夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我們認識25年,結婚已15年,有1名12歲的孩子!過去幾年已經無sex, 我有問,佢話唔想。他話大多家庭也是這樣,我再以為是他太快軟不想做,我也没有强迫。也以為是吃生髮药家庭也是這樣。導至這問題。
他從來没有出去過夜不回家。假期都是家庭日。

我知道佢四年前在巴士衝返佢puppy love, 我也知道他們有出來見面。是因為我無意看到他們的WhatsApp 内容。我見到我丈夫跟她的對話是很温柔的。過了一段時間突然再看不到内容。我也沒有太在意。

但這三年,我們吵架多了。我也沒有想個他們的事! 但我跟丈夫還是因為兒子的事吵架,如讀書選擇學校等。

昨晚用他电腦download notes, 無意发現他們的archived 對話內容。包含在truck上xx,女穿上underwear 的照片的對話但圖片已删除! Kisses, 一齊出街,很想和對方make love等字句。

我心很痛,他為什麼这樣做?! 我昨晚整晚沒有睡好,今天返工現在上课。我想一陣回家跟他說清楚!
他們兩個都是已婚人,女的有3個小孩的,做護士! 点解佢兩個人可以咁樣做。

我今天一停下來便想返,佢其實對我態度越來越差,我卻嘗試忍耐,我真傻,白痴!

我們四年前夾$買樓,供完但我沒有名,一心如再買便甪我名俾少些tax.

我其實心有想過仔大些我們便分開,因為是感情便淡,但沒有想過是這樣子的!

之前我怕離婚影子及自己。但現在我突然好像什麼也不怕了。

我家姐叫我不要搬出來,層樓都無。但我可以仍跟他同床嗎?我可以當無事一起面對兒子嗎?

很煩惱,很不開心,我怎樣好呢!

大宅

bonbonchiu 發表於 22-1-3 19:05
我們認識25年,結婚已15年,有1名12歲的孩子!過去幾年已經無sex, 我有問,佢話唔想。他話大多家庭也是這樣 ...

去check 下離婚可以分到d乜嘢,你唔要你個仔都要,知道自己有咩籌碼先爆佢

piggy0101    發表於 22-10-4 01:05

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 bonbonchiu 的帖子

雖然層樓冇你名,但作為婚後居所,而你地又結婚多年,你一定至少有一半,你千萬不要搬,要搬也是賤男搬。你和仔繼續住,減少個仔生活變化,盡量減輕對個仔嘅影響。唔好攤牌住,先諮詢律師你有乜權益。你有狗男女出軌証據,攤牌時你C6可能有內疚,必須快刀斬亂麻。

子爵府

我們認識25年,結婚已15年,有1名12歲的孩子!過去幾年已經無sex, 我有問,佢話唔想。他話大多家庭也是這樣 ...

如層樓大機會分回一半,你留底出過首期証明!佢兩個都係賤!真係唔明小三send 情慾照就話正,你試吓老婆send張性感內衣俾佢睇就話你痴線!
你一定要同佢攤牌唔可以俾佢繼續咁落去!

大宅

唉 睇完你的post 我都難過。
婚姻出現問題好難繼續落去。。。

珍珠宮

我反而想問,佢放工回家放假家庭日,甘佢邊有機會偷食?

子爵府

PIGPIG朱 發表於 22-1-3 21:03

食 lunch,話返工其實請咗半日假,重可以話出外開會!

子爵府

早幾日喺電視節目“份工唔易做” ,就係去做時鐘房嘅 receptionist ,原來lunch time係最旺!

珍珠宮

wingyaumama 發表於 22-1-3 21:09
食 lunch,話返工其實請咗半日假,重可以話出外開會!

食lunch都偷食,真係好難接受

子爵府

飯前早走半小時,飯後遲返半小時,乜都夠啦!

呢啲急急腳,又有偷情感覺,D男人唔知幾鍾意呀!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PIGPIG朱 發表於 22-1-3 21:03

有d平日攞假
開完房只用清水沖涼
夠鐘扮放工返屋企交人
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 22-1-3 22:54
有d平日攞假
開完房只用清水沖涼
夠鐘扮放工返屋企交人

用清水沖涼都諗到好肚餓

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

PIGPIG朱 發表於 22-1-3 23:07
用清水沖涼都諗到好肚餓

我記得以前呢度有人講出嚟
話唔想有其他香味
咁會引起懷疑

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 22-1-3 23:08
我記得以前呢度有人講出嚟
話唔想有其他香味
咁會引起懷疑

甘呢d男人已經係老手,一發現都唔洗比佢機會佢了

珍珠宮

從文中感受到你們的情已淡,你也想等到小朋友大了就分開。不如就以平常心去看待,不要激動。

就算嬲都要扮冷靜,故意問下佢同那個女的仲有冇聯絡,佢最近點?問問下佢一定會不認數嘅。

但就要故意咁講,大家都結咗婚,大家都有家庭,有老公,你唔覺得好有問題嗎?既然你們仲有愛,不如我退出成全你們,不過佢老公知唔知呢?

一針見血,開門見山,等佢驚嚇下。反正也不想留戀這段婚姻情,不如提出早分開傷害少些。

至於層樓的問題,留給法庭處理。

大宅

回覆樓主:

有冇證據係手 留番d圖 whatsapp先

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

crystal媽咪 發表於 22-1-3 22:54
有d平日攞假
開完房只用清水沖涼
夠鐘扮放工返屋企交人
雖然不關事, 但望完呢句好dirty
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

複式洋房

昨晚放學回家我忍唔住問佢,有無同佢puppy love聯络,他先說無,我再問佢真係無?仍然是没有,我话其實我朋友話我知見到你們在街上及中環,他說已經很久以前的事。我堅持問最後一次佢仍然是否認。
我又再問佢我其實在車上拾過女仔長髮,佢話係其他朋友。
我問佢这幾年他是什麼解決的,他說自己打飛機。我哭了,他還問我為什麼。我說我心痛因他選擇講大話,佢又將話睇轉到我,話我這幾年態度差。仲话如果大家一齊唔開心就找自己喜歡的生活方式!不我無話說了去洗澡。

出來他已睡,我忍唔住send email俾佢attache個message file as proof.

我已決定離婚了,有沒有律師介紹,大约多少$。

寶石宮

kwhkwh 發表於 22-1-4 19:57
雖然不關事, 但望完呢句好dirty

本身出軌,同不同人xx都係好dirty

寶石宮

bonbonchiu 發表於 22-1-4 20:04
昨晚放學回家我忍唔住問佢,有無同佢puppy love聯络,他先說無,我再問佢真係無?仍然是没有,我话其實我朋 ...

若大家傾掂,去灣仔家事法庭,$12XX可搞掂

首頁

尾頁

跳至