時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

強烈要求林鄭唔好搞份施政報告啦!班警員日日喺出面搵命博,諗下點幫佢哋啦!止暴制亂先啦!捉晒班暴徒先啦!
你聽唔聽到呀?危在旦夕呀!

子爵府

真係忍得好辛苦,出面立立亂,仲喺度閉門造車!就算寫到天花龍鳯,亂到咁,班犯民又日日嘈交不事生產,都施政唔到啦。
救下香港市民啦,真係好心痛,好悲憤!

男爵府

警察好慘呀!獨力撐住,承受太多暴力及輿論壓力,自身安全都難保,佢哋在明,暴徒在暗

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chitchatmommy 發表於 19-10-13 22:54
強烈要求林鄭唔好搞份施政報告啦!班警員日日喺出面搵命博,諗下點幫佢哋啦!止暴制亂先啦!捉晒班暴徒先啦 ...

出面暴徒隨意打、砸、搶、放火,無法無天,再好嘅市政報告都冇用,首先要除暴安良,維持治安。

男爵府

我都覺得出乜Q施政報告姐,比咩曱甴都唔會感恩! 大佬而家香港好危險,制止左班曱甴先啦

子爵府

而家班暴徒狼死到咁,割頸、掟炸彈,私了休班警。仲等咩呀?真係學其他JM講,林鄭唔係以為等班迷途小羔羊知返呀?
而家出面嗰班唔係人嚟㗎喇,恐怖份子嚟㗎!
究竟仲等咩?亂左四個月了,仲未夠嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

平唔到亂,其他乜都假。

大宅

回覆樓主:

下台係一個選擇

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

chitchatmommy 發表於 19-10-13 22:54
強烈要求林鄭唔好搞份施政報告啦!班警員日日喺出面搵命博,諗下點幫佢哋啦!止暴制亂先啦!捉晒班暴徒先啦 ...

搞好治安先喇! 人人自危無日安寧
放下自在

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

絕對唔好再派錢畀學生

伯爵府

份施政報告幾好都無人會欣賞,亦唔會令暴徒收手!

大宅

咪係!社會立立亂,市民日常生活大受影響,份施政報告點好都冇用。
唔該佢响適當時候做適當既野啦!已經禁蒙面法咁遲先出,用緊急法又唔用埋其他,出埋假新聞法都好吖,救救班學生都同無知既人,唔駛警察日日係記招應付班白痴毒媒,浪費時䦔澄清白癡先會信既假新聞!

伯爵府

牛年勳章

一定要先止暴制亂, 否則其他嘢都係費話
咪以為經濟差, 叫財爺派下錢可以解決到目前呢個問題

其實真心唔明點解佢叫好打得
係呢四個月的亂局, 只見佢次次都錯判, 令件事越來越失控

子爵府

yumw 發表於 19-10-13 23:53
咪係!社會立立亂,市民日常生活大受影響,份施政報告點好都冇用。
唔該佢响適當時候做適當既野啦!已經禁 ...

無錯!
個政府其實有好多嘢可以做。但自從逃犯修訂條例引起軒然大波後,政府而家做咩都畏首畏尾咁,驚又激起民憤。
但今時今日的時勢已截然不同嘛!而家講緊暴動喎!係咪真係要有警員殉職先出師有名呢?真係越講越火

大宅

回覆樓主:

最唔明點解,今日啲鏡頭全部都係影到啲街坊鬧防暴警察。真係有咁多黃絲街坊通街走,好失望。

複式洋房

flawless 發表於 19-10-14 01:04
最唔明點解,今日啲鏡頭全部都係影到啲街坊鬧防暴警察。真係有咁多黃絲街坊通街走,好失望。
...

係呢段時間,我都有問自己,我係5百萬人其中一人,無企出嚟,搞到今日咁嘅局面,自己係咪都要負番D責任 ?

複式洋房

arieslao 發表於 19-10-14 01:50
係呢段時間,我都有問自己,我係5百萬人其中一人,無企出嚟,搞到今日咁嘅局面,自己係咪都要負番D責任 ?
...

有同感、係咪我哋沉默一群助長了暴徒的氣焰

男爵府

Suki_zuky 發表於 19-10-13 23:11
我都覺得出乜Q施政報告姐,比咩曱甴都唔會感恩! 大佬而家香港好危險,制止左班曱甴先啦
...

直頭係啦,佢份司政報告裏面一定唔會有我地五百萬正常香港人嘅聲音喺度

大宅

flawless 發表於 19-10-14 01:04
...

我覺得留得係街頭都係黃屍
我星期六經過長沙灣,岩岩開始緊,我驚到即刻走.....驚阻到警察做野,又驚俾成班甲甴私了

大宅

依家個個星期都有警察受傷,商業被破壞,被縱火
林鄭快d再用緊急法出招啦!我真係好心痛

首頁

尾頁

跳至