夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Deleted

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

C9唔易做 發表於 20-1-11 15:01
老公之前同小三2年,被我發現,拖拉左半年先斷,上年3月已無來往。個女人頂唔順可少咗時間陪佢。
這幾天, ...

有小三你唔走
宜家無小三你反而想走

canali68    發表於 20-1-13 23:34
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

比唔到意見,我自己如果無愛就一定走,試下再同佢修補下

男爵府

老公之前同小三2年,被我發現,拖拉左半年先斷,上年3月已無來往。個女人頂唔順可少咗時間陪佢。
這幾天, ...
更系唔走,執靚自己,過多幾年人大咗或者老咗思想會開竅成熟啲就會明白屋企人先系最重要,幾年後個女人都唔會睬佢喇,你要拖住佢保持完整家。上面JM都話發現初頭唔走依家仲走?好傻囉

簡簡單單,開開心心!

男爵府

回覆樓主:

大家都需要時間適應,當初有小三你都無放棄

子爵府

男人出軌過一次,就有第二次第三次第四次。
呢個係心引,新鮮感,佔有感。
你趕走之前個小三,平靜一段日子,佢又會不甘寂寞,再有小四小五小六⋯⋯
根本就一次不忠,百次不容。

子爵府

女人留低,只係唔想離開自己個comfort zone,害怕改變。始終轉變後都係一個未知之數,轉好轉壞根本無人知,所以女人唔夠膽挑戰。
女人要明白,自己嘅價值會隨着年紀下降。
但係男人剛剛相反,男人嘅價值觀隨着年紀上升,無論職位,薪金,人生閱歷,眼界⋯⋯都隨着年紀上升而保值。

子爵府

而女人呢?真係要自強不適,要多睇書,多接觸不同事物,了解世界,多接觸唔同嘅範疇人和事,要健談,多啲和唔同界別嘅人傾談,學習投資理財,學習投資在自己身上面的美容,節制飲食,保持身段,有恆常嘅運動,要懂得穿衣之道,隱惡揚善,做事要有分寸,EQ要高,唔可以動怒,學習心平氣和解決紛爭,唔好令身邊任何人有壓力。
抱歉我講太多,我閱讀好多有兩性嘅文章,亦都體驗過,兩方面我都好清楚。

大宅

這幾天, ...

你係點樣知道佢為左責任留下來架?

公爵府

旦仔 發表於 20-1-11 19:53
而女人呢?真係要自強不適,要多睇書,多接觸不同事物,了解世界,多接觸唔同嘅範疇人和事,要健談,多啲和 ...

人生沒有劇本,沒有固定的線路,但我相信每一條路上都能看到雲起雲落,只要我們耐心而堅持!------鳳凰衛視著名主持人-陳魯豫

大宅

旦仔 發表於 20-1-11 19:53
而女人呢?真係要自強不適,要多睇書,多接觸不同事物,了解世界,多接觸唔同嘅範疇人和事,要健談,多啲和 ...

不會,很好的分享,多謝你

公爵府

回覆樓主:

既然你 c6最後揀左你,而你又唔想無左頭家既話就唔好再諗咁多,努力修補番大家既關係,令你 c6可重新再愛上你

大宅

alicego62 發表於 20-1-11 15:35
比唔到意見,我自己如果無愛就一定走,試下再同佢修補下

無愛仲可以點修補

大宅

KAVEN 發表於 20-1-11 18:40
更系唔走,執靚自己,過多幾年人大咗或者老咗思想會開竅成熟啲就會明白屋企人先系最重要,幾年後個女人都唔 ...

我諗我明樓主點解響小三所謂斷咗後仲咁諗,因為信任和愛已無咗,更 hurt 的係發現C6仍心繫該女人,自己亦難保C6會唔會再有小四小五等等的理由

大宅

旦仔 發表於 20-1-11 19:52
男人出軌過一次,就有第二次第三次第四次。
呢個係心引,新鮮感,佔有感。
你趕走之前個小三,平靜一段日子 ...

同意,佢亦同時睇清原配嘅弱點,唔敢離開 comfort zone, 和覺得女人隨着年紀越來越無市場,所以為自己為仔女要忍,否則好易一世孤獨,好難再搵到個伴。 加上慢慢仔女開始大,唔再綁手綁腳,時間更多,就係咁,啲男人只會越來越心野,唔係邊有咁多臨老仲包二奶三奶。

大宅

這幾天, ...

走唔走你自己決定,唔好聽人講!!!!

我覺得你如果仍然愛他,應該繼續相處!

子爵府

syc7 發表於 20-1-12 00:32
同意,佢亦同時睇清原配嘅弱點,唔敢離開 comfort zone, 和覺得女人隨着年紀越來越無市場,所以為自己為仔 ...

無伴便生活唔到的女人,沒趣,沒用。

伯爵府

樓主可能係累了

諗住老公返黎 咁辛苦等到了
但原來得到既 只係一個軀殼

無諗過 另一半個心唔再係自己度

瑪瑙宮

你咁恨佢番你身邊, 我又唔覺得你會主動退出到.

大宅

這幾天, ...

你老公肯為你同囝囝放棄個小三,我諗呢啲係責任,就算你老公而家話最愛嗰個係你,你都唔會信,其實好矛盾,因為我都係咁,情況同你差唔多,一方面唔想啲小朋友冇咗個爸爸,另一方面,你自己又過唔到自己個關,覺得佢曾經背叛你,佢心愛第二個,我嗰個仲諗過同我離婚添(個小三同我講,我老公第一日同佢一齊,就話等小朋友大個啲,會同我離婚)
我老公同你老公一樣,而家對我好好,對啲仔女都好好,但我諗,我哋心裏面果條刺,始終都喺度,就算佢把口話愛你,或者任何野,你都唔會再相信佢。

首頁

尾頁

跳至