自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

如題。如果只係一陣,十零廿分鐘都算,已經個幾鐘,不停鑽不過“dup"野。。。。。打落管理處,竟然大條道理話係呀有人裝修呀。。我話星期日裝修係犯法woo,佢叫我自行報警處理 即cut我線。。。。我可以點呀?難得星期日放假想休息下都唔得

琥珀宮

wendyaupooh 發表於 21-2-28 16:21
如題。如果只係一陣,十零廿分鐘都算,已經個幾鐘,不停鑽不過“dup"野。。。。。打落管理處,竟然大條道理 ...

點解唔自己報警?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 木土土 的帖子

我知可以報警。(但警察而家甘多野做。。要處理埋搵班自私鬼密切接觸者)當然去到頂唔順我會自己報啦

侯爵府

好媽媽勳章

如題。如果只係一陣,十零廿分鐘都算,已經個幾鐘,不停鑽不過“dup"野。。。。。打落管理處,竟然大條道理 ...

打去管理物業公司投訴管理處不處理
可以嗎?

[img align=right][/img]

侯爵府

2024年龍年勳章

你住什麼屋苑?星期日唔可以裝修

我會再打去管理處

翡翠宮

回覆樓主:

管理處有問題喎
點可以唔理

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

管理處咁衰

珍珠宮

可能係之前有人已打去投訴並駡了一大頓,剛巧樓主又打去,將怨氣發洩落樓主到。

琥珀宮

wendyaupooh 發表於 21-2-28 16:29
回覆 木土土 的帖子

我知可以報警。(但警察而家甘多野做。。要處理埋搵班自私鬼密切接觸者)當然 ...

你唔報警,今日無野可以做,明天你可以去管理處office投訴。
樓下保安員無權趕走裝修工人,有違規裝修事宜,都係要管理處office人去聯絡業主。

珍珠宮

直接踩落管理處插爆聽電話嗰個,問佢係咪以後唔洗交管理費

wcpcelia    發表於 21-3-2 12:27
happylife28    發表於 21-2-28 17:04
萬物皆空,因果不空

侯爵府

木土土 發表於 21-2-28 16:42
你唔報警,今日無野可以做,明天你可以去管理處office投訴。
樓下保安員無權趕走裝修工人,有違規裝修事宜 ...

座頭保安員失職了, 放陌生人上樓.
我就想問陌生人(即係裝修工人)有沒有做訪客登記?他們填寫是户主的什麼人
如果這陌生人持裝修証登記,則座頭保安怎麼不阻止?

禁止訪問

牛年勳章

珍珠宮

happylife28 發表於 21-2-28 17:06
你的講法好正確呀! 明明係管理處份內事, 又要煩到警察。即係少少唔舒服明明可以自己行去睇醫生, 但走去 cal ...
你唔知大把人,交左幾百蚊管理費, 不可一世

警察係佢私人保鏣咁!

最攪鬼有次個男同事, 打去管理處, Weekday人地裝修
會嘈住我bb午睡, 唔準佢裝!

禁止訪問

牛年勳章

子爵府

回覆樓主:

我家人住公屋,星期日一有裝修聲即刻上去跟進

伯爵府

回覆樓主:

打多幾次去管理處,用惡啲語氣

珍珠宮

happylife28 發表於 21-2-28 17:16
衣家講緊星期日裝修, 但管理處唔理, 同你講的咩不可一世有咩關係?
...

可能佢係話閒日,都走去投訴人地住宅裝修
萬物皆空,因果不空

珍珠宮

住宅噪音法例管制
https://www.google.com/amp/s/www.spacious.hk/zh-tw/blog/%25E4%25BD%258F%25E5%25AE%2585%25E5%2599%25AA%25E9%259F%25B3%25E7%25AE%25A1%25E5%2588%25B6-%25E8%25A3%259D%25E4%25BF%25AE-%25E5%25AF%25B5%25E7%2589%25A9%25E5%2599%25AA%25E9%259F%25B3-%25E6%2599%2582%25E9%2599%2590-%25E6%258A%2595%25E8%25A8%25B4%25E7%25A8%258B%25E5%25BA%258F/

伯爵府

回覆 賭神 的帖子

閒日9-5投訴無人理係正常,我亦理解。星期日都係甘,真係嬲。。。最慘我個人好攰想休息下都唔得而家好炆呀

男爵府

試過報警 冇用 警察吾黎 樓上回我 我鐘意揼 吹咩

首頁

尾頁

跳至