網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛湊好單滿200,但只減12運費.

問了cs 話9月初開始更新免郵活動.

男爵府

Noire 發表於 22-10-7 20:28
剛湊好單滿200,但只減12運費.

問了cs 話9月初開始更新免郵活動.

唔怪得知搞來搞去都要運費. 另外仲發現而家京東買口罩變咗計體積. 我買開一袋100只, 而家兩袋竟然計超過5KG重.

我住種花家

侯爵府

2024年龍年勳章

sheenaho 發表於 22-10-7 22:21
唔怪得知搞來搞去都要運費. 另外仲發現而家京東買口罩變咗計體積. 我買開一袋100只, 而家兩袋竟然計超過5 ...

唔係化100隻口罩 長度 闊度 高度點成到5kg

男爵府

kerotan 發表於 22-10-7 22:34
唔係化100隻口罩 長度 闊度 高度點成到5kg

我特登去磅下, 一包10個重36.7G, 一袋有10包, 總重約370G. 可能個大袋裝得鬆散, 唔pack 得實, 所以比京東有機可乘.

主要可能唔想運HK, 我睇過如果只運國內, 就計番實重, 一改HK地址就計體積.

我住種花家

侯爵府

2024年龍年勳章

sheenaho 發表於 22-10-8 09:56
我特登去磅下, 一包10個重36.7G, 一袋有10包, 總重約370G. 可能個大袋裝得鬆散, 唔pack 得實, 所以比京東 ...

我都有印象試過買三包薯片要收廿蚊運費。
但買薯片加其他一大堆嘢又唔覺咁貴運費 ,總之每次都要好仔細好仔細睇清楚才好結算

大家多啲交流分享吧
京東比以前都少咗優惠券神券活動價了,如再多不便利因素,只有減少買

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

找到有関資料
attach0/tmp/phpQVeb0i
attach1/tmp/phpngXC2v

男爵府

sheenaho 發表於 22-10-7 22:21
唔怪得知搞來搞去都要運費. 另外仲發現而家京東買口罩變咗計體積. 我買開一袋100只, 而家兩袋竟然計超過5 ...

原來會計體積. 吾怪得之前睇吸塵機收4.xkg 啦. 最後我在淘寶買,平過佢重199 包郵到香港.

其實京東大部份都貴過淘寶,有免郵先湊夠200幫佢買. 琴晚張單見要運費最後都吾落單.

有冇用過淘寶199 包郵? 真係好抵,特別係重貨.我買過啞鈴4kg + 4層置物架,再加其物品.果件貨起碼6-7kg. 如果要比運費要幾十蚊.

翡翠宮

Noire 發表於 22-10-8 13:15
原來會計體積. 吾怪得之前睇吸塵機收4.xkg 啦. 最後我在淘寶買,平過佢重199 包郵到香港.

其實京東大部份 ...

自從貓超收檔,京東包郵力度都細咗好多,續重又加到¥8/kg,少咗競爭就少咗優惠。現時靠每月¥220運費券都夠自己買日用品 ;以前係可以幫埋朋友買米

男爵府

其實京東大部份 ...

淘寶199包郵我成日用. 好抵. 幫襯京東係因為有D貨可以喺自營旗艦店買, 覺得穏陣D, 例如口罩, 堅果. 而家冇辦法只能減少幫襯.

我住種花家

翡翠宮

sheenaho 發表於 22-10-8 20:32
淘寶199包郵我成日用. 好抵. 幫襯京東係因為有D貨可以喺自營旗艦店買, 覺得穏陣D, 例如口罩, 堅果. 而家 ...

電器、電子產品我都會買京東自營,有7日保點都好啲。

翡翠宮

其實京東大部份 ...

京東我不嬲都唔係咁玩,每月靠二百幾運費券,係唔洗湊199。之前續重¥4.5kg好好買,見有網友買咗20kg大米面不改容。

6號要下京東信用卡,我就買咗箱奶¥21.91,用運費券直接包郵。其中¥21.1用京東e卡,8毫子用京東信用卡。

京東e卡有啲9折購入,有啲係66折購入;實際上有時經過一輪操作可能平過淘寶,不能睇表面。
attach0/tmp/phpGiUpia
attach1/tmp/phpyeVKZD

侯爵府

lyh80115 發表於 22-10-8 22:27
京東我不嬲都唔係咁玩,每月靠二百幾運費券,係唔洗湊199。之前續重¥4.5kg好好買,見有網友買咗20kg大米 ...

請問e家京東係咪無得自提點取貨?岩岩試來試去都係直郵上門,無得選自提點

翡翠宮

esther_fong 發表於 22-10-22 11:13
請問e家京東係咪無得自提點取貨?岩岩試來試去都係直郵上門,無得選自提點
...

一般自營都有得揀,自營但厂家配送只能用官集,而有時個別商品有bug揀唔到……
attach0/tmp/phpgQBz8w

子爵府

回覆 lyh80115 的帖子

怎樣可以買京東e卡?

翡翠宮

secyw 發表於 22-10-22 12:21
回覆 lyh80115 的帖子

怎樣可以買京東e卡?

我趁淘寶信用卡優惠買,如每月28日,DBS淘寶400減40,星期三Compass淘寶9折;

銀聯有優惠就喺京東買,如之前¥150減¥50紅包。

侯爵府

lyh80115 發表於 22-10-22 11:15
一般自營都有得揀,自營但厂家配送只能用官集,而有時個別商品有bug揀唔到……

...

我試過好多件貨都唔得自提點拎,全部要直送,d貨10日前先買過,果時可以送自提點。

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

esther_fong 發表於 22-10-22 14:02
我試過好多件貨都唔得自提點拎,全部要直送,d貨10日前先買過,果時可以送自提點。
...

而家買一部電話都要畀幾十蚊運費 ,完全唔想做香港人生意。

翡翠宮

kittylam 發表於 22-10-22 15:00
而家買一部電話都要畀幾十蚊運費 ,完全唔想做香港人生意。
...

買自營電話自取可以包1kg免運費;送上門先要¥26,要靠運費券免郵。

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lyh80115 發表於 22-10-22 15:58
買自營電話自取可以包1kg免運費;送上門先要¥26,要靠運費券免郵。

冇得揀自提

翡翠宮

kittylam 發表於 22-10-22 17:24
冇得揀自提 !

咁唔好彩你想要嘅型號無自提?

首頁

尾頁

跳至