 係咪有人都同佢玩過, 最有問題係, 佢姑仔個仔叫佢個女, 唔好同大人講, 咁就更加古怪, 朋友講咗俾佢老爺奶奶知, 佢兩老唔單止冇正視問題, 重話:咁細果, 識攪咩呀, 攪唔出嘢啦啦!

朋友好嬲, 但都先要解釋同觀察個女有冇心理問題先, 搵咗有關機構, 幸好囡囡明白好懂事, 冇影響, 但仍會記得, 跟住朋友出席家庭飯局, 都冇采佢姑仔, 簡直視佢如仇人, 將心彼己, 有人唔認唔解決問題, 壬作為母親, 俾唔到一個公度俾個女, 邊位母親唔會嬲, 唔會視佢如仇人, 如此事隔半年, 朋友個奶奶, 要求朋友當冇事, 以後唔準佢視姑仔如仇人同黑口黑面, 要當冇事!! 重係佢老公電話話佢老婆目無尊長, 唔俾兩個小朋友一齊玩, 好殘忍!!

朋友嬲到就巔, 但朋友想到, 佢奶奶一定係佢姑仔教, 且加鹽加醋, 朋友對佢老公一家已絕望, 唔會再睇得佢地起, 佢地而得佢老公快D同朋友離婚, 搵個另一個, 佢奶奶唔幫手還個公度俾自己孫女, 只為保住個外孫既聲名, 呢D簡直唔係人既所為!!!

朋友再講起件事發生冇耐, 佢個女突然半夜喊到唔停, 朋友起初以為心理問題, 但唔得, 冇辦法我地朋友建議去求簽, 因為唔係迷信, 係佢個女既表現係好似有污槽嘢攪! 最後有解簽師傅叫佢掉咗佢姑仔送俾佢個女既一個公仔, 其實佢姑仔咁耐咪送得一個公仔, 其實只會送D佢個仔既舊衫, 舊鞋, 舊玩具俾朋友個女! 點知掉咗, 真係冇晒事, 冇喊, 佢個女最奇係, 唔知自己喊到唔醒果隻, 完全唔記得! 但掉咗公仔冇晒事, 冇再喊, 朋友懷疑佢姑仔年年去泰國, 話還神, 其實都好平常, 因佢老公做生意, 但懷疑佢養鬼仔!!
後來佢屋企個工人先講, 話個公仔之前自己係櫃到趺落黎, 重要半夜, 佢個女玩開既玩具, 無故趺晒落地, 朋友就係咁, 先去求簽,問點解!

朋友覺得佢呢個姑仔好恐怖, 唔教好自己個仔不單止, 重搵D鬼仔害佢個女, 教佢奶奶逼自己當冇事!! 天下間究竟有冇報應????

我曾聽過有女孩同母親講被補習老師非禮, 個呀媽為咗學費, 叫話D堂完晒先報警, 我想將呢件真實事件講出黎!!! 想俾人知朋友奶奶既無知同可恥, 佢奶奶老爺係好重男輕女, 都係好嫌疑棄朋友生唔到仔, 但佢地一早都知, 有高人講佢地其實家山有問題, 唔關朋友事!!

可能有人以為我講大話, 發誓都得, 千真萬確,!

男爵府

咁似BK之前一個post

大宅

事件係敏感題目, 但只想分享, 相信好多老爺奶奶, 就算衰都唔會衰得過事件中既老爺奶奶, 姑仔呢家人, 應該開心!!

公爵府

Wishhavebb 發表於 18-8-2 12:43
事件係敏感題目, 但只想分享, 相信好多老爺奶奶, 就算衰都唔會衰得過事件中既老爺奶奶, 姑仔呢家人, 應該開 ...

事件中的男主角只有5歲半.....講真,好難追究刑事責任的,唯有自己睇實個囡,不準許佢地單獨相處便可,也要借此機會對囡囡進行性教育,要學懂保護自己及說"不"
至於這件事情姑仔及6299根本不重視 ? 你也不必生氣,因隨著年齡的增長,男主角很快進入生理發育期,(如果他的家庭教育跟不上的話)他很快就會發生刑事案件(你明白的)到時候自然有法治機構嚴懲他,有因必有果,不必幫人教仔,因受害者是他們自己,可以估計在不遠的將來,他父母溫再多的錢也不夠他去打官司。

大宅

回覆 美之選468 的帖子

感謝你!

男爵府

我個人可以好假。
你叫我唔好黑口黑面? 得!
我一定笑騎騎放毒蛇。
一陣傾傾下計又一句: 哎丫班細路去左邊呢? 唔通又去左玩除褲遊戲? 咁新奇好玩, 等我入去影張相先。
食食下飯又一句: 話丫邊邊個咁細個咁識騙啲女除褲。大個肯定溝死女! 十幾二十個女朋友丫! 真係後生可為!

以上。
比你朋友參考下。

男爵府

陪月勳章

以後唔再見呢班人, 唔出席男家聚會, 睇下C6既態度點, 如果佢係99親就byebye, 好行夾唔送

佢姑仔個仔再大o的出事就佢地閣下自理了

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆樓主

如果係我遇著咁嘅情況,我係絕對唔會俾自己個女再見姑仔一家。我唔會理老公or其他人講咩。呢個情況,我唔保護自己個女,就無人保護佢,仲要個女仲咁細個,保護佢係我嘅責任。

男爵府

hhz 發表於 18-8-2 15:15
如果係我遇著咁嘅情況,我係絕對唔會俾自己個女再見姑仔一家。我唔會理老公or其他人講咩。呢個情況,我唔保 ...

無錯。
個老公知道姑仔個仔係變態既, 仲鼓勵個女同佢玩?
因住玩到個女變成性開放, 到時青春期佢照樣隨便比人除褲。搞大埋個肚。到時怨得邊個?

男爵府

我的育兒心得勳章

Solarflare 發表於 18-8-2 15:26
無錯。
個老公知道姑仔個仔係變態既, 仲鼓勵個女同佢玩?
因住玩到個女變成性開放, 到時青春期佢照樣隨便比 ...

我記得之前有好多jm公海到講過細個被性搔擾過,係一直有暗影。有咩理由被個女人地咁侮辱?我都唔明事件中嘅祖父母發生咩事,點解一定要個孫女同個外孫玩呢?唔玩唔得嘅?咁奇怪。

大宅

回覆 hhz 的帖子

個祖父母想兩個表兄妹,將來都會互相照應,唔好話完全唔識果隻,但佢兩老冇好好睇住佢地,俾個表哥玩埋d咁既嘢,其實朋友有同過奶奶嘈過,佢奶奶只係話:鬼知佢咁早熟呀! 就係咁,又冇正視問題,話以後唔一齊玩咯,但半年後,又想兩個細路一齊玩! 其實我都唔明,點解要一齊玩! 我只覺佢果兩老係白痴!

大宅

好感謝大家意見,朋友好開心,以為會冇人支持,但我覺得唔係,好多人係明白,多謝大家!

男爵府

回覆樓主:

你朋友個c6點睇?比著我係個媽媽我唔會再出席男家嘅活动,有定無大家心知肚明

男爵府

我的育兒心得勳章

Wishhavebb 發表於 18-8-2 15:55
回覆 hhz 的帖子

個祖父母想兩個表兄妹,將來都會互相照應,唔好話完全唔識果隻,但佢兩老冇好好睇住佢地 ...

阿祖父母諗多左啦,親兄妹大個左都有機會各行各路,猶如陌路人,何況係表兄妹?而且互相關照應該係出自自願,唔係係其中一方唔願意底下,強迫咁做掛?

你朋友唔需要再同阿奶奶嘈啦,係無用。同埋都請你朋友睇緊啲個女,真係親如阿爸都唔可以太放心,出左咩事係無法挽救架!

伯爵府

如果個c6甘都唔出面保護自己個女,叫佢去死啦,甘嘅垃圾男家早早斷絕來往,我係樓主朋友一定冇得再做親戚,就此了斷

子爵府

回覆樓主:

女孩爸爸就這事點睇/出聲?

侯爵府

Wishhavebb 發表於 18-8-2 15:55
回覆 hhz 的帖子

個祖父母想兩個表兄妹,將來都會互相照應,唔好話完全唔識果隻,但佢兩老冇好好睇住佢地 ...

如果我係你朋友,任何人再提出要兩個表兄妹一起玩嘅話,我一定會話,「吓,我唔想佢地亂倫喎。掂吓都唔得呀!」

再post 多單新聞,提醒個c6,人性可以幾醜惡!

禁止訪問

大宅

回覆 Gary_family 的帖子

佢個C6話保持中立,佢唔想同佢屋企人嘈,佢c6好錫佢屋企人,朋友同佢嘈到差d離婚,但為咗個女,其實朋友同過佢99講離婚,佢99話離咪離咯! 朋友想以後唔出席男家既飯局,但又唔想為咗呢d賤人冇咗個家庭,影響個女成長,所以出席飯局就全程黑面,好似搭枱咁,所以佢老爺99就好不滿,幸好朋友重有自己家人同一兩位朋友支持,唔係真係會巔,世上就係有如此衰格人,所以如果有好既老爺奶奶,顧家既老公,真係要珍惜!朋友個c6簡直低b白痴! 但佢性格懦弱,冇得改,網友講得啱,保護個女先緊要! 佢呀囡而家好懂事,明白佢表哥當日所做既惡行! 我相信世間有因果報應! 唔係唔認就可以冇事! 佢姑仔咁教仔法,睇佢個仔將來有幾好!

大宅

朋友覺得自己命苦,但世間上,冇人絕對幸福,唯有自強,見識過暴雨過後既彩虹,總好過只看見太陽!

首頁

尾頁

跳至