自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

網上預約換領身份證及預填表格(適用於出生年份為1973、1974、1975、1976、2005、2006、2007、2012、2013、2014、2015、2016、2017或2018的人士,或其他早前已獲邀請換證的年齡組別的人士。)
想預約但一直都額滿,咁可以點做? 有無人知會幾時更新一次?

男爵府

muimui125 發表於 21-5-2 10:13
網上預約換領身份證及預填表格(適用於出生年份為1973、1974、1975、1976、2005、2006、2007、2012、2013、 ...

跨區都預約唔到?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

半夜12點更新,但事實上walk in 都無問題,一樣可以好快攪掂走人!

大宅

網上預約換領身份證及預填表格(適用於出生年份為1973、1974、1975、1976、2005、2006、2007、2012、2013、 ...

其實間晤時 按入去睇下
總會有 人 release

大宅

吱喳momo 發表於 21-5-2 10:14
跨區都預約唔到?

暫時見到得上水可以預約

伯爵府

我透先見到元朗有
尋日見到東九龍有
有時又全full
所以得閒入去睇下

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

請問是否要入曬所有資料先睇到邊度有quota?

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

我反而想知最遲可以幾時,我地全家都未換,1黎就最細個女換 想拖耐啲等個樣大啲先,唔駛咁浪費
想認識多啲屯門友

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lovelybaby2015 發表於 21-5-2 10:44
請問是否要入曬所有資料先睇到邊度有quota?

係!

水晶宮

畀面勳章

cy101 發表於 21-5-2 11:03
係!

唔該晒

水晶宮

畀面勳章

小平媽媽 發表於 21-5-2 10:57
我反而想知最遲可以幾時,我地全家都未換,1黎就最細個女換 想拖耐啲等個樣大啲先,唔駛咁浪費
...

今輪最遲九月,我都等緊,因為嚟緊七十年代出世應該到我同C6嗰輪,想搭埋阿女(佢今輪)一齊去

1973至1976年出生的人士須於2021年7月9日或之前換領新智能身份證。而2005至2007或2012至2018年出生並持有舊款智能身份證的兒童的換證限期為2021年5月3日至9月18日。有關兒童在換證時,其父、母或合法監護人須帶備兒童的相關證明文件及其本人的身份證明文件,詳情可瀏覽www.smartid.gov.hk。

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

lovelybaby2015 發表於 21-5-2 11:17
今輪最遲九月,我都等緊,因為嚟緊七十年代出世應該到我同C6嗰輪,想搭埋阿女(佢今輪)一齊去

1973至197 ...

暑假換都ok嘅
時間自由啲
想認識多啲屯門友

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

你 00:00 上去望就有 14 日後既位!
準備定 ID 號碼

大宅

回覆樓主:

請問小朋友換證是不是不可帶長者

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

每晚12點, 亦有walkin位
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Switzerland 發表於 21-5-2 12:05
請問小朋友換證是不是不可帶長者

可以
放下自在

象牙宮

小平媽媽 發表於 21-5-2 10:57
...

最細? 幾歲? 11歲前都無相架喎
放下自在

大宅

cattz288 發表於 21-5-2 12:08
可以

thank you

男爵府

2012年換證的小朋友需要拍照嗎?

瑪瑙宮

大廚勳章

好似可以Walk in
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁

尾頁

跳至