自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問手機銀聯閃付在google pay下載China UnionPay云闪付?我在恒生申請左一張銀聯信用卡(無paywave的標誌),剛才的app唔支持,系呢只卡唔支持還系我搞錯左個app?謝謝解答。

翡翠宮

回覆樓主:

Android要用手機銀聯閃付,暫時條件比較苛刻。我都係android,我用開Huawei pay+内地建行卡;另一方法係ICBC app綁自家信用卡。講咗咁多結論係android機用唔到恒生銀聯做手機閃付。

Poyau    發表於 18-12-21 14:55

翡翠宮

回覆樓主:

雲閃付app就可以綁香港嘅銀聯信用卡,但以我所知,暫時只支援中銀、交通、Aeon,恒生好似未得。而雲閃付app用香港卡而家只用到二維碼支付,而不是手機閃付。

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-12-20 14:33
Android要用手機銀聯閃付,暫時條件比較苛刻。我都係android,我用開Huawei pay+内地建行卡;另一方法係ICB ...

想問一下,現在香港地區的銀聯30-20優惠,Apple Pay綁內地銀行卡可以用嗎?

翡翠宮

平平常常 發表於 18-12-22 11:57
想問一下,現在香港地區的銀聯30-20優惠,Apple Pay綁內地銀行卡可以用嗎?
...

首先港澳卡先有優惠,另外係用雲閃付app以二維碼支付,佢掃你或你掃佢都得,但暫時只綁到香港嘅中銀、交通、Aeon嘅銀聯信用卡。

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

rachelkwong 發表於 18-12-20 14:21
請問手機銀聯閃付在google pay下載China UnionPay云闪付?我在恒生申請左一張銀聯信用卡(無paywave的標誌) ...

雲閃付。。恒生銀聯是綁唔到,問過佢地客服,中銀,aeon可以
Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-12-22 12:01

首先港澳卡先有優惠,另外係用雲閃付app以二維碼支付,佢 ...

琴晚去意樂食飯,分2張單埋,用aeon 俾即扣,但用中銀竟然過唔到,試左3,4次都唔得,激死

wcpcelia    發表於 18-12-27 17:12

翡翠宮

hinhin_ma 發表於 18-12-22 12:04
琴晚去意樂食飯,分2張單埋,用aeon 俾即扣,但用中銀竟然過唔到,試左3,4次都唔得,激死
...

嘟到但失敗?我試過太興嘟唔到,佢叫我掃機上二維碼。

伯爵府

搭單一問,點先攞到$88紅包?我係實惠買左兩次,兩次都無紅包

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lyh80115 發表於 18-12-20 14:33
Android要用手機銀聯閃付,暫時條件比較苛刻。我都係android,我用開Huawei pay+内地建行卡;另一方法係ICB ...

重點係 不能
放下自在

翡翠宮

nms 發表於 18-12-22 13:00
搭單一問,點先攞到$88紅包?我係實惠買左兩次,兩次都無紅包
...

幾時買?要等三四日

珍珠宮

hinhin_ma 發表於 18-12-22 12:02
雲閃付。。恒生銀聯是綁唔到,問過佢地客服,中銀,aeon可以

我都不明白為何銀聯在香港發行的銀聯卡會咁複雜,連恆生都唔得,要指定銀行先至得。

國內銀聯卡很簡單,只要係銀聯卡就全部都得。

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-12-22 12:01

首先港澳卡先有優惠,另外係用雲閃付app以二維碼支付,佢 ...

係優品360用Apple Pay綁了內地銀聯卡都有優惠啊。

雙十二國內線下店舖用銀聯有30元優惠,我不需要用銀聯的「雲閃付」app,直接用國內銀行的手機app掃描支付一樣有優惠的。

翡翠宮

平平常常 發表於 18-12-22 14:11
係優品360用Apple Pay綁了內地銀聯卡都有優惠啊。

雙十二國內線下店舖用銀聯有30元優惠,我不需要用銀聯 ...

要睇條款,雲閃付30減20同某食肆5折就要二維碼+香港卡。我聽日去深圳打算食Domino's pizza,呢間用手機閃付100減40

子爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我剛在商務印做了兩筆交易,第1單扣到20,但第二筆扣唔到。商務話不能void 單,叫我打去Card中心。卡中心又叫我去商戶問。總之扣唔到。

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-12-22 15:45

要睇條款,雲閃付30減20同某食肆5折就要二維碼+香港卡。 ...

啊,原來條款寫明要香港卡。

雙十二國內線下優惠好像寫明要國內卡。優惠40元的比較少見。雙十二我在攜程買火車票再Apple Pay也有優惠,繞過了綁雲閃付app。手機閃付買電影票也有優惠,無名之輩挺好看,看到又笑又哭。

珍珠宮

flora 發表於 18-12-22 17:18
我剛在商務印做了兩筆交易,第1單扣到20,但第二筆扣唔到。商務話不能void 單,叫我打去Card中心。卡中心又 ...

我猜可能是每天同一商家只限一單交易有優惠。

翡翠宮

平平常常 發表於 18-12-22 19:06
啊,原來條款寫明要香港卡。

雙十二國內線下優惠好像寫明要國內卡。優惠40元的比較少見。雙十二我在攜程 ...

雙12我連續幾日玩京東、1號店20減10;網易嚴選80減30,都係Huawei pay+内地卡,Apple pay都得。

我同事就玩12306買火車票減30;華為商城100減50。

銀聯呢排癲咗,我當然有食唔好嘥 ,聽日上深圳,先去紅磡站食個5折早餐

珍珠宮

lyh80115 發表於 18-12-22 12:26
嘟到但失敗?我試過太興嘟唔到,佢叫我掃機上二維碼。

剛剛去實惠買野,又是唔得,好在收銀有經驗提一提。。終於知咩事,打開個付款碼是要轉左去非大陸地區先用得,大陸跟非大陸個qr code 是唔同。。。

珍珠宮

平平常常 發表於 18-12-22 14:06
我都不明白為何銀聯在香港發行的銀聯卡會咁複雜,連恆生都唔得,要指定銀行先至得。

國內銀聯卡很簡單, ...

是。。。頭都暈,最後直接打去問自己手上邊張先用到先綁。。

首頁

尾頁

跳至