自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

一起身見落緊雨,天氣又凍,唔知排緊隊既市民點樣呢?睇到新聞見二千幾人瑟縮喺條街度,就係為左兩盒口罩,真係非常心痛

「當有人甘願排20小時買2盒口罩,證明政策出咗問題。」

無論點講政府都責無旁貸

P.s 我明通宵排隊病左仲唔抵,但係可能自己/親人要返工/ 長期病患要日日帶口罩呢,who knows?

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2556324/%E3%80%90%E8%B2%B7%E5%8F%A3%E7%BD%A9%E3%80%91%E5%8D%83%E4%BA%BA%E6%8D%B1%E9%80%9A%E5%AE%B5%E7%82%BA%E6%90%B62%E7%9B%92%E5%8F%A3%E7%BD%A9%20%E8%B2%A0%E8%B2%AC%E4%BA%BA%E5%BF%83%E7%97%9B%EF%BC%9A%E6%AC%B2%E6%8F%90%E6%97%A9%E6%B4%BE%E7%B1%8C%E5%8D%BB%E9%99%B7%E5%85%A9%E9%9B%A3

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

悲哀

男爵府

回覆樓主:

我見立場新聞有直播,有職員向隊人點數,已經超越3000人,講明唔好排。
唉!但啲人無反應照排 !
p.s 唔排除有排隊黨,排了再炒高幾倍為圖利,猶如黃牛黨炒高演唱會門票。

男爵府

其實唔可以全話政府既事
有D家庭屋企還有存貨,但都要日日排!

男爵府

Jakmm 發表於 20-2-5 09:11
其實唔可以全話政府既事

唔全部,都大部份係政府責任啦

伯爵府

心痛, 好心痛, 條龍排晒成個九龍灣, 仲要好多老人家排.

大宅

其實唔可以全話政府既事

有貨都排 即係佢對處理疫情手法無信心 當然關政府政策事

寶石宮

2024年龍年勳章

其實唔可以全話政府既事

我都見到有呢啲人
幸福可以好簡單

珍珠宮

回覆樓主:

我有2盒,唔會排隊,留給有需要的人

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

珍珠宮

KK20010609 發表於 20-2-5 10:38
政府係費,但人已經失去理智和同情心更加冇得救

Agree

男爵府

如政府有即極處理,市民就唔倉搶口罩,本末倒置了,呢位網友

禁止訪問

侯爵府

最好全部充公,中央處理,一天光晒!

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

今朝講咗會派埋聽日籌了,但聽日就一盒,今日籌就照舊2盒

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

講明只得幾多盒,都要排,又係政府問題?

而且小朋友唔洗返學,大人亦可調整一次買幾日餸,慳d用,唔聽呼籲,係都要日日出街,仲要全家出街,多多口罩都唔夠用

囤貨在家,醫護都唔夠,呢種心態係自私,完全唔關政府事

珍珠宮

幸福肥師奶

珍珠宮

shobi 發表於 20-2-5 10:55
最好全部充公,中央處理,一天光晒!

跟著香港黑媒就衝出來話政府埋收了口罩俾高官,俾內地用

首頁

尾頁

跳至