網購天地

跳至

首頁

尾頁

公爵府

想入貨了
想問5/20 係咪有大啲既折?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

618應該有,等唔等到

翡翠宮

回覆樓主:

等618玩京東,希望有199減100券搶

公爵府

oceandeepsea 發表於 22-5-6 17:35
618應該有,等唔等到

仲以為520 有添

翡翠宮

回覆樓主:

平時都有折架,每月28號我都用DBS淘寶400減40。
只不過我通常買虛擬商品,例如4月28我就買咗京東e卡,喺京東慢慢用,變相再打9折。

翡翠宮

lyh80115 發表於 22-5-7 00:38
平時都有折架,每月28號我都用DBS淘寶400減40。
只不過我通常買虛擬商品,例如4月28我就買咗京東e卡,喺京 ...

剛買咗包米,用咗9折購入嘅其中¥30京東e卡,尾數2.37用京東mastercard找數,因為6號用京東mastercard,月中回贈多¥50運費券,咁我啲運費券就會源源不絕得到補充,繼續隨意香港包郵,慳運費都慳唔少架!

珊瑚宮

mypineapple 發表於 22-5-7 00:16
仲以為520 有添

個別都可能有既,以前記得好似有咩節日都有,但618,應該係雙11前一次大型d既減價,即係一年預起碼有2次

我習慣係睇定先,岩既收藏左,得閒就睇下個價格有無變動

我已經睇定小米牙刷,麗聲雙鬧鐘,EKO液體器(買第3個)諗住裝洗潔精

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 22-5-7 08:39
個別都可能有既,以前記得好似有咩節日都有,但618,應該係雙11前一次大型d既減價,即係一年預起碼有2次

...

牌子貨當然要去京東格下價,小米T700而家已經可以¥239香港包郵,有7日保。

有京東mastercard付款再有滿¥200減¥20。

珊瑚宮

lyh80115 發表於 22-5-7 09:28
牌子貨當然要去京東格下價,小米T700而家已經可以¥239香港包郵,有7日保。

有京東mastercard付款再有滿 ...

會呀,為左自己荷包著想,京東都會收藏埋既,淘寶小米官方,唔知點解依家買到,以前要用私集先得

不過我唔係單買一樣,同唔急,想睇下618幾銀,麗聲雙鬧鐘係京東搵唔到,比較麻煩,到時618都係要計數,睇下點買先拎到好優惠

同埋淘寶個官方fb有時都會放d有條件既限時限額code,係可以額外再減

珊瑚宮

回覆樓主:

依個京東好似無,同埋個EKO自營得垃圾桶,官方店就有,但唔係自營既未買過,同埋咁分覺得好亂咁,成個配套好似無淘寶做得咁好

如果所有買既野都有自營,先有優勢

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 22-5-7 09:40
依個京東好似無,同埋個EKO自營得垃圾桶,官方店就有,但唔係自營既未買過,同埋咁分覺得好亂咁,成個配套 ...

熟悉咗又唔會亂,非自營你當佢天貓、淘寶咁睇就得,一樣可以集運過嚟;京東官集服務麻麻,咪用私集。但須知道京東官集集運1.51至2kg只係¥1運費

至於呢個鬧鐘,自營係有,不過廣東倉無貨,要由外省調貨,以致不能直送香港,轉用私集就買到。搭件湊單貨打9折,埋單¥142。

因為自營,可以用前面平價淘嘅京東e卡。

珊瑚宮

lyh80115 發表於 22-5-7 10:08
熟悉咗又唔會亂,非自營你當佢天貓、淘寶咁睇就得,一樣可以集運過嚟;京東官集服務麻麻,咪用私集。但須 ...

個問題係我好麻煩,唔鐘意用私集,我唔多鐘意俾太多個人資料,所以用官集,同支付寶或八達通比錢,唔用信用卡,如果amazon都可以用支付寶,都唔想用卡

你點搵到,我係見得麗聲自營,另一間係麗聲天時,依間應該唔係官方,只係專賣店,係咪要將個收貨地址轉左唔係香港先搵到,如果咁咪好麻煩

其實淘寶有間有好多精工鬧鐘,唔係官方店,好似仲多過香港睇,如果係香港要睇晒咁多精工未必有可能

珊瑚宮

回覆樓主:

就係依間,好鬼多,唔買睇下都好開心,睇淘寶可以消磨時間

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 22-5-7 11:26
個問題係我好麻煩,唔鐘意用私集,我唔多鐘意俾太多個人資料,所以用官集,同支付寶或八達通比錢,唔用信 ...

私集都無乜個人資料畀佢嘅,人名、電話,地址可以用自取點。我用開間越豐可以用香港支付寶同香港微信付運費。

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 22-5-7 11:26
個問題係我好麻煩,唔鐘意用私集,我唔多鐘意俾太多個人資料,所以用官集,同支付寶或八達通比錢,唔用信 ...

我用圖片搵 ,好快見到有自營,但外省倉。

珊瑚宮

lyh80115 發表於 22-5-7 12:07
我用圖片搵 ,好快見到有自營,但外省倉。

如果無圖咪搵唔到

千色有,9折都幾貴

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 22-5-7 18:25
如果無圖咪搵唔到

千色有,9折都幾貴

搜尋後改大陸地址,就可以睇埋唔送香港嘅貨。

珊瑚宮

lyh80115 發表於 22-5-7 23:17
搜尋後改大陸地址,就可以睇埋唔送香港嘅貨。

意思係咪,用香港地址搜尋麗聲鐘,之後再用大陸地址搜尋麗聲鐘,先可以睇到晒所有麗聲鐘既貨品?

定係好似淘寶咁,唔使轉地址都可以全部睇晒,只係某d貨品唔送香港,先需要轉大陸地址

翡翠宮

oceandeepsea 發表於 22-5-8 08:25
意思係咪,用香港地址搜尋麗聲鐘,之後再用大陸地址搜尋麗聲鐘,先可以睇到晒所有麗聲鐘既貨品?

定係好 ...

自營喺全國有好多個倉庫,搜尋會跟據送貨地址顯示,設為東莞地址就顯示運到東莞嘅商品,如此類推。
如果香港搜唔到,又唔介意用集運,咪改為用東莞/深圳去搜。

珊瑚宮

lyh80115 發表於 22-5-8 15:30
自營喺全國有好多個倉庫,搜尋會跟據送貨地址顯示,設為東莞地址就顯示運到東莞嘅商品,如此類推。
如果香 ...

請教如果東莞地址搵到有自營出售,咁係咪都係直送東莞地址,當係大陸銷售,咁用香港地址買既保障,係咪唔會再有?

首頁

尾頁

跳至