夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

拍拖結婚18年啦 ,仔女都有3個。
"行事'就越來越少, 都唔緊要, 但有時佢令訓廳睇電視都唔入房訓 。
一段時間我自己唸,係米我掛住全心湊小朋友,身型走樣又唔打扮? 所以開始我的起心肝減肥, 由148磅減到而家132磅 , 仍再努力中, 但佢俾我感覺仍是愛而淡。。 唔知如何形容,但呢刻自己都開始想淡活了, 減肥我會繼續努力 ,只為自己,過好每一天,努力湊好仔女

曾我直接問佢,仲愛我嗎?佢話冇變, 仲好愛,但點解心內仍不好受? 我同老公未到40。。

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇可能兩公婆兩個去下街, 食下飯?

子爵府

Pollyowen 發表於 20-6-9 10:13
有冇可能兩公婆兩個去下街, 食下飯?

好少。。。我自己湊小朋友
佢自己公司, 返屋企都成10:00左右,晚上成3,4點訓,而我每天6:00起身, 小朋友返曬學, 佢訓到,12點起身再出去做野,。 我試過陪佢一齊睇電影傾連, 但太累了,每天3,4小時訓。。

大宅

carly.c 發表於 20-6-9 10:10
"行事'就越來越少, 都唔緊要, 但有時佢令訓廳睇電視都唔入房訓 。
一 ...

我相信有好多恩愛夫妻,十年廿年都可以如初。但大部分人,因為生活搵食仔女,令存在已變成習慣,大家理所當然左。

有幾多愛,係可以唔淡唔變。接受現實係,一個家就好似門生意咁。

過人世,仲有好長時間,其實真係會問自己,係咪下半世咁過。但諗深一層,就算換人又點,十年八年後又咪一樣

公爵府

回覆樓主:

一齊18年,變淡左都好正常,細水長流都係愛,只要係老公唔係變左心有第二個,其實問題不大。

wing0    發表於 20-9-13 19:30
rainbowchuuu3    發表於 20-6-9 16:32

瑪瑙宮

carly.c 發表於 20-6-9 10:22
好少。。。我自己湊小朋友
佢自己公司, 返屋企都成10:00左右,晚上成3,4點訓,而我每天6:00起身, 小朋 ...
咁可能佢真係太累, 睇睇下電視都瞓得著

子爵府

AudiQ7 發表於 20-6-9 10:50
我相信有好多恩愛夫妻,十年廿年都可以如初。但大部分人,因為生活搵食仔女,令存在已變成習慣,大家理所 ...

我試過問佢, "點解你而家好似對果d冇乜興趣既?" 佢答我可能而家比較多野唸 ,同而家佢全心放係公司同呢頭家,根本都唔係好唸呢d 。 咁我都明同理解(只問我自己唔係大食一簇)。 我又衰多口,咁你係街會唔會比某種女性吸引到,佢又好誠實,有時都會, 比如身材, 衣著 又或者係頭髮等等,會吸引到佢望多望。 好衰唔衰,今日送女, 佢拎錯左我電話, 佢電話係屋企, 咁我令黎睇下。我信佢的而whatsapp我可以睇, 因為公司我都有份幫手處理, 唸住上網搵d資了, 點知一開就發現佢原來一直有睇AV,

子爵府

Pollyowen 發表於 20-6-9 11:27
咁可能佢真係太累, 睇睇下電視都瞓得著

佢講過睇住電話比較易容訓, 所以我慣性4,5點起身,睇佢係米訓左係梳化,佢訓著左就拍佢起身入房訓, 再幫佢關電影,燈。 免得仔女起身返學噪到佢

瑪瑙宮

carly.c 發表於 20-6-9 11:33
我試過問佢, "點解你而家好似對果d冇乜興趣既?" 佢答我可能而家比較多野唸 ,同而家佢全心放係公司同呢頭 ...
咁睇AV又好正常

男爵府

一 ...

樓主,唔係想嚇你,你肯定佢無第二個?

我咁問,因為我是過來人...

子爵府

Pollyowen 發表於 20-6-9 11:37
咁睇AV又好正常

我呢排係心不斷同自己講, 唔好唸多, 我信佢仲愛我 ,只係淡如生活。 佢講過, 愛情過後就係感情。 仔女細又要間中返公司幫手, 一點自己時間都冇乜, 放假亦都係一家5口出動/大多數我自己一湊3出去玩, 心思全放小朋友。
最細今年9月上小學了, 我亦已請工人,等黎唔黎到, 上午過返自己時間,下午照顧仔女功課生活, 同佢淡活著吧。。但我會努力減肥, 活回自我

子爵府

chupachups15 發表於 20-6-9 11:45
樓主,唔係想嚇你,你肯定佢無第二個?

我咁問,因為我是過來人...

暫時我信佢, 將來唔知, 沒有永遠肯定。我自己都係單親家庭長大, 如真來到, 只可接受。。起碼我已經盡力了, 顧好頭家 ,盡心公司, 亦都試過主動行事, 如真要變都無辦法了。
我同佢乜都講, 早前我同佢講, 我而家好冇全安感, 佢話唔明我唸乜!
男人 同 女人 思維真係唔同

男爵府

carly.c 發表於 20-6-9 11:33
我試過問佢, "點解你而家好似對果d冇乜興趣既?" 佢答我可能而家比較多野唸 ,同而家佢全心放係公司同呢頭 ...

佢有睇AV~即係佢對性仲有興趣~不如你試吓誘惑下佢~睇下佢會唔會有反應

大宅

Pollyowen 發表於 20-6-9 11:37
咁睇AV又好正常

睇Av好過睇真人先
呢家係張床都休息~~好舒服

瑪瑙宮

carly.c 發表於 20-6-9 11:53
暫時我信佢, 將來唔知, 沒有永遠肯定。我自己都係單親家庭長大, 如真來到, 只可接受。。起碼我已經盡 ...
可能佢覺得你自尋煩惱

子爵府

Pollyowen 發表於 20-6-9 12:11
可能佢覺得你自尋煩惱

係, 佢話我係米得閒得制

瑪瑙宮

carly.c 發表於 20-6-9 12:25
係, 佢話我係米得閒得制
不過都要小心太懷疑佢, 令佢有日覺得你煩同無理, 有反效果

複式洋房

一 ...

直接問可能問不到的,平時出街有無拖手,邊個主動拖?

子爵府

lemon807 發表於 20-6-9 12:58
直接問可能問不到的,平時出街有無拖手,邊個主動拖?

一時時, 通常拖仔女, 而家比再之前好d, 有時得我地2個人時/仔女行前而都會主動拖我。 再之前公司功忙, 有差唔多一年時間直頭覺得自己已經係單親媽媽, 佢有時早返到屋企思想同身體都累(呢點我明,雖我唔係主力公司,但都感到壓力),佢食完飯就坐係梳化睇電視就訓左。通常我安排好仔女上床訓,佢差唔多11,12點又會醒再沖涼出廳睇電影/睇波等等, 我試過就佢時間, 陪一齊睇電影/電視/傾計~但最後頂唔順。太累了, 佢可以直睡到12點先醒,我要6點就起身, 到加埋果年我生日, 佢話忘了買蛋糕俾我,生日果晚我真係入房喊左出黎。之後有段時間對佢好淡,出街亦唔想再主動拖手了

子爵府

carly.c 發表於 20-6-9 13:27

一時時, 通常拖仔女, 而家比再之前好d, 有時得我地2個人時 ...

其實我曾經同佢提過離婚, 因為自己太累了, 心累, 感覺長期得自己一個人,身邊明明有伴侶,但有同冇又好似無分別, 我地果段時間真係除左小小仔女既事外,絕大部分都係傾公事。果次我攤開左黎同佢傾, 佢都講對我從未變過,同以前一樣, 亦感到好幸福,個老婆係後面支持佢同感覺頭家好好, 話佢可能唔覺意忽略左我感受 佢會主意同改, 之後就好少少

首頁
12345...6

尾頁

跳至