自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

有冇人知有咩方法可以見到/感應/聯繫?

男爵府

你有冇試過動物傳心師?

珍珠宮

醒目開學勳章

我隻狗狗走咗一年幾了
我連發夢都未試過夢見佢。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

wbowbo 發表於 21-4-30 12:45
你有冇試過動物傳心師?

有試過srt

翡翠宮

carollam310 發表於 21-4-30 12:49
我隻狗狗走咗一年幾了
我連發夢都未試過夢見佢。

我夢見貓貓復活了,沒有離開我
想知點先可以再同佢聯絡

男爵府

牛年勳章 Poo得好勳章

有緣會夢見
太強求小心遇神棍

翡翠宮

ccctiy 發表於 21-4-30 13:24
有緣會夢見
太強求小心遇神棍

我明你意思,唔會比錢棍棍 我好窮無錢錢比人呃

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

夢,女女成日會返嚟揾媽咪

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

算啦
見完你未必會開心
可能思維仲更痛苦
了結左架喇

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

有無清明,七月同佢做附薦位? 我有做, 你會夢見佢架。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

mariefish 發表於 21-4-30 12:14
有冇人知有咩方法可以見到/感應/聯繫?
想得多咪在

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

發夢, 我有夢過以前隻龍貓好多次

男爵府

lily-of-valley 發表於 21-4-30 13:58

其實做嚟有咩用㗎

翡翠宮

lily-of-valley 發表於 21-4-30 13:58

清明時還在,咁等嚟梗農曆七月做嗎?我其實唔識點整?可以教我嗎?謝謝

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

mariefish 發表於 21-4-30 14:28
清明時還在,咁等嚟梗農曆七月做嗎?我其實唔識點整?可以教我嗎?謝謝
...
上網, 清明節, 七月盂蘭節, 道堂佛堂有附薦比先人嘅, 亦可比寵物。 你check吓邊間近你度而有附薦做嘅, 同佢地講, 要做個位比佢, 等佢有經聽就得。

你可check香港道教聯合會, 香港佛教聯合會。 但佛教淨做清明法事, 道教清明盂蘭都有。

玄圓學院有, 但要去荃灣, 唔多就腳。 我婆婆, 省善真堂有個位, 洗衣街翠柏仙洞有做, 西環純陽仙洞亦有。 太子龍慶堂又有。 佢地全部道教聯合會。

等七月做啦, 農曆六月中, 就要預備, 通常七月初一開壇, 三晝四夜, 初四完壇。

衆生平等, 貓狗任何動物都可有經聽。 佢地收到架。 但唔太常見, 因為聽咗經, 佢地好安樂。 道堂人話嘅。

象牙宮

wai1115 發表於 21-4-30 14:27
其實做嚟有咩用㗎
念經等先人安樂。 同天主教有彌撒。 唔同宗教, 唔同做法, 但希望先人安樂

翡翠宮

lily-of-valley 發表於 21-4-30 14:51
上網, 清明節, 七月盂蘭節, 道堂佛堂有附薦比先人嘅, 亦可比寵物。 你check吓邊間近你度而有附薦做嘅, ...

謝謝詳盡解答,衆生平等

大宅

wbowbo 發表於 21-4-30 12:45
你有冇試過動物傳心師?

呃人的

象牙宮

mariefish 發表於 21-4-30 15:45
謝謝詳盡解答,衆生平等
道教聯合會有好多道堂, 不同區, 你check你區, 睇吓有無, 唔係間有。 你會感受到貓貓。

男爵府

賣仔勿摸頭 發表於 21-4-30 15:47
呃人的
我有朋友好相信, 我自己未試過。

首頁

尾頁

跳至