自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

另有一宗本地個案的感染源頭未有頭緒,患者是一名43歲男子(第968號個案),他與家人居於上環,4月4日出現發燒,8日到瑪麗醫院求醫。張竹君表示,患者於銅鑼灣利園一期上班,主要負責IT工作,最後上班日為3月14日,他平日活動較少,主要出現在上環快餐店及在信德中心外慢跑。

呢單無源頭咁無辜?

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

會唔會慢跑無戴口罩

男爵府

kitbebe 發表於 20-4-9 17:48
會唔會慢跑無戴口罩

上次真係見到樓下有人唔帶口罩慢跑,真勇呀

wcpcelia    發表於 20-4-10 10:34

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cindy618 發表於 20-4-9 17:46
另有一宗本地個案的感染源頭未有頭緒,患者是一名43歲男子(第968號個案),他與家人居於上環,4月4日出現 ...

14/3 最後返工日, 應該唔關公司事喇

放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kitbebe 發表於 20-4-9 17:48
會唔會慢跑無戴口罩

跑步好少戴口罩喎

goldpiglet    發表於 20-4-9 20:31
放下自在

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

戴口罩跑步先安全 d, 無辦法

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 20-4-9 18:46
跑步好少戴口罩喎

如果為跑步而唔帶口罩,本末倒置

水晶宮

cindy618 發表於 20-4-9 20:21

好多人跑步冇帶口罩,會帶嘅10%都冇

男爵府

會不會吸煙人士?佢地周街食煙,唔會知邊度中

水晶宮

亦可能無講晒。

象牙宮

cindy618 發表於 20-4-9 20:21

其實得自己跑, 遠離其他人, 我覺得無需要!
放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

上環快餐店⋯⋯離開蘭桂坊唔係好遠,步行十幾分鐘就到。

伯爵府

牛年勳章

另有一宗本地個案的感染源頭未有頭緒,患者是一名43歲男子(第968號個案),他與家人居於上環,4月4日出現 ...

利園返工,會唔會去過銅鑼灣皇室堡馬沙?

大宅

Jane1983 發表於 20-4-9 20:27
亦可能無講晒。

係喔,流行病調查有隱瞞好常見。我唔信佢係戶外慢跑中。

別墅

小新B 發表於 20-4-9 18:43

上次真係見到樓下有人唔帶口罩慢跑,真勇呀
係勁多人跑步唔帶口罩, 重要係人流好旺既地方

別墅

cattz288 發表於 20-4-9 20:30
其實得自己跑, 遠離其他人, 我覺得無需要!
問題係好多好多係就咁落街,
大馬路邊人來人往既地方跑,
唔明為咩,
播毒加吸廢氣?

子爵府

畀面勳章

帶口罩行街帶得耐都好辛苦,跑步應該會缺氧暈低所以好多人都唔帶,不過又咁講,有d 人唔跑唔安樂架

公爵府

其實唔止一單,

反而想知依家查唔到源頭嘅個案累績數目有幾多?
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

子爵府

應該唔關公司事...
3月14 到到今日都左廿日了....

似係屋企附近中招

象牙宮

fatho2004 發表於 20-4-9 21:18
問題係好多好多係就咁落街,
大馬路邊人來人往既地方跑,
唔明為咩,

唔係去公園, 海傍跑? 喺旺街真係跑到?
放下自在

首頁

尾頁

跳至