自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題,除電話、銀包、相機、証件外,曾遺失過那些東西?
我曾去完長島樂園後,搭車返酒店途中,在JR上(在座位上陳的存放架),遺失了整袋泳衣、毛巾之類,雖然價錢唔貴,但唔見咗最喜歡嘅泳衣,已經買唔返個款式,以後搭車唔會再放東西上存放架
又試過去outlet比完錢忘記拎袋衫,折返後,又成袋唔見了

伯爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

係日本唔見左八達通, 事關平日銀包好多咭, 去旅行攞左出黎, D格鬆左, 八達通SIR左出黎唔知, 諗返, 好彩係八達通, 唔好彩係離港前增值左

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

水壺一個

珊瑚宮

回覆樓主:

攝錄機套留在雪梨橋

大宅

elsiechan 發表於 20-4-24 11:40
我曾去完長島樂園後,搭車返酒店途中,在JR上(在 ...

同老公去福岡,佢又係成個背囊放左上JR個架,入面仲要有銀包證件,落車忘記左拿......隔左15mins 先醒起,好彩最後JR啲職員幫我地搵返

大宅

手機耳筒

子爵府

醒目開學勳章

太陽眼鏡我仲要返到香港之後先記起唔見咗

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

雨傘

珍珠宮

我無乜貴重嘢真係遺失過,不過我老公試過check out 留咗成個背囊(有psp 有少少cash,外套等)喺酒店房,到我地坐地鐵去到火車站先俾「我」發現。我(重點係「我」,唔係我老公)要即刻狂奔返酒店,來回要10分鐘地鐵跑800米,好彩最後仲趕到上火車,真係跑慢多30秒都追唔到。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

好少唔見野,但最近係 Barcelona 漏低個水樽,個樽細細個,方便我帶出街,跟咗我好多年,第二日再去餐廳揾, 佢話唔會keep,已經當垃圾掉了。

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

elsiechan 發表於 20-4-24 11:40
我曾去完長島樂園後,搭車返酒店途中,在JR上(在 ...

日本唔見左Bb車
台灣唔見左優悠卡

wcpcelia    發表於 20-4-24 17:00

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

薄羽絨

伯爵府

好媽媽勳章

衛斯理豬媽    發表於 20-4-25 01:44

公爵府

牛年勳章

DJpoodle 發表於 20-4-24 11:49
同老公去福岡,佢又係成個背囊放左上JR個架,入面仲要有銀包證件,落車忘記左拿......隔左15mins 先醒起, ...

我同妳一樣,帶去的所有錢和證件也在背包中,當時早上九点,最後找得番,攪左個半鐘,失而復得,吾知点形容,不過,以後吾會再放上JR架上,我們未識應到

男爵府

上年去韓國同個細女去愛寶樂園水上樂園玩…細女部i phone7手機同萬三蚊港幣,幾千韓幣,放係防水袋掛係頸,點知玩完個衝浪…阿女個防水袋甩左,幾分鐘後我先發現果時已即時揾…都揾唔到…預左比人執左,同職員報告…職員話佢果區所屬唔知乜乜,唔建議報警住,會收工幫我揾,我同阿女好失望,無心機再玩留低酒店名同房號,就回首爾市中心酒店…第二日酒店通知我,真係揾得番,仲速遞比我,收幾萬won速遞費,問我比唔比,我即刻比啦…下午錢同收機全部無失攞得番…好感恩…

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

太陽眼鏡x2(仲要係同款,第一次連同一個超喜歡的眼鏡套唔見咗,回港專登搵番個太陽眼鏡嚟買,只搵到同款不同色,隔咗一、二年,又係去旅行時跌咗,過咗一天先至發現唔見。眼鏡套因為係贈品,有錢都買唔番)

太陽帽(舊嘢,平凡嘢,談不上喜歡,唔見無所謂)

縮骨遮

象牙宮

回覆樓主:

耳機,八達通

公爵府

耳環、太陽眼鏡

伯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

鑽石鍊咀😭😭

伯爵府

sydney比人打爆車窗偷左個袋

首頁