時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

剛剛路經旺角轉車偶遇一群暴徒,足足逗留左兩小時去觀察佢地。
如果曾經參與過佢地既活動,可能真係有感動到,就算我早有既定立場,但我發覺自己都變得無咁憎佢地,無咁討厭唔代表認同,我依然認為犯法者要接受審判。
以下係我親耳聽到同睇到。
1. 聽到佢地傾談中話裝備係自己買
2. 見到有兩三架電單不停來回行,應該係睇水
3. 見到人換衫
4. 有貨車送衫,有個女人去接,行行下唔見左,所以無見到有派發
5. 示威者有部分似黑社會佗地多
6.有市民一早預定當示威者者處下風或被捕時會配合罵警察
7. 佢地好驚速龍,一聽到有人話30個速龍就大伙跑

珍珠宮

sandylaw 發表於 19-8-6 02:56
如果曾經參與過佢地既活動,可能真係有感動 ...

重點: 好驚速龍,正,警察要加強巡邏,放風咩都好話速龍來緊,等佢地知道風聲緊唔好再出來住

伯爵府

sasa@uk 發表於 19-8-6 04:57
重點: 好驚速龍,正,警察要加強巡邏,放風咩都好話速龍來緊,等佢地知道風聲緊唔好再出來住
...

曱甴怕速龍

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

flyingspeedboat 發表於 19-8-6 05:03
但對唔住,無論背後理念有幾咁崇高, 我都覺得佢哋似一班畜牲,剩係識襲擊警察,同埋要強迫人地去接受佢哋 ...

全中

侯爵府

d儍仔傾家盪產去犯法, 到底自己知唔知道為咩? 無論如何使用暴力同違法都不予同情同姑息。

大宅

好人好姐去親身觀察兩個鐘?我地班jm 日日睇直播淨係見到佢地破壞,唔好再用什麼崇高理想你美化暴力。
我嘅理想就係要一個互相尊重嘅社會、人人有權表達不同意見、人身安全不受威脅,還我法治香港。

俏黃容    發表於 19-8-6 09:38

侯爵府

回覆樓主:

佢地有組織, 惡勢力
唔明有咩好睇

別墅

想知有咩令樓主你冇咁憎佢地
我睇到嘅係流氓
仲要扮和平 尋日東鐵隻喪屍 係都要迫人睇佢反送中。。。
無知愚昧係可憐 但佢地自己都唔識尊重其他人嘅權利呢樣好可恥
有幾崇高呀理念?咪又係廢話
反共 有普選 清算地產霸權 還富於民
咁咪又係共產
呢啲死懶鬼野又做唔掂
心態都係自私
你要爭取點解唔一步一步嚟
你又唔係李柱銘唔驚等唔到。。。
咪又係唔想努力 唔想捱 唔想忍
所以佢要搞 一係成功 唔係就攬炒
有咩咁崇高?

tammy_my    發表於 19-8-6 12:57
omekmh    發表於 19-8-6 12:26

子爵府

睇完,一的都唔感動。放火是否好偉大,私刑好崇高。

子爵府

最賤就係幕後班黑手,收黑金去賣港
我都同情年輕人,佢哋被人利用而不自知,有d人收咗錢做壞事,而佢哋用晒自己嘅錢去做壞事,仲以為自己做緊義士,救緊香港人,其實係on x

禁止訪問

伯爵府

對D暴徒活動有感動?唔係嘛!有冇對屋企D曱甴有感動呀

俏黃容    發表於 19-8-6 09:39

大宅

我琴日放工有全副裝備既甲甴經過我身邊,同埋見到成班黑衣人聚集,我淨係覺得好恐怖好得人驚,好想快d返屋企咋,點解會覺得感動既
照你既形容,我覺得更加似一班恐怖份子有組織地搞暴亂
同埋由6月以來,班甲甴既所作所為,只證明一樣野,佢地只係用反逃犯同五大訴求黎包裝美化佢地既暴力
Btw,現場咁危險應該快d離開,陣間唔小心打中你就唔好啦

俏黃容    發表於 19-8-6 09:39

大宅

flyingspeedboat 發表於 19-8-6 05:03
但對唔住,無論背後理念有幾咁崇高, 我都覺得佢哋似一班畜牲,剩係識襲擊警察,同埋要強迫人地去接受佢哋 ...

絕對認同

伯爵府

回覆樓主:

個日我下晝想去旺角街市買野,經過豪華個度已經有遊行隊伍,好奇睇咗陣其實係咩人不停遊行,發現真係咩人都有,唔止學生,阿媽拖女,阿婆阿伯,成年人,拖友,幾經轉折先修到街市

子爵府

而家已經唔係 襲擊警察咁簡單,唔同意見打 普通市民 ,打女人, 打老人家, 咀咒大肚婆 乜都做齊,
突然間 霸佔道路 司機走唔切出嚟同你哋理論,打爛人哋架車,將司機五花大綁, 我仲未接受得到為理想可以咁樣對待其他人, 我只有傷心無感動, 點解我個香港會變成咁。

tammy_my    發表於 19-8-6 12:59

子爵府

想知感動位係邊?

子爵府

2024年龍年勳章

其實係一種無力感,睇過《The Walking Dead》最近青年人行為似被喪屍病毒侵蝕~被咬之前是個正常人,也可能是你認識的熟人朋友。所以,其實我最憎恨的係那些散步殭毒的某D毒政棍,毒教棍,毒媒體,用失實偏頗嘅信息腐蝕青年人思想,令青年人失去民族認同感,失去同理心,失去心智和判斷力,變成呢班人手中嘅槍。佢地先係始作俑者,民族罪人,遺臭萬年。正常人千祈唔好暴力情緒感染,我都好憤怒,見到香港法治被侵蝕,警察執法受阻,暴力者行為一次次挑戰底線。果種感覺好痛苦,但一定要控制,對暴力遵循法治解決,仲有停留BK嘅初衷,團結一切可團結嘅人,唔好用激烈言辭推人去敵營

首頁
12345...6

尾頁

跳至