自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

今日一家外出食完飯行超市掃貨、阿仔問我記唔記得、食開隻米幾錢包?

我話唔記得喎!佢話:甘你有咩記得架?

我答:淨係記得、你每個月有冇比家用~

大宅

回覆樓主:

妙問妙答

btw 囝一個月比幾多%的人工做家用?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

大力大力 發表於 22-9-18 14:37
今日一家外出食完飯行超市掃貨、阿仔問我記唔記得、食開隻米幾錢包?

我話唔記得架、佢話:你有咩記得架? ...

公爵府

持家有到… 亞仔

水晶宮

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我今個月又係差啲唔記得咗阿女畀家用我~後尾早邊日先醒起追返佢

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我話唔記得喎!佢話:甘你有咩記得架 ...

神回

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

呢句通常係C6問我

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

stephanielaw 發表於 22-9-18 14:56
妙問妙答

btw 囝一個月比幾多%的人工做家用?

初時25%、2年加了錢次人工、他當然唔講加多少、家用是加了、但比例追不上加幅~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

大力大力 發表於 22-9-18 18:59
初時25%、2年加了錢次人工、他當然唔講加多少、家用是加了、但比例追不上加幅~
...
有得俾已經算好好了, 仲要追加幅
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

水晶宮

appleyuen 發表於 22-9-18 16:38
我今個月又係差啲唔記得咗阿女畀家用我~後尾早邊日先醒起追返佢

我會mark低係行事歷,每個月尾提亞囡交家用

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我兩個仔,一個1號畀家用,一個16號畀家用,好彩識得自動自覺
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

公爵府

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

我女仲讀緊書,但有返PT ,佢出糧就自動入晒落我戶口,叫我分配佢幾多錢駛。
俾咗生活費佢後,淨低就係俾我家用,我全部儲起晒,留嚟將來佢用。

大宅

大力大力 發表於 22-9-18 18:59
...

25% 係一齊食住用的家用?

水晶宮

大力兄今日好幽默! 冇去釣魚?

伯爵府

我唔使記得,叫佢做左自動轉帳攪掂

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

brother4 發表於 22-9-18 19:35
大力兄今日好幽默! 冇去釣魚?

星期五出擔杆島、快艇即日來回、得5條魚仔~

.
attach0/tmp/phpPIWJ5U
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至