自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

成世女都未試過 琴晚零晨兩點突然訓訓下起身成間房不停轉不停轉 坐起身冇事 一訓低又轉 轉多幾轉去左廁所嘔黃膽水 果下真系好驚自己死 我老公重驚以為系腦有事
即刻call白車入院 系輪候站姑娘話好小事 多數耳水不平衡 同我講要等十二個鐘以上 最後我唔等
果陣已經零晨5點 訓多陣 起身上網不停搵資料都話冇原因冇藥醫 但一訓低左邊又系不停轉 最後睇左中醫 開左中藥飲兩日 上網話飲川芎白芷魚頭湯有用即刻去飲
飲左真系冇轉 但全日keep住暈
咁就暈住過左今年既聖誕喇
最後都祝大家聖誕節快樂最緊要大家身體健健康康!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

luvubabemiu 發表於 19-12-25 21:34
成世女都未試過 琴晚零食兩點突然訓訓下起身成間房不停轉不停轉 坐起身冇事 一訓得又轉 轉多幾轉去左廁所嘔 ...

祝早日康復
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

快啲去睇醫生,祝早日康復!
聖誕快樂!

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

祝:身體健康、聖誕快樂

別墅

回覆樓主:

我三個月前同你一樣第一次
我要差不多一個月先完全無左暈嘅感覺
祝你早日康復

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

luvubabemiu 發表於 19-12-25 21:34
成世女都未試過 琴晚零食兩點突然訓訓下起身成間房不停轉不停轉 坐起身冇事 一訓低又轉 轉多幾轉去左廁所嘔 ...

我都試過,情況同你一模一樣,半夜call白車去急症,最後都係開幾粒止暈葯,我暈左幾日,幾日都坐係度訓,吾敢訓落床

大宅

回覆樓主:

我好多年前試過,一早 起身 望住天花板有種天旋地轉嘅感覺, 一起身就開始暈陀陀, 自己頂到坐的士入急症, 一道分流之後就暈低咗。。。。

check咗好多嘢又抽血瞓咗成日醫院最後診斷為耳水不平衡, 但自從嗰次之後冇試過喎冇病發過

水晶宮

侯爵府

中醫話腎水不足,西醫話壓力大,,好辛苦

男爵府

回覆樓主:

我都試過,座又唔係,企又唔係,嘔到死咁款,真係好辛苦,但原因係有感冒,但我無睇醫生,只去藥房買成藥,所以感冒菌入耳,以後一有感冒,即睇醫生,怕怕。

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

祝福

大宅

我好多年前都試過,個種一訓低就天旋地轉的感覺一生難忘,係超恐怖。萬幸只發生過一次。

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

祝早日康復
I 大蚊豬   

男爵府

回覆樓主:

我前個星期就喺咁啦,但我喺起身暈,真係 feel到咩叫天旋地轉,要工人陪我去睇私院門診,怕自己一個會暈低,食咗藥都暈,又嘔。到第3日頂唔住睇政府門診,佢d藥可止到冇咁暈,現在睇緊中醫,中醫話我唔夠休息。耳水不平衡我放咗一星期病假

子爵府

成世女都未試過 琴晚零晨兩點突然訓訓下起身成間房不停轉不停轉 坐起身冇事 一訓低又轉 轉多幾轉去左廁所嘔 ...

我媽試過⋯⋯好恐怖㗎!佢果次仲要向後達落地,個頭即刻腫左我睇住佢達都反應唔切 即刻999入急症,好彩無事,但唔斷尾㗎...要有足夠睡眠,唔激得,最緊要佢自己要保持好心情

大宅

熱血金章 玩具勳章 hashtag影視迷勳章

前年又係人生第一次返返下工好暈又嘔到出血!係公司叫白車去急症仲要留醫一晚!永世難忘
之後發現如果唔夠訓或者手痕了耳仔就會好易暈!驚驚

大宅

虎到金來勳章

有次返返下工都係突然成個office喺度轉,自己起身行都行唔穩,即刻打俾老公接我去睇醫生,就係耳水不平衡。醫生話冇得斷尾,最主要要休息好d

男爵府

耳石症?上網可以找找復原動作

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

祝早日康復

首頁

尾頁

跳至