自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

Del

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

你要坐私家櫈先可以~
你提出問題, 佢既回覆係咩?
咁你另一半一直都無傾過呢個問題?

珍珠宮

佢自己陪老人食咪得囉,點解你都要去?你嘅痛就唔係痛?咁就要離婚?你同佢講再郁啲叫離婚就即離。

大宅

stagea 發表於 22-9-18 11:20
你要坐私家櫈先可以~
你提出問題, 佢既回覆係咩?
咁你另一半一直都無傾過呢個問題?
平時外出食飯要坐有椅背較硬的椅子,一般食肆都有選擇,而且每次同朋友食飯都唔會坐太耐,最多一個鐘同埋我會同朋友講我嘅情況,食完行吓傾。但同另一半長老食飯要坐兩個鐘。有同佢講過情況,而且我同佢出去食飯我都會揀凳坐。但同另一半長老食飯冇得揀。

大宅

daijuju 發表於 22-9-18 11:21
佢自己陪老人食咪得囉,點解你都要去?你嘅痛就唔係痛?咁就要離婚?你同佢講再郁啲叫離婚就即離。 ...
佢話佢鐘意一家人齊整食飯。

伯爵府

回覆樓主:

唔食飯都要離婚? 睇嚟你地平時感情都係麻麻喎,呢個係咪借口嚟?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你情況都好嚴重喎!

伯爵府

談玥 發表於 22-9-18 11:15
腰椎曾做手術,現在感覺機能退化,每星期要做一次物理治療,不能坐太耐,也有坐一些有椅背及硬度合適的椅子 ...

有好多人用自己以前嘅經歷去評論或忽視另一個人所受嘅痛楚 , 我見過有夫妻係咁, 另一半唔理解,仲要畀說話個病者聽 真心唔明點解對另一半會咁冇同理心

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

如果咁樣就提出離婚, 咁我會離...唔想再糾纏了...

大宅

RT 發表於 22-9-18 11:28
唔食飯都要離婚? 睇嚟你地平時感情都係麻麻喎,呢個係咪借口嚟?
呢個問題都困擾左好多年,另一半常常要食飯,唔單只大時大節,佢家人生日又食,冇端端又話食,只要唔食,佢就嬲。感情都被消磨左好幾年

大宅

談玥 發表於 22-9-18 11:15
腰椎曾做手術,現在感覺機能退化,每星期要做一次物理治療,不能坐太耐,也有坐一些有椅背及硬度合適的椅子 ...

我第一個諗到嘅想法係:可唔可以帶一啲背靠或者椅子坐墊出去做支撐?

公爵府

談玥 發表於 22-9-18 11:26

比我唔會去 唔去 咁都要離 咁就離囉 仲乜要迫我就佢

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

點解你另一半漠視你身體狀況和感受?佢覺得係借口定點?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

談玥 發表於 22-9-18 11:24
平時外出食飯要坐有椅背較硬的椅子,一般食肆都有選擇,而且每次同朋友食飯都唔會坐太耐,最多一個鐘同埋我 ...

你另一半, 無回應過你既問題? 一句都無出過聲咩?

即係一直你自己外出係可以安排到時間同硬櫈, 個問題就解決左, 咁你同長老食一個鐘, 去行下先囉, 等佢地食飽再一齊走, 又得唔得?

大宅

lojo11 發表於 22-9-18 11:31
如果咁樣就提出離婚, 咁我會離...唔想再糾纏了...
當時我都決定離,後來一句話會體諒,我就冇進一步

珍珠宮

談玥 發表於 22-9-18 11:26

叫佢睇心理醫生,似控制狂。唔睇咪離婚。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

遲到早退得唔得?

老嘅唔識做,後生嗰個只顧自己,如果係我唔會忍,佢自己一家人食飽佢,唔顧你感受嘅家人我唔會要囉!

伯爵府

佢完全唔理你嘅腰痛喎

之後仲點互相照顧?

大宅

cy101 發表於 22-9-18 11:32
點解你另一半漠視你身體狀況和感受?佢覺得係借口定點?
佢眼中只有父母離開佢先痛

琥珀宮

有能力就離,朋友仲好過佢!

首頁
12345...11

尾頁

跳至