時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我以前住坑口都好多年,有感情

以前將軍澳冇地鐵, 日日塞果條將軍澳隧道, 東隧炒車,可以在藍田塞番入去將軍澳

我記得將軍澳地鐵通車果日, 可以用喜氣洋洋黎形容, 電視新聞直播, 將軍澳居民執到金咁開心

點解依家要去破壞地鐵站 係咪擁有嘅野就唔藉得珍惜

miriam  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-10-8 11:33

公爵府

醒目開學勳章

miffyumiffy 發表於 19-10-8 09:19

以前將軍澳冇地鐵, 日日塞果條將軍澳隧道, 東隧炒車,可以在藍田塞番入去 ...

今日也是將軍澳隧道大癱瘓,多得班曱甴

公爵府

回覆樓主:

港人就係咁,別人給的就理所當然,一係就話自己爭取返黎的。爛咗壞咗咪政府港鐵整囉。試吓唔整,或叫D居民衆籌真金白銀拎錢出黎吖,同你死過都似。

男爵府

回覆樓主:

因為佢哋一直擁有。。。 經過今次,希望今朝被塞車嘅人、排隊搭車嘅人,可以齊心保衛將軍澳,保衞香港。記住任由暴徒破壞港鐵,支持暴徒破壞港鐵、交通燈,唔會唔關大家事。

香港係我哋每一個人的,如果愛香港,請停止參與破壞,請停止支持破壞!!!

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

所以我好奇怪d人覺得大西北或tko好住,個價可以同市區差不多,剩係交通都差好遠啦,自己買左呢d樓,仲以為同市區一樣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

奇在尋晚居民咒罵警察,反對執法捉暴徒

珍珠宮

fundfund 發表於 19-10-8 09:24
今日也是將軍澳隧道大癱瘓,多得班曱甴
將軍澳市民好支持班暴陡㗎,個個企晒出來支持曱甴!咪坐少幾日地鐵lor...遲到少少啫。。
以上街坊電視受訪時答嘅!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

以前將軍澳冇地鐵, 日日塞果條將軍澳隧道, 東隧炒車,可以在藍田塞番入去 ...

同你一樣, 我都住過將軍澳. 依家仔女都是在將軍澳返學, 今朝同佢返去, 好感觸, 交通燈又爛, 又塞車, 平時幾分鐘車程可以變成個鐘.
搭巴士時, 仲聽到街坊鬧尋晚警察放TG, 仲話, 個個都係街坊, 邊度有暴徒呀?! 死黑警.....
當時真係好嬲, 同埋覺得好恐怖, 點解依家所有人都係幫住暴徒果邊, 佢地搞破壞無人見到, 唔係集結唔散都唔會有舉旗唔會有TG

不過有一點我都欣賞佢地, 雖然個個都要行去搭MTR, 但都好有秩序.

伯爵府

啲暴徒駛乜返工全職暴徒話之你死

侯爵府

2024年龍年勳章

交通燈爛真係好感慨,死物黎架,點解要整爛晒佢地,
有交通意外點算,老人家小朋友過馬路好危險架,
為左你地口中既民主,民生都唔洗理

珍珠宮

回覆樓主:

泛民每次發起的所謂活動,都是無得完美收科, 把好好的一個香港榨得容容爛爛, 連家庭都出現爭執, 心都煩埋。

搞到現在不可收拾。

公爵府

醒目開學勳章

MM2H 發表於 19-10-8 09:27

只播黃絲講既野,藍絲心中暗暗鬧爆你唔知啫

公爵府

0q.cathy 發表於 19-10-8 09:26
所以我好奇怪d人覺得大西北或tko好住,個價可以同市區差不多,剩係交通都差好遠啦,自己買左呢d樓,仲以為 ...

唔知由幾時開始tko變咗叫九龍區,印象以前係歸新界的。有錯請更正。

珍珠宮

mln 發表於 19-10-8 09:31
泛民每次發起的所謂活動,都是無得完美收科, 把好好的一個香港榨得容容爛爛, 連家庭都出現爭執, 心都煩埋。 ...

講中了

水晶宮

0q.cathy 發表於 19-10-8 09:26
所以我好奇怪d人覺得大西北或tko好住,個價可以同市區差不多,剩係交通都差好遠啦,自己買左呢d樓,仲以為 ...

將軍澳有地鐵好方便,我以前番工番中香港站, 屋企直落地鐵站,去到中環又直上公司,落雨都唔洗帶遮

將軍澳自成一角,其實都幾好住架

唯一係校網唔得,我仔讀書我就搬走咗

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

MM2H 發表於 19-10-8 09:27

仲有真街坊支持……

#不要質疑
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

我都住過將軍澳,基本上冇咗地鐵等於孤城~~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

BGCOME08 發表於 19-10-8 09:32
唔知由幾時開始tko變咗叫九龍區,印象以前係歸新界的。有錯請更正。
...

宜家都係新界區,選區係新界東,西貢區。

侯爵府

所以、維景車位仍有價有市、係club hse放租立即有人覆兼不回價、第二日已經租出。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

侯爵府

開心吸收勳章

噚晚Popcorn Simply Life 比人打爛晒, 係一班所謂"街坊"阻礙警察拉人, 我地行得走得, 可憐係一班老弱小童. 真係愛自己地方既人吾阻止暴徙破壞, 都不應該阻礙警察執法.

首頁

尾頁

跳至