自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

識左成三十幾年既好朋友,搬左新屋,見佢D同事已第二次放上 fb喺佢屋企有敍會晚飯,但我地玩開呢幾個fd, 就冇同我地提過幾時可以去,只係話佢好忙,明明以前好 fd, 直情係密友,我明白大左有各自家庭,會小聯絡,但連whatsapp都甚少傾,好似連普通朋友都不如,又無話題咁,是否我諗多左?其實我只想珍惜大家既友情,人越大越難有知心好友......

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

有無試下主動問你朋友?

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 lojo11 的帖子

無(我地三個月無聯絡過),但佢同另一個fd講話自己好忙,遲d先揾我, 咁我廢事煩佢,睇吓佢幾時揾我,我本來覺得冇乜野,喺fb見倒佢地 gathering D 相先有感而發!!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

WGG 發表於 19-6-26 07:55
識左成三十幾年既好朋友,搬左新屋,見佢D同事已第二次放上 fb喺佢屋企有敍會晚飯,但我地玩開呢幾個fd, 就 ...

是但喇! 唔好介意, 唔駛比較

放下自在

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

WGG 發表於 19-6-26 08:13
回覆 lojo11 的帖子

無(我地三個月無聯絡過),但佢同另一個fd講話自己好忙,遲d先揾我, 咁我廢事煩佢, ...
我會比次機會, 主動問佢.. 睇佢點覆... 如果再話忙就由佢.

男爵府

明白,除左屋企人既感情,友情同愛情隨時都會變!!

wcpcelia    發表於 19-6-26 15:58

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

識左成三十幾年既好朋友,搬左新屋,見佢D同事已第二次放上 fb喺佢屋企有敍會晚飯,但我地玩開呢幾個fd, 就 ...

算吧,朋友講縁分

zaza0427    發表於 19-6-26 16:30

水晶宮

回覆樓主:

由佢囉

男爵府

同事,好少會係朋友,佢要攪好同事關系吧,同事又會大圍夾錢送禮物入伙,佢點都要招呼下

珍珠宮

WGG 發表於 19-6-26 08:23

錯了,屋企人也一樣

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

算啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小星星1 發表於 19-6-26 08:25
錯了,屋企人也一樣

正解!! 君不見政見唔同都可以反面? 有時感情就係咁脆弱 ! 幾廿年夫妻都可以有小3
放下自在

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

通常會不了了之,唔會再聯絡

珍珠宮

會唔會圈子唔一樣?同事至少有共同工作可以傾。你地有咩共通?

珍珠宮

cattz288 發表於 19-6-26 08:28
正解!! 君不見政見唔同都可以反面? 有時感情就係咁脆弱 ! 幾廿年夫妻都可以有小3
...

兄弟姐妹先恐佈,邊邊有著數咪跟邊邊囉

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 WGG 的帖子

係你諗多左, 可能由始至終人家都只係當你地係普通朋友, 所以都未安排到檔期同你約housewarming party。唔想唔開心, 唔好再睇佢面書, 平常心對待。

象牙宮

小星星1 發表於 19-6-26 08:30
兄弟姐妹先恐佈,邊邊有著數咪跟邊邊囉

如果有大舊家產就更現形
放下自在

琥珀宮

當年我入伙都要招呼同事,反而識左廿年嘅都冇,其實可能真係當應酬,而且可能佢家人唔想外人上黎,我屋企就係咁,唔使太上心

男爵府

WGG 發表於 19-6-26 08:23

呢樣係真的
當日幾好朋友都好,他日識左新朋友。友情就會生疏

首頁

尾頁

跳至