自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

香港就係鐘意買外國d貴貨,而家要大量使用,條數唔襟計,
知唔知有咩國產新冠測試劑?獲官方批准的

謝謝

珍珠宮

ic310 發表於 22-2-9 14:44

如果你有外國親友的話,可以問一下他們。

我記得英國,澳洲的官方快速抗原檢測劑當中都含有中國製造的產品。

水晶宮

2024勳章

有一隻叫iheath,美國剛同中國簽左13億美元購買合同

珍珠宮

回覆樓主:

例如呢款浙江杭州製造的檢測劑,就在美國廣泛使用。

疫情期間,美國最唔敢制裁就系呢d中國企業。

水晶宮

2024勳章

平平常常 發表於 22-2-9 15:29
例如呢款浙江杭州製造的檢測劑,就在美國廣泛使用。

疫情期間,美國最唔敢制裁就系呢d中國企業。

但而家要點先買得到?

珍珠宮

回覆樓主:

去年英國舉辦七國領導人峰會,英國公營醫療體系NHS所提供的都系中國製造的檢測劑。

https://udn.com/news/story/122227/5531328

子爵府

多謝各位,可惜香港好似都冇乜人賣,似乎都係要買indicaid
之前d咩醫學會仲叫政府資助每人3000蚊做1次檢測

珍珠宮

czl115 發表於 22-2-9 15:33
但而家要點先買得到?

甘我就暫時唔清楚。

但系香港特首都唔蠢,識得請求中央政府支援供應檢測劑(因為全球疫情緊張,外國生產力不足,唯獨中國疫情控制得好,影響最少,資源供應最充足)。近日香港甘樣疫情爆發,應該都好快有得派發。

la_source    發表於 22-2-9 15:40

水晶宮

2024勳章

平平常常 發表於 22-2-9 15:39
甘我就暫時唔清楚。

但系香港特首都唔蠢,識得請求中央政府支援供應檢測劑(因為全球疫情緊張,外國生產 ...

我上淘寶京東都無見到有賣
萬能的淘寶也不萬能了

珍珠宮

回覆樓主:

英國本土檢測劑製造商不成氣候,唔少都不達標準。

英國檢測劑係依賴兩家中國企業的產品。

附圖的中文報導底部有開名,僅供參考。

珍珠宮

czl115 發表於 22-2-9 15:42
我上淘寶京東都無見到有賣
萬能的淘寶也不萬能了

甘內地係無呢個需要喔。

我過年前見過美國派發比國會議員個款中國製造KN95口罩,淘寶有賣家寫明可以發貨去外國。

珍珠宮

ic310 發表於 22-2-9 15:38
多謝各位,可惜香港好似都冇乜人賣,似乎都係要買indicaid
之前d咩醫學會仲叫政府資助每人3000蚊做1次檢測
...

全世界都有d人係想乘機發財。

大宅

回覆樓主:

大家可以屎左條心啦, 岩岩問完群友, 國內無自己檢測呢樣野, 你有咩問題都要去持定地方做測試

子爵府

正想落單比錢買indicaid $120好彩剛好見到華記post,$80蚊另一隻,可以入多幾隻
https://www.youtube.com/post/UgkxfgVUfgj67RvRHIKn5Cg5RWckSLbtIT_9

珍珠宮

回覆樓主:

原來浙江出口檢測劑佔全國出口總值過半!好強大的企業。

呢家企業產品得到唔少外國機構認證,希望香港有資格的代理商會引入香港供應。

子爵府

又發現到$299, 5 套比較便宜 歐盟CE認證,而家中央出手支援,需求可能有變化
https://www.freightamigo.com/product/diasia-covid-19%E5%BF%AB%E9%80%9F%E6%8A%97%E5%8E%9F%E6%AA%A2%E6%B8%AC%E8%A9%A6%E5%8A%91%E7%9B%921%E7%9B%925%E6%AC%A1%E6%AA%A2%E6%B8%AC%E8%A3%9D/?lang=zh-hant&utm_source=website&utm_medium=facebook&utm_campaign=campaign_covidetester_fbtraffic_202202&fbclid=IwAR30Xe4dJmBm4XkwSxMPEc8OQ9YbGF6kyEmTIDIEDwjmf_0MmbGZiIFFQoY

大宅

ic310 發表於 22-2-11 05:43
又發現到$299, 5 套比較便宜 歐盟CE認證,而家中央出手支援,需求可能有變化
https://www.freightamigo.com/p ...

謝謝,已買(emoji),不知幾時會送到(emoji)

男爵府

ic310 發表於 22-2-9 14:44

英國市民是用這款,免費到郵局領取,每次7劑,自己檢測到陽性向nhs報告,留在家中隔離,直至陰性兩天後可以免除隔離,我侄仔由發現到陰性,九日後可以返學。

子爵府

vincymama 發表於 22-2-11 07:48
英國市民是用這款,免費到郵局領取,每次7劑,自己檢測到陽性向nhs報告,留在家中隔離,直至陰性兩天後可 ...
英國郵局定香港郵局有得攞?

伯爵府

回覆樓主:

香港郵局都有.但嘥氣. 一間得果5~60盒. 你永遠都拎唔到. 一盒仲得一次試劑

首頁

尾頁

跳至