自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

諗住預約打科興疫苗,點知同區兩間普通科門診部未來14日期全Full晒

珍珠宮

yuenloklok1 發表於 21-5-11 00:14
諗住預約打科興疫苗,點知同區兩間普通科門診部未來14日期全Full晒
...

會唔會有人book左 但唔會到?
唔知系統會唔會俾人無限book

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

mike89 發表於 21-5-11 00:31
會唔會有人book左 但唔會到?
唔知系統會唔會俾人無限book

冇可能無限book,因為book嘅時候一定要用真身分證號碼,打錯身分證都係會book唔到㗎,因為我幫工人登記嘅時候,打錯咗一隻字個系統都唔會繼續㗎。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

...

一早full喇! 去私家診所打

放下自在

伯爵府

普通門診一直都full,要去book疫苗接種中心,除中央圖書館假期會full,其他大把位!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

...

政府普通科門診係好爆㗎,但體育館嗰啲社區接種中心就多數有位,仲可以去私家診所,名醫或者私家醫院門診一樣免費㗎

水晶宮

回覆樓主:

邊隻?我見科興社區中心有好多位,門診診所就full晒

水晶宮

rickswim 發表於 21-5-11 00:45
普通門診一直都full,要去book疫苗接種中心,除中央圖書館假期會full,其他大把位!
...

Yes

男爵府

門診名額少,去接種中心啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

book 唔倒就去私家診所打, 一樣係免費, 但只出有QR code 的文件證明打左.

但如果去政府辨的中心之前, 先download'智方便 ',打了針會在幾小時內在手機見到電子針card QR code, 將來可用來做“ 疫苗護照”

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Jasmine-4711 發表於 21-5-11 00:56
book 唔倒就去私家診所打, 一樣係免費, 但只出有QR code 的文件證明打左.

但如果去政府辨的中心之前, 先d ...

私家診所一樣有e針咭
放下自在

公爵府

好媽媽勳章

Jasmine-4711 發表於 21-5-11 00:56

我老公啱啱星期日去咗診所打,一樣有紙本針咭同電子針咭

子爵府

traeh 發表於 21-5-11 00:46
政府普通科門診係好爆㗎,但體育館嗰啲社區接種中心就多數有位,仲可以去私家診所,名醫或者私家醫院門診 ...

等我去附近私家問問先

琥珀宮

...

普通科門診長期full, 其實政府只要開多d流動接種,一定更多人打針

子爵府

owen2012 發表於 21-5-11 00:50
門診名額少,去接種中心啦

我先睇下附近私家有無得免费打先决定

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

麟媽媽 發表於 21-5-11 00:34
冇可能無限book,因為book嘅時候一定要用真身分證號碼,打錯身分證都係會book唔到㗎,因為我幫工人登記嘅 ...

系統設計呢方面唔好,講真
例如我想改期,我係睇唔到有咩期(只睇到日子紅/綠但睇唔到咩時段),一定要入完個人資料,佢發現有booking,取消咗,至check到新期
咁我唔知有咩新期之時,其實我唔想放舊期,但系統唔俾

男爵府

去私家打

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

普通科門診係人常滿,但接種中心又常出事。

子爵府

社區有口罩送私家無

水晶宮

makm 發表於 21-5-11 08:09
普通科門診係人常滿,但接種中心又常出事。

有d接種中心係外判出去

首頁

尾頁

跳至