自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

伯爵府

針對現時於社交媒體上備受關注、於昨天(2022年5月22日)發生之大型擺設損壞一事,本公司為免有人散播謠言,誤導視聽,現作以下聲明:

- 我司在該事件發生時已經即時處理並在雙方同意下徹底解決,處理方法亦是由事主主動提出;

- 就有關擺設的售價,該大型擺設實為首版印刷之原型品,官方之預售價格為 $52800,原型品之成本涉及多方面的費用,包括版權及設計、研發及打造模具、擺設的加固包裝費及運輸費等。而該擺設僅作觀賞之用,並沒有承受壓力的韌性。其同款產品之25cm版本為$1180。我司並沒有收取多於該貨品之售價;

- 該擺設從去年11月開始已於現位置展示,其間並沒有為客人帶來任何不便。我司亦會重新審視所有擺設的展示安全。

有鑒於事件至今已為雙方帶來不必要之輿論壓力,我司將主動聯絡事主跟進事件。
我司將會汲取本次經驗,避免同類事件再次發生,繼續致力成為大家喜愛之玩具平台。
最後,十分感謝各位市民對此事之高度關注,並在此呼籲各位市民,為事主的隱私,避免轉發含有個人資料的任何訊息。

kkplus

https://www.facebook.com/kkplusselection/

男爵府

kwokdicken 發表於 22-5-24 01:00
針對現時於社交媒體上備受關注、於昨天(2022年5月22日)發生之大型擺設損壞一事,本公司為免有人散播謠言 ...

即係點,店舖擺放沒有問題?

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

男爵府

剛睇左
上年隻公仔仲有野圍住
咁貴同空心,唔應該咁擺,我相信真係賣唔出等人撞
網上話已經係第四單(唔知係咪真)

翡翠宮

回覆樓主:

11月時有圍欄隔開喎

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

公關災難。姐係個客主動話賠就大哂,仲話冇收多你,黑店

la_source    發表於 22-5-24 12:01

珍珠宮

點解我司黎司去

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

唔信由事主主動提出, 你店員嗰個咁嘅手勢出賣咗佢啦
總有離別的時候

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

mcs74 發表於 22-5-24 01:04
點解我司黎司去

係囉, 好自我中心... 本公司咪本公司囉, 我咩司... 我司係咪現代寫法?

子爵府

回覆樓主:

快d執粒

伯爵府

Chowying 發表於 22-5-24 01:06
唔信由事主主動提出, 你店員嗰個咁嘅手勢出賣咗佢啦
個手勢潛台詞似是說, 終於等到!

侯爵府

畀面勳章

blackgarlic 發表於 22-5-24 01:07
係囉, 好自我中心... 本公司咪本公司囉, 我咩司... 我司係咪現代寫法?

應該係搵律師傾過後出的稿,所以用詞才會咁

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

kwokdicken 發表於 22-5-24 01:00
針對現時於社交媒體上備受關注、於昨天(2022年5月22日)發生之大型擺設損壞一事,本公司為免有人散播謠言 ...

出呢篇聲明爆發更大公關災難 無得頂。擺明老屈人哋,仲講到自己無問題好大方。

伯爵府

覆得好串吓,一嚟就「為免有人散播謠言,誤導視聽」,第三點完全冇必要,睇完印象更差。個聲明又救火又淋火水…

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

越澄清越樣衰

伯爵府

係咪聯絡果位家長比返3萬幾蚊佢先?

大宅

回覆樓主:

睇整跌過程條片,個公仔擺放本身已經有問題,輕輕一挨就跌

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

仲死撐

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

blackgarlic 發表於 22-5-24 01:07

寫我司係ok既,不過唔係official聲明

點解唔講係咪已經發生過4次
放下自在

伯爵府

公關災難。

首頁
12345...15

尾頁

跳至