自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

我諗呢啲家庭瑣碎事,只有屋企嘅女主人 才明白 ,事源屋企個雪櫃,有少少問題, 已經整返好,但係我老公堅持話要買過一個新及由老公全權負責。 我好期待個新雪櫃的來臨。
點知今日個雪櫃送到嚟!!!我真係有啲暈嘅感覺!
個雪櫃畀之前嗰一個矮咗5寸, 個比例完全係縮水版。佢淨係度個位啱尺寸放便可, 冇諗過其他。
係而家咁嘅環境,屋企要放多小小雪藏食物 ,夠位擺梗係買個大啲嘅雪櫃,或者會另外買一個冰箱放嘢。
你點會估到佢 ,走去買個細啲嘅雪櫃, 佢淨係答我一句冇辦法都買咗。 如果,我再同佢講,就只會鬧交。我而家屈住好辛苦 ,求安慰

2015PY    發表於 22-8-27 22:47

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

唉, 明既, 理解既, 真係欲哭無淚的感覺, 心頭如有重野壓下, 透不過氣, 但又不能出聲發脾氣。人家的心意, 不是你想要的。
可否加少少錢聯繫店家更換?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

又真係好忟喎,唔咪一齊去睇去揀架咩? 佢自把自為買?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

唔使同佢講咁多,自己買多個細雪櫃仔表示抗議

大宅

回覆樓主:

雪櫃呢啲咁重要嘅嘢,真係唔可以比男人話事,唯有雪櫃啲存貨都斷拾離啦

ccysj01    發表於 22-8-27 19:18

男爵府

李豆豆 發表於 22-8-27 15:32
又真係好忟喎,唔咪一齊去睇去揀架咩? 佢自把自為買?

就係冇,我話唔使買的。
激死我了。

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實整好咗,仲駛乜買新 以後買傢俬和電器,最好一齊買,男人有時粗心大意,用家先清楚實際需要。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

bigbigwing 發表於 22-8-27 15:35
雪櫃呢啲咁重要嘅嘢,真係唔可以比男人話事,唯有雪櫃啲存貨都斷拾離啦
...

冇錯,呢d 野絕對唔可以比C6 全權安排,C6 幫我揀完度完都要我首肯先敢去比錢

男爵府

完全明白你感受,我諗我會癲,仲要對幾年,所以我唔會比其他人全權負責,一定要參與
「換個角度,自然有出路。」

珍珠宮

回覆樓主:

考慮買多個細雪櫃,我屋企係一大一小雪櫃。

男爵府

畀面勳章

mkmama21 發表於 22-8-27 15:27
我諗呢啲家庭瑣碎事,只有屋企嘅女主人 才明白 ,事源屋企個雪櫃,有少少問題, 已經整返好,但係我老公堅 ...

你唯有咁諗,雖然係細咗,起碼佢會度尺放得落,我見有啲真係唔會度,買咗返去放唔落又拆咗箱冇得換,慘好多
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

子爵府

回覆樓主:

我明,俾著我,都一定火

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我諗呢啲家庭瑣碎事,只有屋企嘅女主人 才明白 ,事源屋企個雪櫃,有少少問題, 已經整返好,但係我老公堅 ...

下次買家庭用品一定要跟足 千萬唔好信哂男人 唔係佢哋用,佢哋真係唔會諗清楚

子爵府

完全明白樓主既崩潰
雪櫃啱位只會買最大既size,冇乜理由買細咗,仲要用幾年….

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

買個冰櫃!

水晶宮

既然冇嘢輸

我會試下問商户可唔可以加錢換過另一個

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

明白你感受,呢啲情況真係好激氣,以後唔好俾佢全權負責啦...

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

陰功咯,齋睇文字都感受到樓主嗰種無奈,以後千祈唔好指意男人處理家事

珍珠宮

回覆樓主:

舊果個掉左了嗎?

未掉就兩個雪櫃都用

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

新呢個送俾奶奶,再買個自己啱用嘅

首頁
12345...7

尾頁

跳至