自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

請問有無先人安放係呢到, 想了解一下情況.

珍珠宮

回覆 WChan 的帖子

想知咩
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

我舊年買咗一個位既使用權. 可以放兩個骨灰盅. 價錢全部都貼咗喺龕位內. 可免費留10日位, 決定咗就交支票簽約. 你可以上網站睇下要咩文件, 留位時帶去俾佢哋準備合約.

室內唔準點香, 亦只買佢哋提供既衣包.

水晶宮

webjen 發表於 21-7-29 16:12

想知咩

多謝你回覆!

想知道環境好唔好? 清明拜山會唔會好多人? 交通方唔方便?

水晶宮

RelaxHippo 發表於 21-7-29 16:21
我舊年買咗一個位既使用權. 可以放兩個骨灰盅. 價錢全部都貼咗喺龕位內. 可免費留10日位, 決定咗就交支票 ...

多謝回覆!!

你覺得果到環境好唔好? 園內安排 OK 嗎?

珍珠宮

環境算乾淨企理。屯門西鐵站對面有港鐵K巴去到青山村附近,k巴算方便。至於春秋二祭,我就答唔到,因為我係平日去的,一般估計都係多人吧。留意佢地唔係賣斷,有年期的!
我幾年前買,最平十幾萬,依家起碼貴兩成了。
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

WChan 發表於 21-7-29 16:31
多謝回覆!!

你覺得果到環境好唔好? 園內安排 OK 嗎?
我覺得環境唔錯. 比起有啲年期期既道觀, 寺廟; 因為佢年期新, 有lift, 有廁所, 方便行動不便既老人家, 只係行上去思親公園有條斜路. 個道觀唔大, 得幾層, 地下嗰層有冷氣, 最上嗰層喺供奉道教師祖, 拜太歲. 塊地係仁濟醫院, 同粉嶺蓬瀛仙館合辦. 佢有分幾個時段上位, 上位前同佢預約師父就得, 上位安排好過蓬瀛仙館.

水晶宮

webjen 發表於 21-7-29 16:49

環境算乾淨企理。屯門西鐵站對面有港鐵K巴去到青山村附近,k巴算方便。至於春秋二祭, ...

打過去問, 依家大概要廿幾萬, 到2056 年, 不過聽講所有骨灰龕堂都一樣有年期到 2047, 思親公園仲叫長D.

因為比較少聽過佢個名, 所以想多D 了解下.

水晶宮

RelaxHippo 發表於 21-7-29 16:51
我覺得環境唔錯. 比起有啲年期期既道觀, 寺廟; 因為佢年期新, 有lift, 有廁所, 方便行動不便既老人家, 只 ...

就係見到係仁濟醫院有份合辦, 感覺穩陣D. 因為佢比較新未聽過, 所以上嚟問下. 唔該哂!!!

珍珠宮

WChan 發表於 21-7-29 16:56
就係見到係仁濟醫院有份合辦, 感覺穩陣D. 因為佢比較新未聽過, 所以上嚟問下. 唔該哂!!!
...
係, 仁濟醫院係慈善機構, 有法例監管. 我上去簽約前要先睇一個video了解合約內容, 亦同我講明以後會喺入面再加建龕位, 室內唔准點香同只能買佢哋提供既衣包. 使用年期係幾間政府發牌既龕堂中最長既.

珍珠宮

WChan 發表於 21-7-29 16:53
打過去問, 依家大概要廿幾萬, 到2056 年, 不過聽講所有骨灰龕堂都一樣有年期到 2047, 思親公園仲叫長D.

...
你可以上去睇下環境先, 可以賣既龕位會貼價錢. 可以的話, 事先準備文件及副本, 如果睇中某個位, 留位時可以俾埋文件佢哋準備合約, 唔駛走多轉.

水晶宮

RelaxHippo 發表於 21-7-29 17:07
你可以上去睇下環境先, 可以賣既龕位會貼價錢. 可以的話, 事先準備文件及副本, 如果睇中某個位, 留位時可 ...

明白, 唔該哂!!!

男爵府

睛靈勳章

WChan 發表於 21-7-29 16:53

...

請問廿幾萬元的翕位,可放2個先人骨灰得嗎?

水晶宮

parrotking 發表於 21-7-29 18:33

我打去問過佢地d 位係可安放兩位先人

男爵府

睛靈勳章

WChan 發表於 21-7-29 18:35
我打去問過佢地d 位係可安放兩位先人

Thanks. 我收到有間「善X 」郵寄來的廣告, 雙位 $22萬起,搭單想問有冇人知這間如何呢

珊瑚宮

parrotking 發表於 21-7-29 18:33

可以, 買位時要俾埋名
不可以更改

男爵府

睛靈勳章

cbeyond 發表於 21-7-29 19:10
可以, 買位時要俾埋名
不可以更改

Thanks. 請問你有冇聽過果間「 善X」評價?我收到佢寄來的廣告,$22萬起雙位,唔知這間有冇伏

水晶宮

parrotking 發表於 21-7-29 19:05
Thanks. 我收到有間「善X 」郵寄來的廣告, 雙位 $22萬起,搭單想問有冇人知這間如何呢
...

係咪屯門,外面有個水池,有d西式果間?

佢地都係有牌合法,不過相比起上嚟,我感覺有仁濟醫院合辦呢間好似更穩陣d .

男爵府

睛靈勳章

WChan 發表於 21-7-29 19:22
係咪屯門,外面有個水池,有d西式果間?

佢地都係有牌合法,不過相比起上嚟,我感覺有仁濟醫院合辦呢間好 ...

係果間呀。咁仁濟辦的,信心會大d。 多謝你資訊。

水晶宮

parrotking 發表於 21-7-29 19:27
係果間呀。咁仁濟辦的,信心會大d。 多謝你資訊。

因為要放好長時間,感覺上有仁濟合辦既將來d野會合理合法d.

首頁

尾頁

跳至