時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢排成日見人post收據, 上面係鬧警察同政府字句, 真係有人為左咁特登幫襯? 其實咪又係生意手法, 我返而覺得呢d舖頭乘機抽水, 用政治黎搵食, 姑勿論自己係藍定黃, 我就唔會因為咁特登幫襯, 但真係有人buy

王國執事  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 20-1-3 17:33

珍珠宮

Wendy1017 發表於 20-1-3 11:23
呢排成日見人post收據, 上面係鬧警察同政府字句, 真係有人為左咁特登幫襯? 其實咪又係生意手法, 我返而覺 ...

博免費(文)宣傳
幸福肥師奶

珍珠宮

人一黃,惱死亡。

aprmay    發表於 20-1-3 12:09

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

呢排成日見人post收據, 上面係鬧警察同政府字句, 真係有人為左咁特登幫襯? 其實咪又係生意手法, 我返而覺 ...

我冇留意有冇字,只留意有冇收錯錢
fb見印x訴求的收據,有d人係特登去支持的

不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

crystal媽咪 發表於 20-1-3 11:35
我冇留意有冇字,只留意有冇收錯錢
fb見印x訴求的收據,有d人係特登去支持的
...

fb見好多人post出黎,其實咪又係宣傳手法,反而覺得佢利用政治黎宣傳,目的咪又係賺錢

珍珠宮

TingTing 發表於 20-1-3 11:27
人一黃,惱死亡。

惱?腦?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Wendy1017 發表於 20-1-3 11:45
fb見好多人post出黎,其實咪又係宣傳手法,反而覺得佢利用政治黎宣傳,目的咪又係賺錢
...

唔係呢種
他們post叫朋友去,我費時出聲,只記住唔去邊d

子爵府

crystal媽咪 發表於 20-1-3 11:51

唔係呢種

ic. 咁呢d係靠口啤, 但自動喺收據度加字句, 就似係為生意, 但真係有人幾十蚊一杯嘢都照買為支持, 我唔會咁笨囉

寶石宮

Wendy1017 發表於 20-1-3 11:59
ic. 咁呢d係靠口啤, 但自動喺收據度加字句, 就似係為生意, 但真係有人幾十蚊一杯嘢都照買為支持, 我唔會咁 ...

睇佢係真支持/為生意/怕被破壞?
後者可體諒
但我仍不幫襯
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

...

政治本身已經同錢不能分割,何需介懷

伯爵府

回覆樓主:

呢D店舖乘機抽水,搏宣傳,發國難財見到門口掛隻蠢"豬"同核突"青蛙”我系吾會幫襯

子爵府

tiffpman 發表於 20-1-3 12:07
政治本身已經同錢不能分割,何需介懷

只係唔明有人咁都睇唔穿, 咁貴都照buy

男爵府

其實佢地啲黃店有幾多人跟佢地搵食?佢地成日話要整死藍店,到時甘多人冇野做,黃店係咪請得晒甘多人先

wcpcelia    發表於 20-1-3 14:30

象牙宮

回覆樓主:

收據,坐完食埋至知喎,睇下寫咩囉! 不過有memo牆既一定唔去

子爵府

Wendy1017 發表於 20-1-3 12:12
只係唔明有人咁都睇唔穿, 咁貴都照buy

每人都有佢地消費既自由,佢地選擇支持黃店,呢種都係和平表達,我ok ar

珍珠宮

TAKTAKB 發表於 20-1-3 12:09
呢D店舖乘機抽水,搏宣傳,發國難財見到門口掛隻蠢"豬"同核突"青蛙”我系吾會幫襯
...

。見到呢2隻野唔會入

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

門口見到暴徒豬同/ 暴徒蛙既我一定唔會入,如果收據上見到口號既,永久不會再去,其實呢d一般只系小店,本身就好少去食,我媽中意去潮江春,我仔中意去元氣吉野家星巴克,自己返工去美心,唔去黃店對我完全無影響。

子爵府

tiffpman 發表於 20-1-3 12:29
每人都有佢地消費既自由,佢地選擇支持黃店,呢種都係和平表達,我ok ar
...

我黃藍都冇所謂, 啱食就會幫襯, 人地都係做生意啫, 但特登寫嘢喺收據度我覺得似係呃生意多D

wcpcelia    發表於 20-1-3 14:31
ic34    發表於 20-1-3 14:09

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 Wendy1017 的帖子

我識果間黃凍肉,話係有人要求佢地印,佢講真心係唔想印,因為要比果D人數到有幾多係黃舖,要捐生意額架,大家明啦.
<br><br>

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

...
咪就係
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

首頁

尾頁

跳至