夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

試過跌咗佢部電話係地佢打我背脊...又試過拴住我條頸...又試過用牙咬到我口流血...

別墅

打背脊係真打定拍下
另外個幾次係因咩事需要去打你呢

Btw..出手個個係點都唔岩架啦
我覺得要睇佢態度同原因 你地仲有冇愛囉

別墅

ada3318 發表於 20-6-30 22:44
打背脊係真打定拍下
另外個幾次係因咩事需要去打你呢

好大力甘推我

另外係因為忘記幫佢交稅
同小朋友的問題爭執

別墅

py8918 發表於 20-6-30 22:46
好大力甘推我

另外係因為忘記幫佢交稅

佢有冇悔意
理性地講男人打我一定會分開囉
但可能當中仲有愛 會唔會唔想放手

大宅

py8918 發表於 20-6-30 22:40
試過跌咗佢部電話係地佢打我背脊...又試過拴住我條頸...又試過用牙咬到我口流血...
...

我剛巧都同我“先生“拉扯,拉扯中佢有推我埋個閘到,嗰下擦住隻手係真心痛,即時瘀左。其實大家拉扯我都有錯,但我會諗你有嘢呃左我,然後我想知真相,但佢好大反應咁又拉又推其實咁只會令我更相信佢係有嘢。佢無諗過點去令我相信,反而一直唔俾我掂佢電話,其實除左真係有嘢我都唔知點解佢要咁激烈。途中佢都有一下用手叉住我頸加一個好惡嘅眼神。不過佢好快放開左手,呢次係我第一次預到嘅情況,心好痛好痛。

大宅

一嚿大番薯 發表於 20-6-30 23:11
我剛巧都同我“先生“拉扯,拉扯中佢有推我埋個閘到,嗰下擦住隻手係真心痛,即時瘀左。其實大家拉扯我都 ...

其實我係俾佢拖行。佢喺街好大聲用粗口鬧我,其實我諗,就算我無皮外傷,佢咁大聲喺街一直用粗口鬧我已經係對我嘅一種羞辱。有人拍片,佢仲推我個身轉向鏡頭,然後話你咁撚鍾意上鏡吖嘛你望鏡頭啦望啦嘛,其實嗰刻我心痛到唔識形容,佢已經個心有第二個,自己前言不對後語但要我信佢,我唔信就話我對佢無信任要離婚。然後就係一堆粗口...佢話我令佢出醜,我係想搶電話但佢好大聲喝我鬧我啲人先更加望過黎,其實我都好傷心,我有錯但至少我一句都無鬧過佢,只係講你俾我睇左我就唔再糾纏。但佢全程都無控制過自己情緒。反而越鬧越大聲。我會諗其實以後情況只會更差吧。

大宅

一嚿大番薯 發表於 20-6-30 23:18
其實我係俾佢拖行。佢喺街好大聲用粗口鬧我,其實我諗,就算我無皮外傷,佢咁大聲喺街一直用粗口鬧我已經 ...

我自己都打算承傳佢離婚。我諗而家唔係單純兩個人性格上嘅磨合問題,而家係on top再多一個人。佢唔認自己鍾意人,但從佢加人fb到約人食飯到有扣針會即刻諗起佢想送俾佢,我睇返啲對話,佢msg人嗰日話有扣針想送俾佢,其實嗰日佢都有影一張相俾我睇,但佢只係講左句“佢地幾好人“就完左,但佢都無話拎一個返黎送俾我。然後佢兩段長嘅msg人地好在意人地點睇佢。我呢,成晚就只得一句..佢話有問我要唔要,嗰個已經係之後第二次嘅事,其實佢個心有個女仔已經好明顯,只係男人都係唔會承認。但其實大家都心知肚明。加上發生埋拉扯粗口,其實我都唔想再糾纏喺佢個女,同呢個女人之間。

大宅

回覆樓主:

我覺得你呢幾件事,只係小事但佢都郁手,仲要已經唔只一次,其實都可以死心。有得一次,實有下次。情況只會更壞。我“先生“應承過我唔再用粗口鬧我,但一次又一次,今次仲要好大聲,其實改變唔到就唯有自己做決定啦。最傷嘅唔係皮肉嘅損傷碰撞,而係心靈上嘅傷害。會真係好心痛。

大宅

我睇過啲專業人士的書,話如果嗰男人打女人的話,要立即離婚!

大宅

一嚿大番薯 發表於 20-6-30 23:41
我覺得你呢幾件事,只係小事但佢都郁手,仲要已經唔只一次,其實都可以死心。有得一次,實有下次。情況只會 ...

已經無愛加打你,一定要離開

男爵府

佢都打左你3次.....仲要忍到幾時?

男爵府

我覺得你呢幾件事,只係小事但佢都郁手,仲要已經唔只一次,其實都可以死心。有得一次,實有下次。情況只會 ...

同意有得一次實有下次, 所以佢第一次郁手就要即刻走

另外你既事睇到都覺得好慘.....只能講句加油......

別墅

剛巧看到另一個post ,看見你說你現在的情況,看到我感同身受,很想跟你說一聲加油,非常欣賞你現在的堅強,希望你往後的生活會和仔仔快快樂樂

伯爵府

...

如果個男人打我我一定打返佢

侯爵府

...

家暴仲等咩?應該報警

大宅

owla 發表於 20-7-1 01:00
同意有得一次實有下次, 所以佢第一次郁手就要即刻走

另外你既事睇到都覺得好慘.....只能講句加油......

多謝你地,好多謝呢個平台嘅jm..令我有一個發洩自己嘅地方。原來可以講感受又有人明白係可以咁舒服。
之前成日想同我“先生“講感受,但佢永遠都落閘唔想傾唔想聽,我再講就一句“收聲“然後掩住自己耳仔。又或者講下講下,又會鬧過。久而久之,自己都收埋左好多嘢喺心無再講了。慢慢消化下就自己好。其實好無奈,做老婆做到我咁都幾失敗。我知佢覺得我煩,對我講過“你好撚煩呀“都唔少次了。

佢無真係郁手,只係拉扯中整瘀晒,但其實用粗口鬧,都已經可以好令人傷痛。所以,我自己覺得,如果要自己咁委屈,何苦要再令自己難受呢... 以我同他的經驗來睇,其實每次只會更差。

大宅

ada3318 發表於 20-7-1 01:05
剛巧看到另一個post ,看見你說你現在的情況,看到我感同身受,很想跟你說一聲加油,非常欣賞你現在的堅強 ...

多謝你嘅鼓勵呀,我不斷喺到騎劫人地嘅post黎講自己....
可能發生得太多事我仍未能釋懷所以一有類似情況就不其然咁講自己嘅事..其實都好唔proper。本來想自己開一個post但最後都係無勇氣寫出黎。多謝呢到嘅每一個曾經為我打氣同鼓勵過我嘅jm。

原本自信盡失,但係你地令我相信自己係好嘅得嘅。多謝你地每一位。

大宅

lneedlove 發表於 20-7-1 00:47
已經無愛加打你,一定要離開

公平啲講,其實我嘅瘀傷,係大家拉扯中整嘅,我自己一直摷佢電話都有唔啱,無論係佢前言不對後語令我更想睇佢地嘅對話又好,點都好,我嗰刻其實都唔應該繼續摷。只係當中佢都有用手叉我條頸,作狀想鍊我咁,可能佢嗰下控制唔到自己憎恨我討厭我嘅情緒,所以好自然咁就叉過黎。之後佢好快都放開返隻手了。佢有一下係固意推我埋閘,都幾大力推,即時擦損左少少同瘀埋。我諗另外主要係粗口一直無停過地鬧,又有幾下好大聲係令我好難受同死心的。
我諗左好耐,佢要有幾憎恨我,幾討厭我先會咁對我,用啲咁兇狠嘅眼神望住我呢..其實我心真係死左了。自己都搵左律師問緊。放過大家

大宅

一嚿大番薯 發表於 20-7-1 06:51

公平啲講,其實我嘅瘀傷,係大家拉扯中整嘅,我自己一直 ...

一嚿大番薯奇怪點解你會咁叫自己?如果比你父母睇到這個post ?一定好心痛如果你係我个女兒?我一定一定會出錢出力幫你搞惦他!

大宅

stella^^ 發表於 20-7-1 07:51
一嚿大番薯奇怪點解你會咁叫自己?如果比你父母睇到這個post ?一定好心痛如果你係我个女兒?我一定一定會 ...

呢個名其實係我“先生“以前拍拖時有咁叫我架,佢鍾意笑我蠢,成日幫我改啲花名,叫過我薯仔啦,好多古靈精怪嘅花名,其實好甜架。回想返以前佢點追我點對我,其實好開心。

今日佢對另一個女仔好,其實只係返返去佢以前一樣。只係對像轉了。可能佢以前覺得我蠢好得意,但而家可能佢會覺得蠢係缺點。

以前佢會突登開IG淨係follow我,今日佢會淨係follow個女仔fb。我係佢老婆,佢都從來無一刻諗過add我,開頭以為佢真係只睇佢個女嘅update,所以我無叫佢加我,原來佢對另一個女仔有興趣時,佢想睇人嘅嘢,會為佢而破例。諗到呢到,心又好痛。

多謝你問我,令我諗返曾經有過嘅甜蜜。

首頁

尾頁

跳至