潮流時尚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

公爵府

[太多廢話,RTWeAR二樓續]
喺各位團友FF做大鱷之際,帶大家返返上水面先
1. 首先一定要推介呢條超靚色Le Becanes 70x70,好清新,呢個柔和色調好有細個時D日本文具信紙style(00後的團友一定有儲過信紙吧)。另外可以留意埋CH jm嘅薄紗款 (其他買到嘅SS22巾已經係scarves果邊#1353樓分享過).
2. Royal loafer: nude拼黑有少少cc sling back影子,omggg! 完全令我中劇毒!本身抗拒大H logo, 呢款個H扣用咗保護色(matte黑色扣好特別), 痴住個黑色底So Black咁,低調好多
3. Confettis Bracelet: SA力推, 話因為有塊rose gold所以好抵喎,呢條好清, 幼幼地可以stack住戴, 撞下apple watch又得, 係大倉未到shop, 下次pick up再補實物圖 (續)

gt1209    發表於 22-1-18 13:55
hello_Yandiga    發表於 22-1-17 12:11
每日笑一笑    發表於 22-1-17 11:52
wcpcelia    發表於 22-1-17 09:34
ada0707    發表於 22-1-17 09:22
pymame    發表於 22-1-16 23:29
Cheuk2012    發表於 22-1-16 21:56

公爵府

回覆樓主:

4. RTWeAR : (註:為配合下MJ jm個”買衫送袋”theory, 放個舊袋出嚟做下佈景板)上星期SA又約我試吓D新返款,keep起咗幾件,今日trunk show可以pick up, 之前好幾位jm都買左呢set團服所以都無咩好介紹. 不過如果大家想買吓RTWeAR 但又唔想重錘出擊,呢D一萬蚊以內, 易carry又timeless嘅top係好選擇, 要再次強調H d 100% cashmere top 係非常暖, 薄薄地一件香港夠晒, Uniqlo都有100% cashmere top但著過就知完全兩回事 (另外前兩日CH jm分享果啲tee都好值得入手)
5. Grand Theatre Twilly: 好襯nata
6. 利是封x4,比阿媽派返比自己,恭喜發財

好,香燒完了,time’s up, 係咁先。

Happy Shopping!

hello_Yandiga    發表於 22-1-17 12:11
pymame    發表於 22-1-16 23:29
LittleApeach    發表於 22-1-16 20:23

伯爵府

Miyazaki 發表於 22-1-16 13:50
4. RTWeAR : (註:為配合下MJ jm個”買衫送袋”theory, 放個舊袋出嚟做下佈景板)上星期SA又約我試吓D新返 ...

團長又帶靚靚Nata出嚟引人呢,燒到我著晒喇,而且條twilly都好吸引啊~
70 scarf原來有呢隻粉藍色架?!又係好靚喎!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

喂呀~~~
我exactly又係等緊呢條70x 70呀~~
好靚呀~~~~

珍珠宮

好媽媽勳章

對鞋好靚呀 一直都想買鞋,但款已經少,我仲35(其實35都偏大),好難買到

伯爵府

對鞋好靚

侯爵府

JM 你身型好靚,睇幾次你矇面outfit, 都覺得你著H 好好睇~ 感覺你係屬於清麗型嘅JM
E+條bracelet 咩價位吖?呢條其實好清好好睇㗎!
至於個Nara KB, 加埋條twilly, 真係好靚,好有仙氣!

侯爵府

件黑白cashmere top, 我都有試,但冇你着得咁好睇,個腰位撐開唔好睇,忍痛放棄t shirt 更加唔知點解着到變貼身款。
呢年幾體重管理不善,來年我要佛系減肥,希望可以carry 到未來H嘅rtw

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 22-1-16 13:50
4. RTWeAR : (註:為配合下MJ jm個”買衫送袋”theory, 放個舊袋出嚟做下佈景板)上星期SA又約我試吓D新返 ...

最靚既cashmere top都比你入晒了
work hard PLAY hard

男爵府

blackypurin 發表於 22-1-16 14:26
對鞋好靚呀 一直都想買鞋,但款已經少,我仲35(其實35都偏大),好難買到
...

我係大腳八,要著39 or 39.5(視乎鞋型)。好少機會隨意咁試到H 鞋,通常要留先有,少咗好多款可以上腳慢慢揀。

團長呢對鞋我近呢一星期開始見多咗分享,覺得都好靚(低調奢華有details )。可惜之前請SA 留咗白色油邊款,遲啲再諗呢個款先!

順便請教下,係咪新loafer 鞋要去打底先至唔冼?

子爵府

Miyazaki 發表於 22-1-16 13:49
1. 首先一定要推介呢條超 ...

正呀 又有靚野睇

估唔到咁快有番啲靚銀器買
依條Bracelet平平地 粗帶幾好

Royal Loafer 低調得黎 又特別過其他淨色款
good pick

條twilly帶啲糖果色 岩晒00後
又好襯nata
見得你個靚靚nata多
搞到我都好想要個nata色既袋

大宅

圖2條scarf 好靚呀 想問個名係?
唔知store 仲會唔會有呢

男爵府

Grand theater twilly 好靚呀

大宅

上星期入手咗呢對loafer,一見就心心眼。有碼即時帶走,SA話係好好襯的配色,錯過下次未必搵得返。

珍珠宮

回覆樓主:

動L JM又買到咁多正野
睇黎好快就見到你分享2022既包包

大宅

JM件件都好吸精

男爵府

上次sa難得揾到依對鞋俾我,但係我turn down咗因為心中最想要白色,依家見到動L jm嘅靚靚上腳圖,我後悔了

公爵府

ChristyHayden 發表於 22-1-16 14:21
團長又帶靚靚Nata出嚟引人呢,燒到我著晒喇,而且條twilly都好吸引啊~
70 scarf原來有 ...

㖿,好快到你啦,到時望自己果個啦
Yeah 70呢個色好好睇,SA話今季好多70都好靚,未返齊啦

公爵府

nakiinei 發表於 22-1-16 14:25
喂呀~~~
我exactly又係等緊呢條70x 70呀~~
好靚呀~~~~

You have great taste, baby

公爵府

blackypurin 發表於 22-1-16 14:26
...

都係咁啱有我size咋,真係好靚

首頁
12345...6

尾頁

跳至