想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想係度寫下依2個月發生既野,真係快到好似夢一場。依胎係我自然懷孕第一胎。
Last m 25/5, 30/6第一次5周驗血 發現HCG 4周。平時m都準(30-31日),覺得好似遲左少少,個心形住形住。隔2個禮拜照陰超,得胎囊同營養囊。size confirmed 5周。覺得有問題,比last m計遲左兩個禮拜。但冇辦法,都係等兩個禮拜後再去觀察。
兩禮拜後既7周,見到閃閃啦!一心以為遲排。9周幾再睇仲見到bb頭同身。
點知琴日11周幾想去檢唐氏,個bb已經停左係9周6了。上次照完冇兩日應該就唔得。

複式洋房

去威記再check,好好人即收我入房。做藥流。3點幾塞藥,好快開始痛。6點至7點簡直係痛到耳鳴,頭暈,想嘔。令我好懷疑我仲想唔想試,想唔想生....
排左好多野,但太痛拎唔切兜,比唔到醫生睇。痛完一野琴晚完全冇事,仲訓得幾好。今朝拎兜去廁所,醫生話似係胎衣胎盤之類,胎多數排先,可能琴日一野比我排左了。
25/5 Last m, 3個月後25/8我已經藥流完。就係咁巧合,就好似2個月冇黎過m咁。真係夢一場.... 可能一開始成日覺得bb發育慢,都有心理準備要自然淘汰。但始終都係無奈,唔想再有下一次了。

複式洋房

回覆 lutyiu 的帖子

加油,我也是剛流產了,從知道有到沒有了,只係短短一星期,雖然是很早期,但心還是很痛,唔係好敢去試喇,我諗當身心都預備好時,小天使便會回來了。傷心可以哭可以抒發,一起加油吧,先調養好身體!

複式洋房

lutyiu 發表於 19-8-25 09:59
去威記再check,好好人即收我入房。做藥流。3點幾塞藥,好快開始痛。6點至7點簡直係痛到耳鳴,頭暈,想嘔。 ...

我上年自然淘汰都傷心咗一段時間,又會成日諗係咪自己做咗咩動作唔啱,所以先會淘汰咗。。。好明白您嘅心情。
但您唔好灰心呀,快點振作,小天使好快會來嚟您身邊,加油。

大宅

回覆樓主:

加油,調理好身體,好快會再中

大宅

畀面勳章

加油7月發生在自己身上,所以明白

複式洋房

2024勳章

想係度寫下依2個月發生既野,真係快到好似夢一場。依胎係我自然懷孕第一胎。
Last m 25/5, 30/6第一次5周驗 ...

加油(emoji)(emoji),養好身體,小天使會好快來(emoji)(emoji)

洋房

休息一下。。。
一月中塞藥,之後每星期飲兩包滴雞精,小坐用2週,出外去個旅行。。。3個月後再試,小天使準備好會再回來,現在21week了!

複式洋房

HM2gether 發表於 19-8-25 10:18
回覆 lutyiu 的帖子

加油,我也是剛流產了,從知道有到沒有了,只係短短一星期,雖然是很早期,但心還是很 ...

琴日出院後,靜落黎反而更傷心,亦都喊左好多。大家都要加油呢

複式洋房

lauca 發表於 19-8-25 11:25
我上年自然淘汰都傷心咗一段時間,又會成日諗係咪自己做咗咩動作唔啱,所以先會淘汰咗。。。好明白您嘅心 ...

靜落黎諗番真係令我唔敢再試,都唔知如果第2次都一樣,自己會點。希望過段時間,身心都可以準備好。

複式洋房

sharon_yingwa 發表於 19-8-25 11:28
加油,調理好身體,好快會再中

Thanks!

複式洋房

hcwc130 發表於 19-8-26 00:24
休息一下。。。
一月中塞藥,之後每星期飲兩包滴雞精,小坐用2週,出外去個旅行。。。3個月後再試,小天使 ...

嘩!恭喜晒呢!希望你繼續順順利利!小朋友健健康康成長!
我而家都休息緊,飲多d紅棗紅糖薑水,希望自己身體好番d。同埋都調節緊心態,希望好好準備,唔好成日亂諗。

複式洋房

amylo91543 發表於 19-8-25 23:41
加油7月發生在自己身上,所以明白

加油!!

複式洋房

丫妹 發表於 19-8-26 00:02
加油(emoji)(emoji),養好身體,小天使會好快來(emoji)(emoji)

Thanks

複式洋房

lutyiu 發表於 19-8-26 09:08
靜落黎諗番真係令我唔敢再試,都唔知如果第2次都一樣,自己會點。希望過段時間,身心都可以準備好。
...

試下做d令自己開心嘅事,轉移下視線,希望有幫助。有需要時就搵人傾下,加油!

複式洋房

我今日本身都做手術,bb停左係7週幾,冇心跳,之前係有照到的。
不過bb好乖,係等做手術時,醫生用藥軟化宫頸,bb係4個鐘後自然流出。等媽媽唔使做手術。(政府排到夜先到我做)
呢2個月真係發左一場夢甘,希望bb快快回來揾返我地。

民房

回覆樓主:

我都係岩岩小產排左出黎。。。
初初知道小產。。。頭兩晚半夜醒都希望只係發惡夢。。。但自己再諗清楚係事實。。。就有D失落(emoji)明白你心情。。。

複式洋房

arjoo1028 發表於 19-8-26 23:16
我今日本身都做手術,bb停左係7週幾,冇心跳,之前係有照到的。
不過bb好乖,係等做手術時,醫生用藥軟化 ...

我都係照到心跳後冇左.. 我揀左藥流都好好彩。塞左3個鐘後劇痛,痛左一個鐘就排好多,之後似正常黎m .. 唔駛再塞藥或者做手術..
bb真係好乖,希望佢地好快搵番我地

複式洋房

菲力cat 發表於 19-8-27 18:52
我都係岩岩小產排左出黎。。。
初初知道小產。。。頭兩晚半夜醒都希望只係發惡夢。。。但自己再諗清楚係事 ...

我聽到醫生講胎停第一下都諗緊,係咪發緊夢,真係係我身上發生嗎... 靜落黎後更加會傷心
不過而家都收拾心情,回想懷孕時間都好開心既,好感激小朋友帶黎既快樂。

民房

lutyiu 發表於 19-8-27 20:08
我聽到醫生講胎停第一下都諗緊,係咪發緊夢,真係係我身上發生嗎... 靜落黎後更加會傷心
不過而家都收拾心 ...

感覺開心左兩三星期。。。個天又收返(emoji)我會再努力

首頁

尾頁

跳至