自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

聽日帶住兩個細路去海洋公園 ,希望上晝入場玩。 打算九點鐘到海洋公園附近食咗早餐至入場, 因為場內食物非常之貴。 請問海洋公園港鐵站附近有冇食肆?

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

手田水 發表於 19-12-27 14:49
聽日帶住兩個細路去海洋公園 ,希望上晝入場玩。 打算九點鐘到海洋公園附近食咗早餐至入場, 因為場內食物 ...

冇㗎,最好食咗嘢先搭車

子爵府

聽日帶住兩個細路去海洋公園 ,希望上晝入場玩。 打算九點鐘到海洋公園附近食咗早餐至入場, 因為場內食物 ...

前日食完 反而覺得啲小食檔唔貴,幾抵食+好食。

餐廳就真係貴既。

複式洋房

回覆 Taitaimui 的帖子

我上次在金鐘先吃早餐,再搭去海洋公園站,在海洋公園站內的7仔買定啲餅乾零食汽水,very good

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

會食完至搭車去

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我23/12 入左去,我以為不可以帶外來食物,我發現也可以帶食物入埸,我仲咁認真

大宅

bbpompom 發表於 19-12-27 15:41
我23/12 入左去,我以為不可以帶外來食物,我發現也可以帶食物入埸,我仲咁認真
...

我知道可以帶場外嘅食物入去, 我打算帶少少零食餅乾入去 ,但係希望喺場外坐定定同兩個細路食完早餐至入場。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

手田水 發表於 19-12-27 15:43
我知道可以帶場外嘅食物入去, 我打算帶少少零食餅乾入去 ,但係希望喺場外坐定定同兩個細路食完早餐至入 ...

我以為不可以,我們也沒有準備

大宅

Taitaimui 發表於 19-12-27 15:18
前日食完 反而覺得啲小食檔唔貴,幾抵食+好食。

餐廳就真係貴既。

我舊年入場都有喺裏面食嘢 ,我記得年小食檔嘅食物都貴到我嘩嘩聲。 唔知今年有冇因為市度唔好而食物減價呢, 因為我見到佢連門票都做買一送一優惠, 但係開放時間就縮短咗 ,有部分設施又暫停

伯爵府

bbpompom 發表於 19-12-27 15:41
...

BB 就可以, 如果已經食得街外野就最好守規舉啦

子爵府

手田水 發表於 19-12-27 15:46
我舊年入場都有喺裏面食嘢 ,我記得年小食檔嘅食物都貴到我嘩嘩聲。 唔知今年有冇因為市度唔好而食物減價 ...

我上星期食意粉 好似$70
全年票好似8折
折完我覺得抵食過出面

大宅

mlcbb 發表於 19-12-27 15:53
BB 就可以, 如果已經食得街外野就最好守規舉啦

我打過電話去問真係可以場外帶食物去㗎 ! 只係話唔可以帶酒精類飲品同埋大味嘅食物(如榴槤)。 迪士尼就真係唔比帶嘢食入場

大宅

Taitaimui 發表於 19-12-27 16:24
我上星期食意粉 好似$70
全年票好似8折
折完我覺得抵食過出面

70蚊食到一個意粉仲有八折真係幾抵喎!不過我冇全年票
以下餐牌係舊年嘅時候嘅價格

子爵府

手田水 發表於 19-12-27 16:31
70蚊食到一個意粉仲有八折真係幾抵喎!不過我冇全年票
以下餐牌係舊年嘅時候嘅價格

我上星期望雞皇飯又好似真係唔係$82喎...好似$70-80咁

汽水單枝買就一樣咁貴。野飲自己買入去啦,食下意粉/kebab ~$70 都ok ge...

大宅

Taitaimui 發表於 19-12-27 16:37
我上星期望雞皇飯又好似真係唔係$82喎...好似$70-80咁

汽水單枝買就一樣咁貴。野飲自己買入去啦, ...

我預午餐就一定要喺入面食, 但係就會帶一啲零食俾佢哋排隊嘅時候邊等邊食 ,咁至有耐性排隊。 我一定會帶清水入去飲 ,一來場內有免費水機,二來我自己同埋小朋友都盡量唔飲甜飲,糖份太高唔健康

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

回覆 bbpompom 的帖子

曾經有職員講,入口處有個CAM...大家識做時,佢又唔會為難入場人士, 小小零食佢唔會捉得咁嚴。

玻璃食物、飯盒、罐裝就一定唔拎得入去。

如果CAM影到佢地失職,佢地會被炒。所以大家幫忙識做啦!!

大宅

牛年勳章

食左先去

水晶宮

無、得7-11、鴻福堂同麵包舖
其實入面都有麥當勞、但無餐叫

水晶宮

回覆 奇異果小邱 的帖子

大家係會帶袋,找衣服蓋住食物,起碼can 影不到。大家識做啦。人多都會快手check.

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

手田水 發表於 19-12-27 16:26
我打過電話去問真係可以場外帶食物去㗎 ! 只係話唔可以帶酒精類飲品同埋大味嘅食物(如榴槤)。 迪士尼就 ...

迪士尼都可以呀,當然唔好太過份。少少零食係OK

首頁

尾頁

跳至