自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

用戶要求終止服務

早前家父臨終之前,我們一家都趕到醫院,因半夜時分,過了兩三小時也有微弱呼吸仲未走,c6話帶阿仔返屋企,話阿仔攰,我話係病房會議室梳化訓下,c6話係我媽咪叫既,咁我話長輩決定啦,佢地兩個就自己返左屋企訓覺,我父親兩個小時後安詳走了。

本來家父過世我很接受大家也很平靜,突然我諗女婿和唯一外孫都不在,係咪唔岩呢?.....將心比己,如果6299是但一個就走,我肯定留守陪住佢走。

我不停同自己講,家父生前c6同我很努力去醫院照顧他。係長軰錫粒孫先叫佢返去。出殯時我地一定會去(我怕c6可能又以返工理由,但今次我一定要阿仔留足全程).....

用戶要求終止服務

我好怕呢個遺憾會變成我既心結....係咪我轉左牛角尖?

PS:多謝大家聽我呻,希望大家手下留情,不喜勿插

祝大家健康平安

珍珠宮

開心吸收勳章

南丁媽咪 發表於 19-5-6 22:43
我好怕呢個遺憾會變成我既心結....係咪我轉左牛角尖?

PS:多謝大家聽我呻,希望大家手下留情,不喜勿插

rip
妳已盡了力
違規內容

子爵府

有心,不一定要在身邊~

正如你父親雖然離開了你,但時時刻刻仍會留在你心裡一樣~

RIP

大宅

Xmas吸收勳章

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

至親伴隨已經好好,唔好太介意

男爵府

金金人 發表於 19-5-6 22:45
有心,不一定要在身邊~

正如你父親雖然離開了你,但時時刻刻仍會留在你心裡一樣~

同意,希望樓主節哀順變

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

節哀順變!不要執著!

伯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

開心吸收勳章

南丁媽咪 發表於 19-5-6 22:42
早前家父臨終之前,我們一家都趕到醫院,因半夜時分,過了兩三小時也有微弱呼吸仲未走,c6話帶阿仔返屋企, ...

btw,妳老公也很努力,所以妳也別太上心。
好好安排爸爸的生後事,爸爸是完全接收到的
違規內容

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

雖然我相信世伯都很疼你老公和仔仔,但怎麼說,最重要的,必然是自己的太太和女兒吧!其他人都只是錦上添花

世伯現在無痛苦了,你也不要想多了,最好的都已給了世伯,放心吧!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

想多la!保重!

伯爵府

唔好咁諗~
我媽死時趕唔切去醫院,我最後一面都見唔到,自責咗半年。
後來朋友話媽媽唔會想你唔開心,遲早會喺天家重聚。
我先慢慢好過啲!

子爵府

我記得你唔會有遺憾的
我婆當時彌留左好多次都唔肯走,最後一次媽打俾我
呀婆真係要走了,你來嗎?我話我一係到佢又唔願走架啦。最後佢斷左氣我先岩岩到醫院

佢走得好安詳,祝福你。給你一個擁抱

珍珠宮

回覆樓主:

理解,我好遺憾見唔到爸媽最後一面,媽媽半夜喺瑪麗走,爸爸喺娘家,兩次都係朝早收電話先知,但我朋友安慰我,話如果我在場,佢哋可能唔捨得走,會拖耐啲,我唯有有呢個理由安慰自己

大宅

相信你爸爸唔會介意
佢一定想你地繼續開心咁生活
唔好諗咁多

用戶要求終止服務

多謝大家
好多謝你們
我剛才忍不住問c6,如果你地冇走,會唔會好d...
我唔想破壞我地關係
我要放低,不要執著,要釋懷

水晶宮

可能係爸爸錫孫,走時唔想孫仔在場,上天安排啦。
保重
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

保重節哀
放下自在

首頁
12345...8

尾頁

跳至