自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

搭地鐵時見到有位女士無戴口罩, 咁岩我有帶預備俾其他人用既口罩係身, 即刻搵出黎, 交俾個位女士

佢見到我俾佢時先知, 即刻話唔記得左戴

睇見佢個樣真係好突然, 唔係專登唔戴, 人點都會有錯漏丫

Haz-mama    發表於 21-6-28 13:04
funfun759    發表於 21-6-28 12:06
SiuBBee    發表於 21-6-28 10:29
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

公爵府

虎到金來勳章

好人好事.

circleda    發表於 21-6-28 12:58
la_source    發表於 21-6-28 09:51

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

miriam 發表於 21-6-28 08:57
搭地鐵時見到有位女士無戴口罩, 咁岩我有帶預備俾其他人用既口罩係身, 即刻搵出黎, 交俾個位女士

佢見到我 ...

我上次喺街都見到伯伯掩面驚惶失措咁走過,估計佢係忘記帶口罩咁返家中
放下自在

水晶宮

總有呢D人
家母就是例子
有次我同佢食完嘢,佢全程冇帶返口罩,我又失魂,直到比保安ee提先驚覺冇帶罩

侯爵府

有時真係唔記得,唔係有心唔戴

珍珠宮

善意
萬物皆空,因果不空

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

cattz288 發表於 21-6-28 09:01
我上次喺街都見到伯伯掩面驚惶失措咁走過,估計佢係忘記帶口罩咁返家中
...
佢就係你講既表情驚惶失措咁, 好彩我有戴俾其他人用既口罩
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

豬仔嘜 發表於 21-6-28 09:04
總有呢D人
家母就是例子
有次我同佢食完嘢,佢全程冇帶返口罩,我又失魂,直到比保安ee提先驚覺冇帶 ...
我都試過行出左門口先知, 跟住即刻返入屋戴返先出街

王國長老

moman1689 發表於 21-6-28 09:04
有時真係唔記得,唔係有心唔戴
好明白, 因我都試詔

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

miriam 發表於 21-6-28 08:57

佢見到我 ...

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

miriam 發表於 21-6-28 09:05
我都試過行出左門口先知, 跟住即刻返入屋戴返先出街

而家冇罩就好似冇著衫咁,總係唔志在

公爵府

回覆樓主:

上到車都唔知自己冇戴口罩咁失魂,佢唔覺好多人望住佢咩? 樓主好人

王國長老

豬仔嘜 發表於 21-6-28 09:07
慣左行出門口就拉好口罩, 呢個都唔知係好定壞習慣

伯爵府

豬仔嘜 發表於 21-6-28 09:07

大宅

我自己都試過唔記得戴。

水晶宮

回覆樓主:

我都試過,落樓看更提我!

伯爵府

2024年龍年勳章

我都試過落左街先發覺唔記得戴口罩,好彩個袋有,樓主好好人

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我試過去食野
坐對面個哥哥仔食完想帶返口罩
一拉斷繩 佢個樣即時O咀眼定定
我即刻比個口罩佢 佢萬分感激講左幾次多謝
我同佢講好小意思 佢話有次又係咁
佢掩住口鼻跑返屋企

edhepp    發表於 21-6-28 10:29
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

王國長老

mongng 發表於 21-6-28 09:10
我都試過落左街先發覺唔記得戴口罩,好彩個袋有,樓主好好人
我多事啫

首頁
12345...9

尾頁

跳至