美容扮靚

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

自己親身體驗,原本諗住減肥後會更靚,輪廓更好,但未知是年紀問題還是減肥過度令到面頰凹陷,耐冇見我嘅朋友仲以為我身體出現問題,而事實上只係減左廿磅,面上骨膠原好似冇哂,以前肥dodo面脹脹反而睇落young d, 但二選一:肥而精神、瘦而顯老,我情願揀瘦,要瘦廿磅我好難先做到,唯獨好似老左幾年

其實身邊好多朋友都開始打針,估唔到今次輪到我,打完半邊照鏡時見到脹番,個刻內心真係好開心,全面打左面頰虎紋,打完兩星期後皮膚有改善。

網上睇到有句野:小孩子先要選擇,我全部要哂!我開始有少少明白,也許要瘦又要精精神神,真係要作弊一下因為老公完全唔知我打咗針

複式洋房

Bellahkmama 發表於 21-8-3 21:18
自己親身體驗,原本諗住減肥後會更靚,輪廓更好,但未知是年紀問題還是減肥過度令到面頰凹陷,耐冇見我嘅朋 ...

介唔介意分享一下打針過程同埋邊間

子爵府

自己親身體驗,原本諗住減肥後會更靚,輪廓更好,但未知是年紀問題還是減肥過度令到面頰凹陷,耐冇見我嘅朋 ...

我都聽過d人減完肥要打針,因為面無肉
afford到就打啦
值架

象牙宮

減肥, 面瘦先.... 身體有冇瘦? 瘦了多少磅?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

咁你打左幾多支?

伯爵府

我都係,上年減完肥塊面好凹,不過我打sculptra

禁止訪問

大宅

Robinrobinrobin 發表於 21-8-3 22:04
我都聽過d人減完肥要打針,因為面無肉
afford到就打啦
值架
成塊面凹到俾人誤會我重病,我都覺得值得,唔想為左面脹番而增肥

大宅

dairyloo 發表於 21-8-4 10:24
咁你打左幾多支?
打左兩枝,面頰虎紋每邊一枝

333s    發表於 21-8-4 12:24

大宅

333s 發表於 21-8-4 07:59
減肥, 面瘦先.... 身體有冇瘦? 瘦了多少磅?
減左廿磅,全身都瘦面變凹左好多,減肥有好有唔好

象牙宮

Bellahkmama 發表於 21-8-4 12:09
減左廿磅,全身都瘦面變凹左好多,減肥有好有唔好

好利害, 減廿磅。怎減肥的?
原來, 面都會瘦。

我想減 10磅都難。 努力了減二磅。 bmi 標準了。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

Bellahkmama 發表於 21-8-4 12:08
打左兩枝,面頰虎紋每邊一枝

你有虎紋? 2針效果顯見嗎?
那里打? 

理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 21-8-4 12:25
你有虎紋? 2針效果顯見嗎?
那里打? 

咁既分別,我覺得明顯,兩邊每邊一針

大宅

回覆 333s 的帖子

你試下戒糖,食清淡會瘦得好快,加埋一星期要做3-4日運動,兩三個月就會瘦好多,去到一個樽頸位會減慢,但係一瘦咁多既代價係面會凹睇落老d

大宅

Bellahkmama 發表於 21-8-5 18:13

每邊1ml?面型靚左好多

子爵府

嘩,差好遠
你唔好再瘦番塊面喇,要搵下辦法keep住呢個after既狀態,好睇好多

禁止訪問

象牙宮

美女媽, 你此效果真的很自然。 收貨。
花費多嗎?

理性討論交流者。

象牙宮

Bellahkmama 發表於 21-8-5 18:16
回覆 333s 的帖子

你試下戒糖,食清淡會瘦得好快,加埋一星期要做3-4日運動,兩三個月就會瘦好多,去到一 ...

我減了無數年。至到 BMI 24.5 超標, 步行腳疼。
1月份, 每日步行。 6个月沒減過。

7月份, 完全戒糖。水果有吃。
減肥 進食次序法。(湯→蔬菜→蛋白質蛋豆魚肉)→全穀根莖類飯1拳头)。→水果

BMI 才跌少少。24
一星期做3日運動, 每日步行1小時。2个月減1kgs

理想減重 7-11kgs.... so difficult

Bellahkmama    發表於 21-8-6 19:23

理性討論交流者。

禁止訪問

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊