自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

女兒當場並無激烈反抗, 點解咁儍唔大力反抗呀, 幸好佢母親大義滅親!

酒能亂性!建築工人酒醉回家,竟然誤將15歲女兒當作是妻子,更與女兒性交。女兒當場並無激烈反抗,至翌晨將事情告訴母親,母親則將事轉告社工,繼而報警。另一方面,建築工人事發翌日才從女兒口中得悉自己將母女兩人弄錯,他為免妻子和女兒出庭作證,表明願意承認任何罪名,並於今日(1日)在高院承認強姦罪,更獲女兒寫信為他求情。法官指,由於本案案情特殊,決定輕判被告入獄2年10個月。

案情透露,現年59歲被告與妻子育有一子一女,兒子於案發時在英國留學,被告夫婦與他們的女兒X,分別在涉案公屋單位內兩張碌架床睡覺。去年3月21日晚,被告滿身酒氣回家,向躺在下格床的X說話。X當時已覺得被告認錯人,故告訴被告她是女兒。之後X逕自睡覺,被告卻上床摸她胸部,及把手指伸進其下體,又在她臀部外摩擦。X試圖推開被告,之後被告便停止。X之後待母親下床去廁所時表示,想和母親同睡。到了翌日早上,X與被告對質,被告承認誤以為X是她的母親,所以和她性交。

X的母親則指,事發時,她隱約聽到X叫「唔好」,但就不以為意。當她去廁所時,X告訴她曾被父親「搞」,但X叫她不要即時張聲。翌日,X的母親外出上班後,因不知怎樣處理,便找社工幫忙,令事件被揭發。被告被捕後則表示,他當時醉酒,X又背對住他,所以他認錯X是妻子。他承認曾與X性交,但一聽到X出聲便已立刻停止。

法官判刑時接納被告對所作之事真誠後悔,而被告為了避免要女兒和太太出庭,更表示願意承認任何罪名。法官指,一般而言,事主為被告求情並非有力的減刑因素,但以本案的特殊案情,應將之予以考慮。法官最後以5年監禁作量刑起點,被告因認罪可減刑三分一,另因本案的特殊因素可再減6個月,最終刑期是入獄2年10個月。

wcpcelia    發表於 19-4-2 09:50
APIGMA    發表於 19-4-2 08:50

複式洋房

都唔知會唔會對個囡有啲咩心理陰影

tsung    發表於 19-4-2 17:47

珍珠宮

mickeyeva 發表於 19-4-1 23:19
女兒當場並無激烈反抗, 點解咁儍唔大力反抗呀, 幸好佢母親大義滅親!

吹水咩唔返抗, 我"話" 飲醉, 殺人個受害人無返抗你信無?

唔見佢認錯外母, 認錯個後生既? 佢作大d 長期啪丸, 神智不清都或者有人信

隔唔史就有單裸跑, 個d 弗得仔/女, 我咪信佢真傻, 傻到識簡個索黎老強?

當法官白痴判佢重d 因為佢無悔意,根本就計劃犯案, 借醉扮傻

珍珠宮

Cindyma520 發表於 19-4-1 23:23
都唔知會唔會對個囡有啲咩心理陰影

你話呢

條友根本要重判! 因為無可能飲幾滴屎水會咁

飲左酒會老強, 一街強姦殺人啦

一係佢証明到, 老強時精神出左問題

唔係洗定pat 入去坐, 亂論+強姦案,有排坐

水晶宮

老公搞個女都唔知咁,個阿媽有D問題!

子爵府

"被告卻上床摸她胸部,及把手指伸進其下體,又在她臀部外摩擦。X試圖推開被告,之後被告便停止"

即係冇入到?咁都算性交?(真心問,我以為性器官入面先算係)

琥珀宮

好痴線

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

成家都有問題,女比老豆攪唔反抗,媽明明聽到個女嗌唔好又不以為意,講緊上下格床咋,屋企有幾大,老公返左都唔知,無上床又唔知?個亞媽係咪short架。

大宅

回覆樓主:

毒果咁寫
"被告被捕後稱,當晚以為身邊人是妻子,直至聽到女兒出聲才赫然發現認錯人,已即時拔出陽具,自行了事,又謂女兒在過程中沒有反抗。"

究竟係真醉定借醉行兇?識自行了事?有幾醉呀!咁都信?仲要輕判!
抱抱BB

珍珠宮

回覆樓主:

講真香港地間屋又不是幾千呎,幾百呎同屋住, 個女大聲叫唔好, 同屋住的媽媽點可能聽唔到呢?又唔係被人打暈,15歲咁大咩都識啦~仲可以比佢爸爸伸手入得到條道?

珍珠宮

環保接龍勳章

呢d咁既情節
我只諗到一種人種先會發生

侯爵府

上下格床,無理由成張床震哂阿媽都唔知,似夾口供等判輕D,真真唔明。

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

匪夷所思

「受害女兒拒絕在創傷報告中講述本案對她有何影響,反而對社工未通知她下便報警深感憤怒,又對父親入獄感到無比內疚,深盼父親早日歸家。」

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1469998/

珍珠宮

新聞標題寫「誤姦」都好離譜
邊有呢回事?
強姦就係強姦
一個手無寸鐵既親生囡都落到手
當其他人傻的嗎?

醉到姦緊自己親囡都唔知?
明明個囡有反抗、有叫唔好
仲做落去?

男爵府

艾菲BB 發表於 19-4-1 23:36
"被告卻上床摸她胸部,及把手指伸進其下體,又在她臀部外摩擦。X試圖推開被告,之後被告便停止"

即係冇 ...

有入呀,一入個女嗌,佢先知係個女,所以停左。
文中係咁寫,話個女背住佢,所以唔知係女

水晶宮

yurijm 發表於 19-4-2 00:24
新聞標題寫「誤姦」都好離譜
邊有呢回事?
強姦就係強姦

但個囡之後嘅舉動都好奇怪喎

大宅

59歲男人,邊有甘多洒後性衝動,疑點多

子爵府

我覺得個阿爸好有問題,招佢咁講所有飮醉酒既人都可以強姦人

琥珀宮

回覆樓主:

成家都有問題同古怪

寶石宮

2023年兔年勳章

tansyneko 發表於 19-4-2 00:50
成家都有問題同古怪

「她相信並原諒父親,亦未有因事件承受創傷,反而更積極面對人生」

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190401/59436739

首頁

尾頁

跳至