自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問怎樣知道物件可否集運到香港?
我想訂燈飾,賣家會送到東莞,我再安排集運,但如果不能過關,怎辦?
因為我朋友話唔係所有貨品都可以運到香港

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

AX21 發表於 21-1-10 18:17
我想訂燈飾,賣家會送到東莞,我再安排集運,但如果不能過關,怎辦?
因 ...

私集定官方集運? 私集除順豐大部份都可以送, 我都有淘過燈,冇問題

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

燈可以運嚟香港呀放心啦

珍珠宮

因 ...

真係擔心可以問下私集呢款貨可唔可以運香港

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

動物、違禁品果啲運唔到香港

其他大部分都可以用私集,燈絕對冇問題,好多人裝修都喺淘寶買勁多嘢返黎裝

瑪瑙宮

因 ...

咁佢点知唔得

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

你可以問自己間集運既CS
通常都會聲明易碎品唔包唔爛
一般都可以運落黎

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你應該問返你用果間集運
因為我地唔知你用邊間
仲有就係……冇必要唔好用官集
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

男爵府

回覆樓主:

我之前買野係用 buy up,再經順豐集運到港。
我唔識分什麼是官方或私集?請問buy up是官方定私集?有冇人淘寶後經順豐送到門市自取?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

最簡單係用香港地址,如果唔送香港,就無制按到,按到係可以送香港,用官方運輸,可以揀集運同直送,好似有得揀順豐,我少揀唔記得左

珊瑚宮

回覆樓主:

唔比買

珊瑚宮

回覆樓主:

可以買

珊瑚宮

回覆樓主:

有集運同直送揀

翡翠宮

回覆樓主:

京東買自營燈飾,直送香港,落到單就送,有運費優惠,7日内有壞包退款/退貨到大陸;經集運有壞無得賠。
新人有優惠券、運費券補貼:
https://u.jd.com/t1Vorie

https://u.jd.com/tfXiCd4

https://u.jd.com/tMXswt8

侯爵府

如果唔肯定我通常會問咗集運公司先落單

珍珠宮

因 ...

運到!
我用 hotbuy ,有列出邊啲不能,我有次打去問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

AX21 發表於 21-1-15 20:30
我之前買野係用 buy up,再經順豐集運到港。
我唔識分什麼是官方或私集?請問buy up是官方定私集?有冇人淘 ...

buyup係私集,不過順豐麻鬼煩好多嘢唔運,你用buyup專線送屋企或者去自取點自取囉!

男爵府

回覆樓主:

謝謝樓上咁多位,你地資料好有用

男爵府

竇漪房 發表於 21-1-15 23:30
buyup係私集,不過順豐麻鬼煩好多嘢唔運,你用buyup專線送屋企或者去自取點自取囉!
...

請問你意思是buyup運到香港順豐門市,我去自取,是嗎?

大宅

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

淘寶新手,請教官方直送同官方集運的分别

首頁

尾頁

跳至